Životopis
Ing. Vladimír Fišer (* 1951) byl také u zrodu entomofágie v Čechách a na Moravě od samého počátku. Je důkazem toho, že entomofágie je přístupná lidem všech věkových skupin a profesí. Tou jeho je informatika, a tak od prvopočátku zajišťuje přednáškám technickou podporu (cesťáky, zapojování veškeré techniky i přímé přenosy na internet). Perfektně ovládá statistiku, takže matematické vyhodnocování výsledků vědeckého výzkumu týmu je na něm. Entomofágii propadl natolik, že zkoušel přežít jen o sušeném hmyzu. Po třech dnech byl nucen pokus ukončit. Sušený hmyz je opravdu suchý a živé barevné sny o sýru se zeleným pepřem byly příliš silným lákadlem. Tímto pokusem ale ukázal na potřebu přistupovat ke konzumaci hmyzu se zdravým rozumem a podle hesla, že nic se nemá přehánět. Je to nadšenec, labužník, experimentátor a gentleman. Perníčky ochutnává a hodnotí jako degustátor a dokáže je transportovat naprosto přesně a spolehlivě, ani se na plechu nepohnou. A taky je umí neuvěřitelně přesvědčivě nabízet. Přeživšímu „pokusnému králíkovi“ odolá jen málokdo.
Vladimír Fišer knihy
1994 | Minulost a současnost Podkarpatské Rusi |
2015 | Hmyz na talíři |
Fišer je 0x v oblíbených.