Holandsko

recenze

Aletta, má dcera (2023) 4 z 5 / bradovav
Aletta, má dcera

Obálka: 5*
Hlavní postavy: 4*
Děj: 4*
@knihybeta #spoluprace

Pro historické romány z období holocaustu mám slabost. Jejich poselství nové éře, hrůzy, které nesmí být zapomenuty.

Kniha Aletta, má dcera je unikátní. Dává pocítit hrůzy z Hitlerovy nadvlády jiným, neotřelým způsobem. Na těžkosti doby se díváme prostřednictvím života dvou sester - Lies a Jo. Jo je dračice, která chce zachránit svět, ale často zapomíná sama na sebe a na svou rodinu. Lies je klidnější povahy, poslouchá svého muže, který sympatizuje s Hitlerem. Každá stojí na jiné straně, každá má své vlastní trápení a osud ani jedné z nich není jednoduchý. Nelehká doba si s nimi pohraje a naruší jejich sesterský vztah.

Kniha ukazuje každodenní život ve městě i na venkově. Ukazuje jak se postupně vše měnilo, i jak se postupně lidé vraceli zpět ke svým dřívějším životům. Dění z pohledu života v Holandsku, ne z Polska, Česka či Německa, byl pro mě nový a příběh, který kniha popisuje byl velmi silný.

Doporučuji všem, kteří mají historické romány rádi.

Celkové hodnocení: 4* z 5*


Aletta, má dcera Aletta, má dcera Ellen Keith

Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nabídne útočiště židovskému sirotkovi určenému k deportaci, a její sestry, rozpolcené mezi loajalitou k rodině a vlastním bezp... více


Komentáře (0)

Přidat komentář