Playmaker

Playmaker
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538120/bmid_playmaker-663c9af4f344a.jpg 4 88 88

Láska z ofsajdu série

1. díl >

Vyhlížíte příběh o Popelce? Tak hledejte dál. Já měla štěstí jen v jednom. Vybrali mě jako au-pair. Dostala jsem tak příležitost poznat svět a něco se přiučit. Práce snů, myslí si snad každý. Jenže do jaké rodiny se člověk dostane, to už píše osud sám… Fotbal pro něj neznamenal jen hru, šlo o životní styl. Auta, ženy a nekonečná párty. Přes den byl král hřiště, v noci samotný vůdce večírků. Prostě playmaker. On tvořil pravidla a tu nejnebezpečnější hru rozehrál s mým srdcem…... celý text

Cteme_s_Terkou
13.10.2024 2 z 5

Vítám vás u dnešní recenze.)
Tentokrát se podíváme na knihu s názvem Playmaker od tuzemské autorky, Marcy Jell.
Za poskytnutí knihy v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Solis.
Kniha Playmaker je první v sérii, ve které zatím vyšly tři díly a dle mých informací se chystá i další, ale, pojďme už na samotnou recenzi.

Knihu jsem otevřela po téměř dvouměsíční pauze od čtení, takže se mi líbila. Celkově můžu říct, že se jedná o spíše oddechové čtení, které se hodí přesně do těchto letních dní, na dovolenou.
Přiznám se, že jsem původně zvažovala, jestli knížku chci, ale musím říct, že nakonec jsem do ní šla s tím, že jsem neměla žádná velká očekávání. A bylo to dobře.
Bohužel, 99,9% toho, co nastane jsem vyčetla buď z náznaků, nebo jsem to tak nějak předpokládala, což mě celkem dost mrzelo. Ale, ano, jsem zvědavá, kdo je teda otcem, to zas jako ne že ne. Jinak ale krom asi jednoho dalšího zvratu jsem bohužel vše odhalila, což mi mírně ubíralo na zážitku.
Ale, jelikož Marcy umí psát vtipně a poutavě, tak jsem se od knihy naprosto nemohla odtrhnout a stejně jsem ji přečetla za pár hodin a už se moc těším, až mi dorazí další díl, který, ano, nutně potřebuju.
Dále musím pochválit i fotbalové prostředí, kterého jsem se popravdě trochu bála, ale autorka ho skvěle zakomponovala do příběhu, takže ho tam nebylo ani moc, ale ani málo. Jen bych možná uvítala trošku více chvil Phoebe jako chůvy, to mi doost chybělo.
Takže, podtrženo a sečteno, skvělá kniha pro všechny, kteří si chtějí přečíst nějakou knihu, u které se zasmějí a zrelaxují.

Ála1968
02.10.2024 5 z 5

Tak samozřejmě, že je to nereálné,ale který romantický příběh je reálný?A že je to jednoduché čtení?No a? Aspoň si u toho odpočinete. Nebo byste to svedli napsat líp?Mě to přišlo super,bylo to romantické s trochou erotiky a i vtipné.Jdu na další díl

Janulkaxxx
20.09.2024 2 z 5

Ježiši, to je tak příšerně naivní. Jsem teprve na začátku knížky, ale to jako fakt?
Holka přiletí jako chůva, hned první den si ji všichni zamilovali na první pohled, další den, se z ní stane modelka hned ve dvou modelingových agenturách a nakonec skončí v posteli, což se samozřejmě očekává, ale tohle všechno za 3 dny?

Mishaacka
13.09.2024 4 z 5

Instagram misha_cte_eroticke.romany

chůva vs svobodný otec
prostředí fotbalu a modelingu
vtipná a pikantní romantika ze slunné Barcelony
přátelství a rodina
neplánované těhotenství
mrcha, která vám pije krev
pohled většinou ze strany Phoebe, ke konci i pohled Nicolase

Tak tohle byla taková pohodovka na letní dny. Četlo se to samo a i když příběh nenabídne nic extra nového, tak mě Playmaker bavil.
A ten konec?!

Vtipné pasáže, u kterých jsem se od srdce zasmála - např. koukání na 50 odstínů
Phoebe jsem naprosto rozumněla a viděla jsem tam sebe - fotbal nesleduji, takže nemám ani tucha, jak se jmenují současné hvězdy, natož jak vypadají (znám tak jenom Ronalda a Messiho). Smála jsem se, když kluci koukali, že je nezná - to byl zásah na jejich ega

Celá ta fotbalová atmosféra byla super. Užívala jsem si scény, kdy se sešla celá parta, to se mi moc líbilo.

Phoebe a Nicolas byli místy oba stejně nafacku. Srážka dvou eg a tvrdohlavců. Někdy naprosto nelogické chování a scény. Ale ruku na srdce, neděje se to v životě běžně? Nevyhrotí se běžná situace do extrému?

Už od prvního setkání měli oba rozum ve spodních částech těla a tak spolu flirtovali od prvního seznámení. Erotika je lehčího rázu, bez zdlouhavých popisů

Phoebe, britka, která odjede za prací do Barcelony - má být chůva a starat se o 2 letého chlapečka.
Ze začátku tomu hlídání moc nedala - místo chůvy se potkávala s novými přáteli a rozjela vlastní kariéru. Taky bych to brala. Jinak za mě mladá holka, která se ještě nechá ovládat emocemi
Nicolas - namachrovaný fotbalista s egem až do vesmíru. Je zvyklý, že mu všechno projde a ženy mu leží u nohou. Mnohdy jsem mu chtěla ten jeho klenot ustřihnout za to, jak se choval...

No a hlavní mrcha Carina - co dodat? Pokaždé, když se objevila, chtěla jsem jí vytrhat vlasy a namočit hlavu do záchodu. Gratuluji k tak výstavní potvoře

Principalka
11.09.2024 5 z 5

Netroufla jsem si napsat hodnocení, dokud jsem si nepřečetla i druhý díl, protože na sebe obě knihy navazují. Konec této knihy mě samozřejmě dostal, jenže! Teď se pokloním autorce, jak moc nás tahá za nos. A pokračování přidám k Hattrickovi.

Mamka_cte
11.09.2024 3 z 5

Když @emillyross_autor přidala nabídku na štafetu, tak jsem neváhala, protože autorčina série Jezdci apokalypsy?
M I L U J U! O to více mě mrzí, že tady jsem byla spíše zklamaná.

Největší problém jsem měla s Nicolasem. Jeho namachrovanost a chování mi hrozně vadilo. Hlavně TO, že já dostanu každou. Fuj. Jediné čím si to vylepšil bylo chování ke svému synovi, ale toho bylo v knize jak máku.
Chemie a postupný vztah s Phoebe byl pro mě neuvěřitelný a hrozně umělý.
Chybělo mi více interakce se synem Nicolase, přeci tam jela Phoebe jen kvůli němu. Zpětná vazba a nějaké pocity jsem scházela i od táty Phoebe. Kniha se odehrává ve Španělsku, ale popisy míst zde také moc nebyly. Prostě mi chyběly detaily. Jsem hnidopich.

A teď nějaké plusy, ať nejsem tolik negativní. Moc se mi líbila parta kolem Nicolase a Phoebe a hlavně to, jak hned Phoebe vzali mezi sebe jako svou vlastní. A od cca poloviny byl příběh více "reálný" i když to byla víceméně pohádka.

Konec knihy mě navnadil na další díl. Doufám, že druhý díl napraví pocity z tohoto prvního. Musím říct, že oproti jezdcům, je to jako srovnávat nebe a dudy. Škoda.

Ještě jedno poslední mínus, které ale patří korektuře knihy. Kdyby mi kniha nepřišla ve štafetě, ale měla bych ji doma v knihovně, tak by mi vadily ty chyby. Hlavně to mi/my. Takže místo toho, aby zůstala ve sbírce, tak by šla dále. Je to hrozná škoda.

Přes vše se mi kniha dobře četla a na druhý díl se chystám. Děkuji moc za štafetu!

AliceBeroun
08.09.2024 3 z 5

Těšila jsem se na ni, protože sportovní romance mám nejraději, ale byla na mě občas až moc vyzývavá. Hlavní hrdinka mi navíc nebyla sympatická. Ale nemohu napsat, že bych si ji vyloženě neužila.

Niki.N
07.09.2024 3 z 5

Mám od Marcy knihy ráda a na tuto sérii jsem se těšila. Bohužel jsem asi čekala více. Přijde mi jako kniha napsána v rychlosti bez uvážení. Povídka jako o dvou teenagerů kteří neví co chtějí a znají pouze sex a zábavu. Doufám, že druhý díl bude lepší

monika0181
18.08.2024 4 z 5

Teda Nicolas je opravdu arogantní hajzl! Kapitola 13, dává 13 opravdu význam.
Autorky knihy mají vzestupnou kvalitu, od prvních knih velký posun.
Bohužel je to stále velmi jednoduché čtení. Od prvních stran velký tlak na erotiku, až mi to přišlo nereálné a za každou cenu.
Autorka vždy příběh zasadí do nějakého prostředí, o kterém se vlastně nedovíme nic. Tady Španělsko, Anglie ... nic naprosto nic. O fotbalu jsme se toho aspoň dozvěděli o něco více.
Co knihám nelze upřít je zajímavý příběh, napětí a zvraty. To umí Marcy Jell dobře. když jsem rozdýchala kapitolu 13, tak mě dorazil konec knihy. Tak já jdu na druhý díl, ať vím, jak to dopadne.

Radka.karasova
13.08.2024 2 z 5

I u oddechovky cekam nejakou uroven, tady nebyla, ani takova abych odpustila, to co oddechovkam odpoustim.

lusitta05
08.08.2024 3 z 5

Taká jednoduchá zlátaninka všetkého dokopy,ale ako oddychovka môže byť.

eva3992
27.07.2024 4 z 5

Ona je obyčejná dívka, která získala práci snů – Au-pair v jedné zajímavé rodině.
On je skvělý fotbalista, ale také velký svůdník a lovec žen.
A pak už záleží jen na osudu, co s nimi provede.

Obvykle tento žánr nevyhledávám, ale občas, hlavně přes léto, potřebuji něco nenáročného a opravdu odpočinkového, tak jsem si řekla, že to zkusím. Obávala jsem se fotbalového prostředí a určité hlouposti, ale víte co? Mě to prostě bavilo!

Očekávala jsem romantický příběh, dostala jsem romantický příběh. Ano, bylo to jednoduché, a naivní, ale i přesto jsem nemohla přestat číst. Mělo to spád a bylo to vtipné. Chtěla jsem něco odpočinkového a přesně to tato kniha splnila.

A samotnou mě překvapilo, že bych hned potřebovala druhý díl

Veronika.malova
13.07.2024 2 z 5

Po jezdcích jsem se velmi těšila, ale čekalo mě zklamaní. Napsané jak z rychlíku, místy dost nereálné, někdo píše pohádkové, mě to tedy spíš přišlo už moc přitažené za vlasy. Snad další knížka bude lepší.

musivila
12.07.2024 4 z 5

Kniha je opravdu hodně pohádková, ale čte se skvěle. Jen tedy dvouletý Lucca mluvil jak 5 letý, tak to se autorce úplně nepovedlo vychytat. A za mě vzájemná přitažlivost přišla strašně rychle. Znali se jeden den a už se k sobě chovali, jak kdyby se znali 10 let :) Takže nějaké výhrady bych měla, ale odpouštím, protože jsem se dobře bavila. Závěrečnou scénou si autorka pojistila, aby si čtenář koupil i druhý díl. Samozřejmě, že už se na něj chystám :)

Jita160
08.07.2024 4 z 5

Tato spisovatelka vkládá do svých knížek příjemnou dávku humoru okořeněnou erotikou což velmi oceňují.
Je to vlastně taková pohádka pro velké holky.
Mladá,krásná chůva jede do Španělska hlídat dítě známému sexy fotbalistovi. Ten žije hlavně pro fotbal a po nocích obráží kluby a ženy mu padají k nohám.
Phoebe se brání Nicolasovu šarmu, nechce být jeho další zářez a ke všemu je stále ve hře jeho ex ,která se ho za žádnou cenu nechce vzdát.
Příběh končí tak že potřebujete mít po ruce pokračování.
Tak šup do něj :,-).

Moniska2410
03.06.2024 5 z 5

Příběh mě vtáhnul od prvních stránek, je extrémně čtivý a až na jednu osobu, jsou všichni hrozně sympatický. Člověk by si mohl myslet, že fotbalisti jsou namachrovaný mamlasové, ale i oni mají své sny, touhy a milují své rodiny a přátele.

Při čtení sem se vůbec nenudila, naopak sem si příběh náramně užila, je dost vtipný a objeví se i nějaké drama.

Phoebe mi byla od začátku sympatická, holka která po celou dobu zůstala svá a nenechala se ovlivnit. Pusu měla skvěle prořízlou a s každým si hned padla do oka.

Nicolas mi na prvních stránkách přišel, že to bude takovej ten arogantní kokomános. Ale on je v prvé řadě skvělý táta dvouletému synkovi, dobrý kamarád a druhý nejlepší hráč klubu.

Chemie mezi nima byla od začátku neskutečná, Phoebe se snažila mu nepodlehnout, ale ruku na srdce, kdo by odolal někomu, kvůli komu se vám rozklepou nohy a zvlhne klín

Připravte se na bývalou přítelkyni Carin, kvůli ní budete chtít znát číslo na nájemného vraha.

Konec, tak ten vás trošililinku naštve..... kecám....trošku víc, ale o to víc se budete těšit na další díl. Já teda doufám, že vyjde co nejdřív.

ellacteknihy
31.05.2024 2 z 5

Co se stalo s autorkou, že klesla až tak moc? Její knihy mám ráda, ale tohle nějak nechápu. Žádný děj to nemělo. Aspoň, že to má hezkou obálku, to je asi tak jediné.
Nemám k tomuto asi co říct. Snad se dočkáme něčeho lepšího

oresvo
19.05.2024 5 z 5

Když jsem začala čist tuhle knihu první co mi vyběhlo v mysli byl Neymar jr. A tak jsem se mrkla na net a ono je to vlastně o něm . Nebo spíš je inspirací celého příběhu.
Každopádně je to pohádka pro dospělé, ale vtipná. Moc se mi to líbilo. Občas to bylo až moc pohádkové ale i tak se těším na další díl kde se dozvíme výsledky DNA.

VeraKlemsova
14.05.2024 5 z 5

Tak toto mě bavilo. Autorka mě umí rozesmát i dojmout. Jen teda ten konec, au! Kde je pokračování?!

KlosKa
13.05.2024 2 z 5

Bohužel. Hvězdičky nechávám za obalku a prostředí. Dej byl plytký, rychlý, bez emocí. Hlavní postavy mi absolutně nepřirostly k srdci. Vůbec jsem jim to nevěřila. Vše popsáno okrajově, události se děly strašně rychle. Žádný vývoj postav ani postupný vývoj děje. Škoda :(