Létající talíř pro Hitlera

Létající talíř pro Hitlera
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171630/bmid_letajici-talir-pro-hitlera-rwg-171630.jpg 4 11 11

Hitlerovy tajné zbraně jsou dodnes záhadou, o níž se vedou vleklé spory. Některé jsou zřetelným dokladem toho, že myšlení nacistických konstruktérů se ubíralo velmi neobvyklými cestami. Jiné, ještě podivnější zbraně se teprve rodily v konstrukčních kancelářích a prototypových dílnách. K nejtajemnějším případům pak patří pověst o diskoplánech - létajících talířích mimořádných výkonů, jejichž vývoj, a dokonce i výroba a letové zkoušky se měly odehrávat z největší části na území Čech, v blízkém okolí Prahy.... celý text

Přidat komentář

ales0921
24.07.2023 4 z 5

Z knihy jsem měl strach, aby to nebyli jen ničím nepodložené fantastické příběhy o nacistických létajících talířích dosahující úžasných výkonů na základě tajuplných technologiích. Kniha je, ale pravým opakem. Autor téma zpracovává velice důkladně a objektivně. Takže kniha bych doporučil i lidem, kteří nejsou příznivci nejrůznějších konspiračních teoriích o zázračných nacistických vynálezech.

Eicherik
22.12.2019 5 z 5

Od téhle knihy jsem moc nečekal a byl jsem mile překvapen. Kniha je psaná poutavě, přehledně a srozumitelně. A i když o probírané látce mám celkem dost informací, stejně jsem se toho ještě dost nového dověděl. Obrazový materiál je oproti podobným knihám bohatší, ale i tak bych ještě něco málo doplnil. Velmi vzrušující jsou části, které pojednávají o lokalitách v Česku a Praze. Možná bych ještě přidal kapitolu o antarktické základně Neu Schwabenland a vojenské operaci High Jump. Knihu hodnotím více než kladně a doporučuji všem čtenářům, kteří se zajímají o V-7.


WolfIssen
18.04.2016 5 z 5

Naprosto unikátní publikace. Přímo hltám informace o tajných projektech Třetí říše a létající talíře jsou jedním z těch, z kterých ještě dlouho bude mrazit v zádech, protože jak se můžeme dočíst, i 70 let po válce není pořádně v ničem jasno, takže nezbývá než doufat, čekat, bádat a hledat. Klady knihy bych mohl rozepsat do sáhodlouhé recenze, ale nevím zda-li by to k něčemu bylo. Tohle chce si přečíst a vnímat to tajemno, desinformace, teorie a samozřejmě informace zřejmé a prokazatelné, jak to asi mohlo všechno být. Navíc ve spojitosti se Štěchovicema, Hradišťkem na Sedlčansku, všemi možnými jinými projekty, které doprovázely vývoj diskovitých letadel nebo atomové bomby se jedná o knihu více než bohatou na informace.

ragnar
15.01.2014 3 z 5

Zajímavá sumarizace informací o různých projektech, ale vždy když by mělo dojít k podrobnějším informacím, tak to sklouzne k teoriím. Takže v konečném důsledku.. nic nového.