Vražedná naděje

Vražedná naděje https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534298/bmid_vrazedna-nadeje-65f30379766d5.jpg 5 44 44

Madison Harperová série

< 4. díl

Detektiv Madison Harperová se těší na Den díkůvzdání, který po letech strávených ve vězení konečně zase oslaví se svým synem. Ale ani jí, ani městečku Lost Creek není poklidný sváteční den dopřán. V domě na okraji města je totiž bez známek života nalezena Terri Summersová, pečovatelka z místního domova pro seniory. Byla to laskavá žena, která si žila svůj život a do ničeho se nepletla, tak proč by jí někdo ubližoval? Madison má pramálo vodítek a náhlé úmrtí v policejním týmu do vyšetřování vnese ještě větší zmatek. Plné ruce práce má i Nate Monroe. Rozhodl se totiž prozkoumat odložený případ, jehož stín se nad Lost Creek vznáší už šest let – zmizení manželky a vnuka Vince Radera, majitele místního bistra. Podaří se Nateovi vyřešit záhadu a najít odpovědi, po kterých Vince tak dlouho prahne? Oba případy jsou spletité a plné neznámých a naděje na jejich rozmotání může být vražedná.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Gone to Her Grave , 2022


více info...

Přidat komentář

broskev28
včera 5 z 5

V skrytu duše jsem toužila po dalším příběhu, jehož protagonisty budou Madison a Nate, ale brala jsem to jen jako zbožné přání. Jakmile jsem zjistila, že to je realita, neváhala jsem utratit v nejbližším knihkupectví nehorázných 447 Kč (a to máme nulovou DPH na knihy!!!) a během jediného dne jsem knihu „sfoukla“; doporučuju přidat výraznou nálepku "návykové".
Pořád ještě máme co zjišťovat, ovšem Nateova dávno zmizelá přítelkyně i nedávno zesnulý Rex zůstanou záhadou i nadále. V tomto dílu sledujeme pátrání, které Nate zahájil na základě Vinceho žádosti, pátrání po jeho manželce a vnukovi, kteří zmizeli před pěti lety.
I další díl téhle série mohu s klidným svědomím doporučit – je čtivý, srozumitelný a možná i reálný, bohužel . . .

jahlina
předevčírem 4 z 5

Autorka si pro nás připravila další napínavé čtení, při kterém mě čekalo nejedno překvapení.
Prolínají se dvě linie vyšetřování a v obou případech z počátku spíše přibývají otázky a odpovědi scházejí. Přiznám se, že jsem si dlouho nedokázala vykonstruovat vlastní teorii, všechno mi přišlo nemožné. O to víc jsem hltala stránky, abych se konečně dověděla, kdo a proč vraždil, kam zmizela milovaná žena a malý klučina…
Tahle série si zatím drží svou vysoce nasazenou laťku a já jsem zvědavá, s čím autorka přijde příště.


veruptackova
předevčírem 5 z 5

Absence hluchých míst, skvěle promyšlená zápletka, dva případy, které vás budou oba zajímat a budete jim chtít přijít na kloub, perfektní postavy... a ten závěr?
Tohle prostě chcete číst a já už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

Celá recenze v záložce RECENZE. :-)

annettka1098
předevčírem 4 z 5

Tento díl mě bohužel neupoutal tak moc jako předchozí 3 díly. V prvních dílech jsem si velmi oblíbela hlavní postavy Madison a Natea a v této knize se jejich osobní linka moc neposune. Přednost má tentokrát vyřešení případů a policejní práce.

Přesto se nedá autorce odepřít čtivost celého příběhu. Díky dvoum paralelním vyšetřování byl příběh dynamický a neměl hluchá místa. Pokud máte rádi sledování stop a odhalování pachatelů, myslím, že si v této knize přijdete na své.

JustWomen
předevčírem 5 z 5

Tato série je neskutečná pecka, čtivé a napínavé od začátku až do nepředvídatelného konce. Postavy vyšetřovatelů miluji a jejich vztah je prostě krásný, uvidíme, co bude dál... Doporučuji!!!

Ancees
14.05.2024

Jak už to bývá u některých knih zvykem, i tady se nám střídají časové linie. Je tu především příběh z přítomnosti, ale jsou zde kapitoly, které se vrací do událostí minulých. A přesně ty nám dokořeňují náš příběh. Hlavní vyšetřovatelé mi neskutečně sedí, ať už se jedná o Madison , nebo o Nata, který je takovým tím klasickým lehce problémovým detektivem ( co dřív měl problémy s drogami a byl ve vězení za něco, co tak úplně neprovedl ). Tihle problémoví detektivové už ale začínají být u detektivek klasikou (za příklad dávám příběhy Harryho Hola). Někdy mám u těchto thrillerů svoje tipy, řeknu ale na rovinu, že zde jsem neměla absolutně žádnou šanci. Autorka mi tak neskutečně motala hlavu, že jsem chvílemi přemýšlela, jestli jsem to snad neprovedla já (to byl vtip). Příběh je opravdu neskutečně čtivý, úderný a nebojí se vás dostat do morálního dilematu. I přesto vám vše na konec do sebe zapadne a závěr vás velmi překvapí. Já ještě teď nemůžu úplně rozdýchat pravého vyníka. Tuhle knihu rozhodně doporučuji milovníkům thrillerů a napětí. Myslím, že vám sedne uplně stejně tak, jako mě.

Jane2016
14.05.2024 5 z 5

Musím se přiznat, že rozčítání nových detektivních sérií mě nesmírně baví. Každopádně málokterá série mi utkví v hlavě tolik jako právě tato. Ještě teď si pamatuju pocit, když jsem dočetla první díl s názvem „Pád do tmy“ a řekla si „Wau, tak tohle bude vážně něco“. Autorka se každým dílem zlepšuje a tudíž jsem od čtvrtého dílu měla velká očekávaní.

A tato očekávání jsou splněna. Opět se totiž můžete těšit na dechberoucí příběh, který Vás nenechá chladnými. Autorka se tentokrát pustila do odloženého případu, který se po letech dostává na povrch. A nám jako čtenářům nezbývá než otáčet stránku za stránkou a čekat, co se bude dít.

Přiznám se, že knížku jsem si šetřila a do čtení jsem se pustila opravdu až ve chvíli, kdy se to nedalo vydržet. Na sociálních sítích jsem totiž natrefovala na samé pozitivní recenze a skvělé ohlasy.

Knížku Vám s klidným srdcem mohu doporučit všema deseti. A to nejen tento díl, ale celou sérii.

Ctenar1202
14.05.2024 5 z 5

Detektivka, která je od začátku až do konce velice čtivá. Ač neobsahuje žádné brutální scény, jak tomu v poslední době v knihách bývá, tak stejně nebudete chtít přestat číst. V tomto díle je nalezena mrtvá pečovatelka, laskavá žena, která všem vždy pomáhala, tak proč musela zemřít? Madison je připravena všemu přijít na kloub a jak vypadá případ zpočátku jasný, tak se postupně odkrývají další podivnosti a když zemře člen policejního týmu, je jasné, že vrah je mnohem zákeřnější než si dosud Madison myslela. Na pozadí příběhu se nám, jako v předchozích dílech, odehrávají také soukromé životy Madison a jejího parťáka Nate Monroea. Ten navíc chce konečně vyřešit starý případ zmizení ženy a jejího vnuka. Podaří se mu dostihnout vraha i po několika letech? A co vše bude muset on a Madison obětovat, aby bylo městečko Lost Creek opět bezpečným místem? Příběh se mi moc líbil. Žádná hluchá místa a vyústění bylo velice dramatické. Je to již čtvrtý díl, který jsem četla a ano, autorka si mě svým stylem psaní získala. Líbí se mi totiž, že se neřeší pouze vražda a vyšetřování, ale i osobní životy.

Magdalenkačte
13.05.2024 5 z 5

Každý díl, který od Wendy Dranfieldové čtu je lepší a lepší.

Madison Harperová vyšetřuje zákeřnou smrt mladé pečovatelky. Nate Monroe se poušti do odhalení případu ztracené ženy majitele místního bistra a jejich vnuka.
Opět skvěle sestavený příběh, který vás nutí číst a otáčet stránku za stránkou.
Na scéně se objeví i sestra Madison, se kterou jsme se setkali v minule knize. A Madison z toho rozhodně nadšená není.

Můj pocit:
Asi jsem nečekala, že u nějaké detektivky budu plakat…a stalo se. A nejen jednou…připravte se na emocionální jízdu, ale i skvělý krimi příběh.
Wendy si čtenáře skvěle nachystala na pátý díl.

keiko33
12.05.2024 5 z 5

Páni. Zatiaľ najlepšia časť. Už od minulej časti som bola zvedavá, čo sa stalo s Ruby a Oliverom. Musím priznať, že takéto odhalenie som naozaj nečakala. Škoda, že znovu kvôli zakrytiu zločinu prišli o život nevinný. Chudák Madison má toľko práce, že nemá na nič čas. Postupne sa zbližuje s Owenom a utužuje priateľstvo s Nateom. Som zvedavá, či ich nakoniec autorka dá dokopy, alebo ostanú len priatelia. Obidvaja by si zaslúžili mať po svojom boku milovanú osobu. Taktiež som rada, že autorka vytiahla ďalšieho člena rodiny, našťastie tentoraz dobrého. A v budúcnosti to s ním môže byť celkom zaujímavé. A vyzerá, že aj Vince bude mať nového kamaráta. Už len si počkať na pokračovanie.

domiii97
12.05.2024 5 z 5

Čtvrtý díl detektivní série a čím dál lepší. Nevěřila bych, že by mě autorka dokázala už několikátým dílem zaujmout, ale ano. Stalo se a je to skvělé!

Už od druhého dílu si vždycky pobrečím. Vražedná naděje mě emocionálně rozdrásala. V příběhu se už nejedná o dojemnou smršť, ale spíš tornádo.

Velké plusy vidím u názvu, který čtenáři už tak nějak skrytě říká, o co by v příběhu mohlo jít. Dále to, že autorka dokáže mistrně skloubit minulost s přítomností.
Čtenář se můžu těšit na postup vyšetřování, zase se více seznámí se starými známými i novými postavami. Není nouze o překvapení, scény vyrážející dech a překvapivě i humor.

Madison a Natea jsem si oblíbila od prvního dílu a se čtvrtým je už tak nějak považuji za rodinu, ke které se budu ráda vracet.

Kdo této americké spisovatelce ještě nepodlehl, je správný čas začít se čtením série pěkně od začátku (jak já vám závidím ).

Děkuji Nakladatelství Albatros za poskytnutí recenzního výtisku

hanap
11.05.2024 5 z 5

Celá série si udržuje vysokou úroveň, ani ve čtvrtém díle nechybí napětí. Baví mě jak se vyvíjí příběhy hlavních postav a obyvatel městečka. Vždy autorka trochu poodhrne nějaké tajemství a je se na co těšit v dalším pokračování.

EvikU.
09.05.2024 5 z 5

Vražedná naděje je již čtvrtým dílem s Madison Harperovou a Natem Monroe. Troufám si říct, že její knihy mají stoupající tendenci čtivosti. Jenže už první díl byl skvělý a tak nemám kam stoupat. Je jen málo knih za které dám ruku do ohně, tato je jedna z nich.

Nate vyšetřuje starý odložený případ jako soukromé očko. Případ starý 6 let. Madison oproti tomu vyšetřuje vraždu mladé ženy Terri, kterou najdou v posteli s prostřelenou hlavou. Milá žena, která neměla s nikým konflikty…

Na scénu vyplouvají nové a nové skutečnosti ztracení Ruby a Olivera. Babička s vnukem se beze stopy ztratili. Jejich příbuzní Vince (manžel) a Matt ( syn) potřebují znát pravdu, ať je jakákoliv.

Do toho se Madison musí vypořádat se smrtí parťáka. Jenže něco jí na tom smrdí. Podaří se jí šéfku přesvědčit, že to nejsou jen její emoce z blízkého přítele?

V knize se objeví nová postava, která sérii myslím zase trochu pozvedne. Alespoň mě je nový chlapík sympatický. A pes Brody je prostě sympaťák. Miláček. Vyhlížím pátý díl a doufám, že ani autorka ani nakladatelství nepřestanou její knihy vydávat. To je skvost. Žádná hluchá místa, smysluplné napínavé vyšetřování, miluju její styl psaní, postavy, městečko Lost Creek.

martineknatasa
09.05.2024 5 z 5

Čtvrtý, zatím poslední u nás vyšlý díl se mi líbil nejvíc. K celé sérii se určitě vrátím. Moc se těším na pokračování, ale to asi hned tak nebude. Skvělé, doporučuji.

Veju007
08.05.2024 5 z 5

Kniha čtena v rámci spolupráce s Albatrosmedia.

No páni! Wendy Dranfield rozhodně neztrácí dech ani tempo a i ve čtvrtém díle servíruje dva zamotané případy jevící se jako nevyřešitelné. Ani jeden se ale nevzdává, oba sází na svou intuici a to se jim rozhodně vyplácí. A když už si řeknete, že víte…tak nevíte, protože Wendy dokáže překvapit i v samotném závěru, zas a znova!

Rozhodně se jedna o nejlepší díl série. Říkala jsem to sice u předchozího dílu, ale Wendy prostě posouvá laťku výš a výš! Příběh je tak uvěřitelný a krutý, že se mi povedlo dvakrát zaslzet! Dvakrát! A pokud ve mně autor dokáže vyvolat takovéhle emoce, je to prostě jasná pětihvězda!

WaN635
06.05.2024 5 z 5

Tohle byla pecka, neskutečná jízda. Každé písmenko, každá věta, souvětí, kapitola byla čtivá, propracovaná a já jsem se nemohla od knihy odtrhnout.
Případy byly napínavé, konečné vyústění mě překvapilo a bavilo.
Pro mě zatím nejlepší detektivka roku 2024 a že jsem jich už letos přečetla celkem dost.

manteca8619
06.05.2024 5 z 5

Tak tohle byla teda jízda! Autorka Wendy opět nezklamala a napsala naprosto skvělou detektivku. Pro čtenáře by bylo lepší začít prvním dílem, ale i tak autorka v knize spojitosti z minulosti postav krásně popisuje.
Děj této detektivky se odehrává v době díkuvzdání. Detektiv Madison vyšetřuje vraždu mladé ošetřovatelky a vrah je okamžitě dopaden. Ale jak něco vypadá jasně, nikdy to tak není a i v tomto případu se cele vyšetřování komplikuje... Kamarád Nate se po skoro vyřešení svých problémů pouští zpět na dráhu soukromého očka a chce pomoct místnímu majiteli bistra objasnit zmizení jeho ženy a vnuka.
Je možné aby obě tyto linky měly něco společného?
Rozhodně doporučuju si knihu přečíst, tento díl byl snad nejlepší co jsem zatím četla, když už sem si myslela že se něco vyřešilo, BUM, autorka do toho zasadila další ránu...Moc děkuji nakladatelství Albatros za poskytnutý výtisk -zhltla jsem to jedním dechem.

Jenny46
06.05.2024 5 z 5

Ted mám opravdu hodně času na čtení a užívám si naplno, kdy můžu číst v klidu, nespěchat...
Kdo ještě nečetl sérii moc doporučuji a hlavně číst od začátku, postavy se vyvíjí a je fajn porozumět Nateovi a Madison, moc bych jim přála společný život!!! Vztah Medison a Owena je komplikovaný a věřím, že najdou k sobě cestu...
Zápletka byla hodně zajímavá, propletená a konec byl šokující. Tentokrát mi ukápla i slza hned na začátku je nalezen člen týmu, který je mrtvý.
Autorka napsala pozoruhodný příběh strhující a nesmím samozřejmě zapomenout Brodyho taky měl zásluhy. Tentokrát kniha byla hodně emotivní, protože i Vincent se dozvěděl co se stalo jeho rodině.
Vřele doporučuji celá série je skvělá a tento díl snad nejlepší!!!

nela3812
06.05.2024 5 z 5

Doporučuji začít od prvního dílu, ale pokud by vás přeci jen lákal až tento díl: autorka průběžně popisuje, co se v předchozích dílech odehrává. Ani jednou však neprozrazuje zápletku nebo detailní informace o případech. Dozvídáme se především nejdůležitější milníky ze života hlavních hrdinů, a na čem v minulosti pracovali. Pokud máte mezi tímto a poslední dílem větší časový rozestup, určitě to oceníte. Stejně tak to ocení i ostatní čtenáři, kteří se mohou kdykoliv vrátit k předchozím dílům.

Krátké kapitoly a skoky v čase, kdy se vracíme k odloženému případu zajišťují svižný děj. Nechybí ani napětí a spoustu stop, které motivují k přemýšlení a tvorbě různých teorií. Přiznám se, že ačkoliv jsem se opravdu snažila, až do konce se mi nepodařilo odhalit propojení. Na pachatele jsem časem přišla, ale motivy, postupy atd jsem odhalit nezvládla, ačkoliv to (při zpětném ohlédnutí) bilo do očí. Autorka opět velmi mile překvapila případem plným nečekaných zvratů. Líbí s mi i lehké propojení a navázání na případy řešené v předchozích dílech,

Vítám nové postavy na scéně a upřímně doufám, že v dalších dílech přinesou nejednu zajímavou zápletku, a rozvíří vody zase trochu jiným směrem. Oba hlavní hrdinové mě i nadále baví a mrzí mě jen, že Nate tentokrát nedostal tolik prostoru. S ohledem na předchozí díly však vidím jistý vzorec v tom, jak se to kolem Madison a Natea točí. Předpokládám tedy, že příště dostane více prostoru zase i on.

Četlo se mi to opravdu velmi dobře, nemám co vytknout. Těším se na další případy.

Paja1709
05.05.2024 5 z 5

Tady netřeba psát nějaký zdlouhavý komentář. Série mě od prvniho dílů baví a tento byl opět skvělý. Těším se na další.

Autorovy další knížky

2022  89%Pád do tmy
2023  93%Volání o pomoc
2023  95%Příchuť zla
2024  97%Vražedná naděje