Vražedná naděje přehled

Vražedná naděje https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534298/bmid_vrazedna-nadeje-65f30379766d5.jpg 5 48 48

Madison Harperová série

< 4. díl

Detektiv Madison Harperová se těší na Den díkůvzdání, který po letech strávených ve vězení konečně zase oslaví se svým synem. Ale ani jí, ani městečku Lost Creek není poklidný sváteční den dopřán. V domě na okraji města je totiž bez známek života nalezena Terri Summersová, pečovatelka z místního domova pro seniory. Byla to laskavá žena, která si žila svůj život a do ničeho se nepletla, tak proč by jí někdo ubližoval? Madison má pramálo vodítek a náhlé úmrtí v policejním týmu do vyšetřování vnese ještě větší zmatek. Plné ruce práce má i Nate Monroe. Rozhodl se totiž prozkoumat odložený případ, jehož stín se nad Lost Creek vznáší už šest let – zmizení manželky a vnuka Vince Radera, majitele místního bistra. Podaří se Nateovi vyřešit záhadu a najít odpovědi, po kterých Vince tak dlouho prahne? Oba případy jsou spletité a plné neznámých a naděje na jejich rozmotání může být vražedná.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Gone to Her Grave , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražedná naděje. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

tracey9
včera 5 z 5

K této sérii jsem se dostala loni na podzim díky nabídce knihy na recenzi od @albatrosmedia a @my_l.m.v.e Příchuť zla byla skvělá a rozhodně mě bavila, i když ne tolik, abych si chtěla dočíst i předchozí díly. To se ale zásadně změnilo s nejnovějším dílem!

Vražedná naděje, jak zní titul knihy je všeříkající název celého příběhu. Jak víme z minulého dílu, soukromé očko a kamarád Madison Nate Monroe, se pouští do uzavřeného případu zmizení Ruby a Olivera Raderových, manželky a vnuka Vince Radera, provozovatele bistra v Lost Creek.

Madison naproti tomu vyšetřuje záhadnou vraždu Terri Summersové, ženy, kterou měl v městečku každý rád. Těší se na návrat kolegy Douglase do služby a trochu mu v duchu vyčítá, že ji v případě Terri nechává plavat samotnou.

Do Lost Creek jsem se vracela s očekáváním, jak se bude vyvíjet především linka Natea Monroea, který mě zaujal už v minulém díle. Vince a jeho syn Matt jsou i v tomto díle tak trochu podivíni, kterým stále moc nevěřím :) celkově mě ale kniha vtáhla do děje hned na prvních stránkách, chtěla jsem si zase chytit pachatele :) a úplně se mi to nepovedlo :) a vy už víte, že to knihu pro mě nakopává hodně vysoko :) co cením ještě víc je i částečný happyend, který jsem neočekávala, prostě ta naděje tam je

Těším se na další díl, protože mě velice zajímá vývoj nové postavy, stejně jako se těším na Madison, Natea a celé policejní oddělení v Lost Creek :)

Za #recenznivytisk v rámci #spoluprace moc děkuji @albatrosmedia a @my_l.m.v.e

Knihu hodnotím 5 z 5 :)

Ísačop
předevčírem 5 z 5

(SPOILER) Jo, jo, jo...

Přečteno s očekáváním.

Jo, splnilo to všechno. Bylo to čtivé, napínavé, vysvětlující co bylo kdysi.

Ovšem...

Já nevím, Wendy, ale nemůže být další pachatel i někdo jiný než policajt z místní stanice? Už to začíná být trochu trapný a otřepaný...

Ale děj super, žádná nuda, stojí za přečtení!


Áňa 998
předevčírem 5 z 5

Série od Wendy Dranfield se ke mně dostala minulý rok. V celku rychlém sledu jsem je četla hned po sobě. Říkala jsem si, ze tři díly stačí, protože jsem se bála, aby autorka sérii nezabila kvantitou. Teď jsem ale po dočtení čtvrtého dílu, Vražedné naděje, a musím říct, že moje obavy byly úplně zbytečné.
.
Opět se setkáváme se známými postavami. Nechybí Madison, už coby policistka v Lost Creek, zbavená obvinění a ani Nate s psím parťákem Brodym, který se rozhodl pro cestu soukromého detektiva.
.
Ani v tomto díle zločin nespí a hned z počátku knihy jsme hozeni do vraždy Terri, mladé ženy, která na všechny působila milým dojmem. O to víc je její smrt záhadná. Madison se pouští do vyšetřování, ale brzy jí překvapuje další tragédie.
.
A pak je tu Nate, který jako soukromý detektiv taky nelení. O otevření starého případů ho požádá Vince Rader, který už šest let postrádá manželku a vnuka. Nikdo neví, kam zmizeli, ale od toho tu je teď Nate, aby záhadě přišel na kloub. Na tento případ už se v minulosti narazilo, takže jsem ráda, že přišel na řadu.
.
Autorka má dar vést dvě hlavní linky, pak pár vedlejších, vše zamotat a ještě nějak propojit. Zároveň ve svých knihách využívá krátké kapitoly a její příběhy jsou čtivé, plně akce. Zároveň ale ani ona nezapomíná na osobní životy postav.
.
Lituju jediného - že jsem měla zase přečteno tak strašně rychle. Touhle sérií se prostě nedá šetřit, do ní když se pustíte, její obsah prostě vdechnete a pak čekáte na další díl.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Holly, Stříbrné hrdlo a další knižní novinky (20. týden)

12.05.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vražedná naděje v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených63x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených7x
v Knihotéce74x
v Chystám se číst93x
v Chci si koupit43x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

2022  89%Pád do tmy
2023  93%Volání o pomoc
2023  95%Příchuť zla
2024  97%Vražedná naděje