Jsme nevyhnutelní

Jsme nevyhnutelní https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510438/bmid_jsme-nevyhnutelni-MvI-510438.jpg 4 196 196

Jsou moment, nebo navždycky? Volné pokračování bestsellerové romantické série. První pravidlo Travisovy kapely zní: členové si spolu nesmí nic začít. Druhé pravidlo Travisovy kapely zní: členové si spolu NESMÍ nic začít. Zdá se to snadné, ale vše se zkomplikuje, když Travis jednou přijde na zkoušku a zjistí, že kluci vybrali novou zpěvačku – jeho expřítelkyni Harper. Protože od jejich rozchodu uběhl nějaký čas a oba mezitím byli s někým jiným, dalo by se čekat, že jeden druhého už pustili z hlavy. Jenže jak říká Loki: „Láska je dýka.“ A zrovna tahle je nebezpečně ostrá.... celý text

Přidat komentář

alnovka82
18.04.2024 4 z 5

Zůstávám fanouškem prvního dílu, ale tenhle je v těsném závěsu. Travis byl miláček už od prvního dílu, nelze si ho neoblíbit. Harper mi v Letních nocích moc sympatická nebyla, tady jsem si vcelku oblíbila i ji. Celá série je taková odpočinková, pro pobavení, žádné hluboké čtení, ale moc se mi líbila.

Jaehyun
22.03.2024 3 z 5

Po přečtení všech autorčiných knih mužů říct, že tahle byla asi nejlepší. Hlavní hrdinka nebyla tak otravná jako ty předchozí a ani love interest nebyl tentokrát na ránu. Na druhou stranu na něm ale nebylo nic extra.

Pokud byste se chtěli do jejích knih pustit, tak doporučuji tento díl, ty ostatní už jsou jen horší a horší.


sabi_z_knihy
19.11.2023 5 z 5

Tak tohle mě bavilo. Sice jako jo, trochu víc si mě získaly Letní noci, ale i toto jsem si užila.
Harper byla skvělá hlavní postava. Zbožňovala jsem její přímost. Travise miluju už od Jsem tu a mám čokoládu a celou tu dobu jsem se nemohla dočkat, až i on získá svůj happy end. Přestože jsem věděla, jak to skončí (a to nejen díky tajné zprávě od autorky v mojí podepsané bonusovce k Navždycky) užívala jsem si každou stránku a skvělou chemii mezi hlavními postavami. Protože prostě hate love v kombinaci se zakázánou láskou je top strop.
Celé to prostředí kolem kapely jsem vyloženě žrala. A zbývající dva členy skupiny jsem žrala ještě víc.
A ten box k tomu? Mi-lu-ju! Těšila jsem se vždycky, až se konečně dostanu na další stránku a budu si moc vzít s krabice překvapení. Největší radost mi ale udělalo antistresové srdce.

Moc doporučuju! Pokud jste se staly oddanými čtenáři Oly nebo jste ještě od ní nic nečetli a zkrátka máte rádi romantiku. Je to vážně skvělé.

4,3/5

instagram: sabi_z_knihy

Librorumistka
17.10.2023 3 z 5

Bohužel tohle je jediný díl série Navždycky, ze kterého jsem nebyla příliš nadšená. Nejprve ale začnu tím, co se mi líbilo. Styl psaní si autorka drží stále velice povedený, zároveň grafickému zpracování nemám co vytknout, protože bylo opět nádherné. Celkem se mi také líbila i romantická linka a děj. Trošku problém jsem měla s přesunem do vysokoškolského prostředí, protože postavy mi stále přišly spíše jako středoškoláci. Největší problém jsem však měla s hlavní postavou Harper. Bohužel mi vůbec nesedla, přišlo mi, že si hrála na drsňačku, ale nějak jsem jí to nevěřila. Takže celkově má za mě kniha možná, nicméně rozhodně vám chci doporučit předešlé díly, které mi přišly vážně skvělé!

Kate3003
16.10.2023 3 z 5

Celkově nepatřím mezi největší fanoušky série Navždycky a hlavní hrdinky předchozích dílů mě většinou při čtení knihy dost iritovali. O to větší překvapení pro mě bylo, že u Jsme nevyhnutelní jsem si Harper docela oblíbila (nebo minimálně jsem ji nezačala nesnášet :D)

Celkově tohle hodnotím jako nejlepší díl z celé série. Příběh měl celkem hlavu a patu. Hlášky z filmů tam byli rozmístěny v příměřeném množství a nebyla tam jedna za druhou, což třeba mě osobně rušilo u prvního dílu. Opět musím vyzdvihnout grafické zpracování knihy. Všechny ty chaty a fotky byli skvělé doplnění k příběhu. Plusové body dávám i za střídání pohledů hlavních postav. Rozhodně to bylo zajímavější než vidět jen jednu stranu příběhu jak tomu bylo v předchozích dílech.

Postavy jsou poměrně fajn a tentokrát jsem s nimi dokázala trávit čas bez toho abych je začala nesnášet :D Možná škoda, že nedostali víc prostoru i Izzy a kluci z kapely. Harper jsem si možná představovala ještě trochu drsnější a Travis byl chvilkami opravdu princezna, ale celkově to byla příjemná parta.

Co pro mě bylo trošku zklamání byla romantická linka, nebo spíše slibovaná zakázaná láska. Přestože se našlo několik fakt ňuňu momentů tak celkový dojem byl takový nijaký. Čekala jsem opravdu víc napětí mezi postavami a taky že se dají dohromady mnohem dřív a možná taky trošku toho tajení před kapelou, ale bohužel jsem se nedočkala.

Některé části příběhu jsou lehce předvídatelné a vlastně tak trochu klišé, ale to u téhle knihy už vlastně tak nějak očekávám a nijak mi to nevadí. Tak jako všechny knihy od Oly i tahle se neuvěřitelně rychle četla a ve výsledku to byla docela příjemná oddechovka.

mignon
13.10.2023 2 z 5

Asi nejsem cílová skupina a tak radši nebudu hodnotit hvězdičkami. Zkusila jsem, těšila jsem se a bohužel mi to přišlo velmi nezajímavé. Řekla bych, že pro věk 20+ pouze na vlastní nebezpečí. Pardon.

Wajny
29.09.2023 3 z 5

Od autorky jsem již četla Navždycky, z kterého jsem byla nadšená, nejvíce jsem ocenila romatickou linku a popkulturní narážky, které byly často spojené s Harry Potterem #potterhead Miluji tě. Já vím už u mě moc nezabodovala a to hlavně kvůli Ave, která je podle mě nejhorší hlavní hrdinka #notsorry Jsem ráda, že jsem si Jsme nevyhnutelní přečetla, protože je někde uprostřed.

Ze začátku knihy jsem byla nadšená. Děj se rozvíjel plynule a už od první scény jsem si zamilovala Izzy a její vozíčkářský humor. Příběh byl dobře vyvážený, konverzace mě bavily a popkulturní narážky byly skvělým doplňkem. I když jsem některých z nich nerozuměla, tak mě motivují k tomu, abych konečně zkoukla nějakou Marvelovku.

Prostředek knihy byl nudný, často se věci opakovaly a já narazila na první nesympatie u postavy. Travis mi ve většině případů připadal trochu jako zoufalec. Myslím, že se autorka snažila o zboření stereotypu, co se týče postav kluků, protože Travis byl hrozně milý kluk se srdcem na dlani, ale mě tu chyběla jiskra, živelnost...tohle bylo hodně ucourané.

Poslední část knihy mě opět začala bavit. Byla jsem sice zklamaná, že hlavní postavy se nedali dohromady dříve, těšila jsem se na ukrývání a tajemství. Kniha totiž slibovala i zakázanou lásku a tajné randění, to tu téměr vůbec nebylo.

Postavu Harper jsem teda čekala více děsivější a drsnější, hlavně z prezentace její postavy. Tohle byl takový jednorožec, který má prostě jen nejraději černou barvu. Vadilo mi, že zde nebyl větší důraz na vývoj a hloubku postav.

Romantická linka byla málo výrazná. I když se objevují krásné momenty, které vás chytnou za srdce, při čtení jsem jim nedokázala fandit a soucítit s nimi.

Líbilo se mi střídání pohledů mezi Harper a Travisem, což umožnilo sledovat vývoj jejich vztahu z obou stran. Vizuální prvky a bonusový obsah, jako jsou fotky, chaty, instastories a barvy, dodávají knize originalitu a jsou velmi povedené.

2,5*

Nikmakbooks

KnihoSny
16.09.2023 5 z 5

Ježiš tu byl Travis úplně ŇuŇu celkové knížka byla strašně skvělá asi jedna z těch nej ale líbili se mi všechny

Ocásek
16.09.2023 4 z 5

Jsme nevyhnutelní je pro mě osobně nejlepší knížkou ze série.
Opět se zde můžete těšit na vymazlené grafické zpracování - chatové konverzace, fotky a celkově spoustu doplňkových věcí kolem. Jako velký fanoušek Marvelu jsem si pro tentokrát užívala i popkulturní narážky (asi proto že jsem se někde konečně chytala a nepřipadalo jsem si jako popkulturní barbar).
Harper byla pro mě byla tou nejsympatičtější hrdinkou ze všech předchozích knih, a to stejné i Travis, protože kluk co hraje v kapele a navíc umí vařit, jakože haló. Ačkoliv na druhé šance nejsem, tak Harper a Travis se k sobě tak hodili, že mi to ani nevadilo a moc jsem jim fandila hned od prvního okamžiku.
Další skvělou postavou byla Izzy, díky které jsme mohli nakouknout do života člověka na vozíku a bylo to moc fajn ozvláštnění. A pak samozřejmě táta Harper, to je totální zlatíčko!
Byla to skvělá feel good oddechovka, od které jsem dostala přesně to co jsem očekávala a měla jsem ji za pár dní přečtenou. Občas mi ale přišlo, že jsou tu vycpávkové pasáže, kde se toho zase tak moc neděje, což je škoda, jinak to totiž bylo vážně super.

barush_books
12.09.2023 1 z 5

Na knihu jsem se těšila. Zaujala mě obálkou, o čem je, i grafikou. Samotná grafika uvnitř knihy je vystižena opravdu hezky, jako kdyby se opravdu jednalo o teenagery. Ale zklamala mě na plné čáře.
Kniha je jedno velké klišé s pomalým rozjezdem s nudným stylem psaní. Skákání neustále do minulosti a přítomnosti, kdy je občas stěží poznat, kdy že se nacházíte a co, že se vlastně děje.
Samotné chaty mezi postavami jsou leckdy zbytečné a natahované, stejně tak konverzace a samotné popisy - u těch nutno dodat, že by někdy šlo krásně rozvést, ale je to useknuté, jako kdyby se autorce nechtělo to psát.
Jediné zábavné části byli spojené s Marvelem a celkově s MCU postavami - což je vcelku smutné. Neustále se tam omílají Funko pop figurky, jako kdyby to byla jedna hlavní část knihy. (Ano zmínit, dát jako dáreček ve zmínce nebo součástí děje - že si ji vezme sebou na koncert - ok.)
Harper mě štvala od samého začátku. Je popisována jako obyčejná holka, normální s tmavými vlasy a na všech stories co jsou v knize je to skoro anorektická dívka, proč se nedržet tedy hlavního popisu? Většinu času mi přijde, že se chová jak blbka. Působí chvílemi tedy nerozhodně a že se bojí, ale dává to spíše pocit jako kdyby si jen naháněla pozornost - jak působí celou dobu.
Travis je jedno velké klišé. Hezký sexy kluk s talentem, který chce lásku, ale neubrání se flirtu a skočení do vztahu. Na rozdíl od Harper dobře napsaná postava, co má i hloubku a nějaký charakter.
Nejlepší postava z celé knihy je Izy, která tam nemá téměř žádný prostor, i když to má být nejlepší kamarádka Harper. V moment, kdy se začalo v knize něco dít, se to zahrálo do outu a opět jsme byli tam, kde jsme byli.
Nudné, natahované, nezáživné. Nedočteno, ukončeno čtení někde na 250 stránce cca. Chtěla jsem si přečíst jiné knihy od ní, ale nemám na sílu. Za mě, jednorázovka dobré, když nemáte očekávání. Slabý průměr jinak.

milovnice_knih_
29.07.2023

Knihu jsem si objednala už v předprodeji, protože jsem věděla, že tu knihu musím mít a hned jak mi přišla, tak jsem ji začala číst. Bohužel kvůli času, náladě a dalším problémům jsem knížku dočetla až teď (28. 7. 2023) a jsem nadšená, protože stejně jako předchozí knížky od Oly, tak ani tato mě nezklamala.
V tomto příběhu vystupují jako hlavní hrdinové Harper a Travis, postavy, které známe z předešlých dílů a oba jsou skvělí. Harper je prostě skvělá hlavní hrdinka se skvělými kamarádkami Charlee, kterou známe z Letní nocí a Izzy, kterou v této knížce poznáváme a je úplně úžasná. A Travis je dokonalý hlavní hrdina, který má dva skvělé kamarády Joshe a Shane a dvě skvělé kamarádky, které známe už z předešlých knih Mei a Avu.
Na rozdíl od předešlých knih jsou hlavní hrdinové na výšce a ne na střední, čehož jsem se ze začátku bála, ale nakonec jsem zjistila, že nemám čeho a že mi prostředí vysoké školy vlastně nevadí (protože tam ve výsledku nemělo ani tak velkou roli). Ale co jsem si moc užila bylo prostředí kapely a koncerty to bylo skvělé a samozřejmě vztah mezi hlavními hrdiny. No prostě děj, postavy i prostředí všechno bylo skvělé.
A co se týče stylu psaní autorky, tak je prostě stejný jako v předchozích dílech a stejně dobře se čte, kapitoly jsou tak akorát dlouhé. Stejně jako u ostatních knížek z této série musím i tady pochválit grafické zpracování, které miluju - chaty, fotky, stories a samozřejmě taky playlist, který je ke knize vytvořen. A i tady se vyskytují narážky na filmy a i když jsem ty filmy neviděla, tak mi tam nevadily, naopak mě na ty filmy nalákaly.
Hodnocení: 4,5*/5* stejné hodnocení jako mají předchozí knížky, protože všechny knížky jsou stejně skvělé

Book_adam_73
20.07.2023 5 z 5

Jsme nevyhnutelní- Nofreeusernames
10/10
Já jsem velký fanoušek Oliných knih, takže tuhle jsem netrpělivě vyhlížel už od oznámení vydání. Jako vždy mě na téhle knize bavilo úplně všechno. Postavy, romantika, prostředí, humor a styl psaní.... Kniha je také velice pěkně graficky promakaná. Nejen chaty, ale i sociálními sítěmi postav, hlavní hrdince můžete dokonce napsat i email. Obecně vám všechny knihy od Nofreeusernames můžu doporučit, obzvlášť tuhle! Za knihu a i box k ní moc děkuju albatrosmedia #spoluprace

Vlci.Sestra
09.07.2023 5 z 5

Další kniha od Oly, která nezklamala. Travis je moc sympatická a příjemná postava, takže vám děj bude rychle utíkat. A Harper je prostě Harper. Vůbec všechny postavy jsou skvělé. Ještě bych knize přidala plusový bodík za grafické zpracování, protože to je podle mě úžasné a pro celou sérii dokonalé.

KnihománieN
08.07.2023 4 z 5

Osobně jsem hodně dlouho tuto četbu odkládala. Přece jen knihy od Oly už obletěly internet, všude samá doporučení a já se bála, že budu zklamaná, že se spálím, jak se mi už několikrát stalo. Jenže v tomto případě byly mé obavy naprosto zbytečné. Při čtení jsem si maximálně odpočinula a pobavila se.
Jsme nevyhnutelní patří do volně navazující série, ale bez problémů se knihy dají číst samostatně, jak jsem to udělala já. Jedná se o závěrečný díl, který je věnován Harper a Travisovi. Oba mají společnou minulost, protože spolu na střední chodili, ale nedopadlo to. Šance, že se potkají, je minimální, ale zákon schválnosti tomu tak chce, že se Harper stává novou zpěvačkou v hudební skupině, kde na kytaru brnká Travis. Vize budoucnosti zní jasně, budou přátelé a nic víc. Vztahy v kapele jsou navíc zakázané. Ale na dveře začínají bušit staré city, okamžiky, křivdy. Udržet jejich vztah v kamarádské rovině je prostě nemožné, vždyť jsou nevyhnutelní. Ovšem jejich kamarádi Josh, Izzy a Shane jsou ve střehu.
Od každé knihy se neočekává silný příběh s nezapomenutelnou myšlenkou, někdy stačí jen málo. A právě tato kniha spadá do škatulky nenáročné romantické literatury YA. Jejím účelem je si čtení užít, naladit se na romantickou notu, zasmát se a to všechno příběh Harper a Travise splňuje. Opatrné kroužení kolem sebe, narůstající chemie a humor, který se pořád drží na vysoké laťce.
Vtipy a hlášky často pochází z filmů od Marvelu, což pro někoho, kdo je neviděl, tak jako já, může být problematické, ale někdy se jen stačí podívat na internet jak kdo vypadá a vy hned pochopíte, jindy se prostě jen zasmějete své neznalosti.
Navíc se odehrává na pozadí hudebního prostředí, a to se v knize svérázně projevuje. Často najdete úryvky textů a skvělým doplňkem je také pustit si Harpeřin playlist na spotify.
Nezvyklou špičkou knihy jsou ale hlavně chaty. Na ně jsem se vždy těšila, knihu oživily a především jsou skvěle graficky zpracované, včetně celé knihy.
Podtrženo sečteno, autorka ve svých knihách promlouvá o všem, co náctiletý čtenář ocení.

Aveli
06.07.2023 5 z 5

Příjemné zakončení volně navazující série. Harper a Trevis jsou zajímavý hlavní hrdinové, navíc sama miluju Marvel a Lokiho, takže Harper si mě rozhodně získala. Líbili se mi různé popkultuní narážky a prokládání příběhu pomocí fotek a zpráv. Oceňuji i zakomponování vedlejší hrdinky na vozíku a to příjemnou nenásilnou cestou. Za mě hezké oddechové čtení, ideální na léto.

virgo_books
04.07.2023 3 z 5

Tohle je má druhá kniha z této série a musím přiznat, že jsem trochu zklamaná.

Asi do poloviny knihy mi příběh skoro vůbec neubíhal a musela jsem se do čtení nutit. Potom už se to ale celkem rozběhlo.

Hlavní hrdinové byli super, ale nejvíc jsem si oblíbila Izzy, na kterou jsem se pokaždé moc těšila.

Některé části knihy byly formou chatů a nechyběly ani doprovodné obrázky, což bylo super.

Romantická linka byla skvělá a celkově to prostředí kapely bylo zase něco jiného, než normálně čtu.

Pokud sledujete Stranger things nebo Marvel, tak si taky přijdete na své, protože jsou tam několikrát zmíněné.

Pokud chcete takový oddech na léto, tak to bude asi fajn, ale u mě pořád vedou Letní noci, které vám určitě moc doporučuji.

3/5

Za poskytnutí knihy děkuji @albatrosmedia v rámci #spolupráce

lapetitedeny
23.06.2023 4 z 5

Jsme nevyhnutelní je poslední kapitolou volně navazující série, která odstartovala s knihou Navždycky. Nofreeusernames na závěr zvolila hlavní hrdiny opravdu skvěle, protože společně představují propojení mezi protagonisty ze všech předchozích knih a tak se vrací Mei ze zmiňovaného Navždycky, Ava z Miluju tě. Já vím i Charlee z Letních nocí.

Autorka v určitém smyslu obrací klasické genderové role, které z young adult příběhů známe zatímco Travis je kluk se srdcem ze zlata, který touží po lásce, Harper všichni kolem vidí jako tu bad girl, co chodí neustále v černém, s ničím se zbytečně nemaže a před vztahy preferuje povyražení na jednu noc. Ve skutečnosti je ale Harper hlavně holka, která se po zkušenostech se svou bývalou přítelkyní bojí zamilovat.

Postavy v knize jsou rozličné, jenže je jich hodně, takže některé poznáváme spíš jen povrchně. Je znát, že se kniha tentokrát odehrává ve vysokoškolském prostředí, protože jsou o něco vyspělejší. Harper i Travis mají své světlé i tmavé stránky, díky tomu jsou přirození a některé problémy, které řeší, mohou být čtenářům velmi blízké. Jen škoda, že jejich vývoj nebyl o něco důkladněji propracovaný a zejména v případě Harper nešel ještě víc do hloubky. Z vedlejších postav pak každopádně stojí za zmínku především Izzy, protože ukazuje, že i na vozíčku se dá tančit doslova

V knize se nepravidelně střídají kapitoly z pohledu Harper i Travise, což nám umožňuje sledovat vztah, který se mezi nimi formuje očima obou dvou. Autorka píše čtivě a svižně, díky čemuž dokáže udržet čtenáře ponořené do knihy, i když je děj spíš jednodušší a není zas tak těžké si domyslet, jak se bude vyvíjet dál. A jak už je pro Nofreeusernames typické, nechybí ani humor nebo odkazy na současnou popkulturu, tentokrát s Marvelem v hlavní roli. Popkulturní složka je dobře vyvážená a přirozeně zapadá do výsledného celku. Knihu si tak užijete i v případě, že vás Marvel vůbec nezajímá.

Na své si přijdou zejména fanoušci slow burn romantiky. Romantická linka je totiž poměrně pomalá, protože od přátelství k lásce v tomhle případě znamená hlavně hodně přátelství. Vyvažuje to ale nezanedbatelná chemie, kterou mezi sebou hrdinové mají. Nicméně pokud jste se těšili na silné prvky zakázané lásky a tajné randění (protože vztahy v kapele jsou přísně zakázané), toho v příběhu nakonec moc nenajdete.

Knihy od Nofreeusernames jsou jedinečné tím, že je jim věnována opravdu velká péče, co se týče vizuální stránky a bonusového obsahu. Každá další autorčina kniha je v tomhle ohledu o kousek lepší a to platí i tentokrát. Jsme nevyhnutelní hraje barvami, obsahuje chaty, fotografie a dokonce i Instagram stories. Vedle toho ke knize existuje také několik playlistů, Harper má svůj vlastní účet na TikToku jako @harper_j_great, kde pravidelně sdílí videa a když budete při čtení dávat pozor, zjistíte i to, že jí můžete poslat e-mail, na který vám pravděpodobně odpoví. To všechno z knihy dělá v českém prostředí unikát, který přesahuje i za stránky knih.

Jsme nevyhnutelní je ve výsledku ukázkový příklad jednoduchého a čtivého příběhu, po kterém sáhnete, když si chcete zlepšit náladu nebo odpočinout. Nenechte se zmást vysokoškolským prostředím, je to totiž stále stará dobrá contemporary pro fanoušky young adult. Pokud o sobě víte, že máte pro podobné příběhy slabost, určitě neváhejte a dejte knize nebo i těm předchozím šanci jsem si jistá, že si je užijete.

*3,5 hvězdičky, zaokrouhluju nahoru
----
Kniha mi byla poskytnuta na recenzi společností Albatros Media.

Nicoletta1681
21.06.2023 4 z 5

Tuhle knihu bych hrdě popsala jako slaďárnu plnou dobré hudby, která vám rozměkčí srdce. Děj je víceméně reálný, postavy mají charakter a i vývoj a celkově je kniha dobře propracovaná. Ano, některé momenty jsou lehce odhalitelné, ale nějak to na ději neubírá.
Podle mého názoru je tento díl asi nejpovedenější co se z celkového pohledu týče. Nepřišly mi zde dané hlášky nebo narážky nějak přidané na sílu, jak to bylo v některých částech minulých dílů, kdy už toho bylo až přehnaně moc. Zároveň postavy jednaly uvěřitelně, což je možná i jejich věkem, ale dalo se do nich a jejich situací lehce vžít a jednaly opravdu tak, jak by v jejich věku měly.
Jinak opravdu cením hudební výběr:)
Celkově knihu hodnotím kladně, protože přesně splňuje očekávání od příběhu, co by měl rozměkčit srdce čtenáře a vyvolat pocit zamilovanosti, což je někdy potřeba. A kniha tuto potřebu plní perfektně.

SněžnáSova
19.06.2023 4 z 5

Dobře se to četlo ,ale spíš taková oddechovka. Mám pocit ,že předešlé díly byly o něco lepší, hlavně proto že Travis byl zženštilí a kniha byla dost přeslazená. Na druhou stranu mě bavilo prostředí kapely a zpracování knihy( fotky ,chaty,...). Jinak můžu sérii doporučit.

kalinkacz
17.06.2023 3 z 5

Když čtete od jedné autorky už čtvrtou knihu, která spadá do stejného žánru (young adult contemporary), tak přesně víte, co čekat.
Já věděla, že dostanu zase moc fajn oddechovku, ve které nebude chybět romantika, spousta vtipných momentů, chatové konverzace a v případě této novinky i spousta funko figurek!
Jsme nevyhnutelní je příběh o druhé šanci, novém začátku a spoustě hudby! Obrovské plus má za mě Ola (autorka) za hudební výběr v knize, protože jsou tam moji milovaní Coldplay (People of the Pride forever!).
Jedná se už o v pořadí čtvrtou knihu, která volně navazuje na tři předchozí, proto doporučuju číst je všechny popořadě.
No a moje hodnocení? Fajn oddechovka a pokud mám srovnávat, tak u mě stále vedou Letní noci.

Štítky knihy

romantika pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Nofreeusernames (p)
česká, 1986
2020  67%Navždycky
2021  71%Miluju tě. Já vím
2022  74%Letní noci
2023  78%Jsme nevyhnutelní
2023  75%Vánoční kdože, cože?!