Vinen či nevinen

Vinen či nevinen https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516695/bmid_vinen-ci-nevinen-wBF-516695.jpg 4 34 34

Bill Russell je zrovna na dostizích, kde působí jako dobrovolný stevard, když mu policie oznámí, že se jeho nejhorší noční můra stala skutečností – jeho milovaná žena byla nalezena mrtvá. Skutečným šokem ovšem je to, že Amelie byla zavražděna a že se hlavním podezřelým v ostře sledovaném případu stává on sám…

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Guilty Not Guilty , 2019


více info...

Přidat komentář

Gracinka
předevčírem 3 z 5

Slabší průměr.
Čtenáři je v podstatě od začátku jasné, kdo to byl, akorát celou dobu čeká, kdy ho konečně zavřou. I když jsem tušila, že pravda bude někde malinko jinde, tak se mi úplně konec nelíbil. Přišlo mi to přitažené za vlasy.
Četlo se to dobře, ale byla to spíš taková pohádka pro dospělé. Napětí tam nebylo ani za mák.
A mrzelo mě, že kromě toho, že Billa zatkli na dostizích a pak se tam byl 2x podívat, nebylo tam z dostihového prostředí vůbec nic.

ledu
19.03.2024 3 z 5

Ač mám detektivky od Felixe Francise ráda, tato mě příliš nenadchla. Děj je dost statický, posouvá se velmi pomalu. Závěr je sice překvapivý, ale podle mne těžko uvěřitelný.


Daku
17.02.2024 4 z 5

Za mne kniha nebyla špatná a dobře se četla. Úplný konec byl dost překvapivý. Felix má tu smůlu, že ho mnoho lidí porovnává s jeho otcem. Možný by bylo dobře, kdyby se úplně vyhnul tématu dostihového sportu. I když je pravda, že v této knize je toto téma jen okrajově.

Jana K
16.02.2024 5 z 5

Trochu jiná Francisovka, ale dobrá.

veronika9761
07.11.2023 2 z 5

(SPOILER) Nejplossi francisovka, jakou jsem kdy cetla (a to jsem cetla vsechny). Autor by se za me mel drzet toho, co dostalo jeho otce jako autora dostihovych detektivek na vrchol - pomalu se odkryvajici pribeh, kde jsou vsechny postavy jasne, az na jednu, ktera se s utokem vuci hlavnimu hrdinovi vyjevi ke konci pribehu. A taky kone, zavodiste, sazkari a vubec dostihovy svet. Tady bylo vsechno hned jasne, dostihy se v knizce jen nedulezite mihly, a cele to působilo jako pomerne nepovedeny Grisham. A odhaleni z poslednich stranek tomu šťávu nedodalo.

kolacky
05.11.2023 4 z 5

Nebylo to špatné, ale autor má lepší.

janina66
30.10.2023 2 z 5

Tak tato nová kniha od Felixe se mi vůbec nelíbila. Hrozně se děj táhl, pořád dokola opakující se soudní řízení, nuda a nuda. Žádná napínavá akce a konec mě tak trochu zklamal. Kniha Krize se mi přitom líbila.

rm
21.10.2023 1 z 5

Mno, žel jsem čekal "Francisovku". Ale tohle zdaleka nebyla. Ano, hlavní hrdina zažil traumata - psychická i fyzická, ale kde je nějaká aktivní úloha hlavního hrdiny? Kde jsou jeho znalosti, co mu pomohou ve vyřešení situace? Já vím, tohle všechno mistrně dokázal táta Dick, a proto se mi tak líbily jeho romány.
A ten konec mě zklamal tuplem.

kokrokr
09.10.2023 3 z 5

Poslední kniha, kterou jsem od Felixe četl byla Krize a já ji dal čtyři body, protože byla propracovaná a zajímavá. Tady dávám jen tři za slušně zvládnutou psychologii postav. Je to jednoduchý příběh, buď zabil manžel nebo bratr, ale Felix chtěl čtenáře šokovat a hodil to na oběť. V podstatě udělal z policistů hlupáky neschopné vyřešit jednoduchou rovnici. Forenzní technici by museli být opravdoví tupci, pokud by neprozkoumali vyražené dveře, zámek, zárubeň a kožené vodítko. Pokud by policisté provedli mechanoskopii, asi by došli k řešení dříve než obyčejný laik. Více než vyšetřování se Felix věnuje především pocitům pozůstalého manžela, to se mu povedlo.

petrarka72
04.10.2023 4 z 5

Název nic moc. Ale začnete číst - a nepřestanete. Míra nenávisti a agresivity, již těžko nazvat pasivní, je nesmírná. A nic není (bohužel) tak jednoznačné, jak to vypadá...

BlaV.
17.09.2023 5 z 5

Kdo má rád knihy Felixe Francise, určitě ho ani tato kniha nezklame.