bookcase bookcase komentáře u knih

Tommyknockeři Tommyknockeři Stephen King

Je to King, jak jsme zvyklí, ukecaný, klidně by se dalo krátit, ale skvělý v tom, jak umí pracovat s emocemi svých postav a dostat se do nich.

28.10.2024 4 z 5

Slyšet jeleny zpívat Slyšet jeleny zpívat František Šmehlík

Výborná krimi, je čtivá, propracovaná a ještě z Beskyd,z části, kam jezdím moc ráda.

28.10.2024 4 z 5

Dům v olivovém háji Dům v olivovém háji Emma Cowell

To se povedlo. Odpočinkové, pohodové čtení o vztazích, lásce i dobrém jídle.

26.10.2024 5 z 5

Pojízdné knihkupectví šťastných konců Pojízdné knihkupectví šťastných konců Rebecca Raisin

Příběh Arii byl moc milý a odpočinkový. Líbilo se mi to téma - kočování po Francii, i to, jestli se může člověk znovu osudově zamilovat.

20.10.2024 4 z 5

Co sova ví: Nové poznatky o nejtajemnějších ptácích světa Co sova ví: Nové poznatky o nejtajemnějších ptácích světa Jennifer Ackerman

Fascinující náhled do života sov.

Emička a její přátelé Emička a její přátelé Lenka Jakešová

Opět zábavné a poučné čtení o včelím světě. Nechybí básničky a protahovací aktivity, takže se u čtení nikdo nudit nebude. :)

Největší přání Největší přání Lenka Jakešová

Citlivě napsaný příběh o dětských přáních, o smutku, stýskání i o vánočních zvycích :). Dojemné čtení pro děti a jejich rodiče.

Kde je mi dobře Kde je mi dobře Emily Henry

Milá knížka, příběh s přesahem, tak jak to Emily Henry umí.

15.10.2024 4 z 5

Ještě jsme se nepotkali Ještě jsme se nepotkali Sophie Cousens

To mi sedlo! Mám tyhle milé romance bez přemíry erotických scén ráda. A chci taky na Jersey. :)

11.10.2024 5 z 5

Překvapení ve Skotsku Překvapení ve Skotsku Julie Shackman

To bylo milé, pohodové čtení, romantiky tak akorát. Sice to mělo předvídatelnou milostnou zápletku, ale zas ten nádherný porcelán... :)

10.10.2024 4 z 5

Tři ženy u jezera Tři ženy u jezera Dora Heldt

Pohodové čtení pro "zralé holky" se životními zkušenostmi. Hezky se to četlo.

08.10.2024 4 z 5

Dny v knihkupectví Morisaki Dny v knihkupectví Morisaki Satoši Jagisawa (p)

Milá jednohubka na neděli. Pohodová záležitost.

06.10.2024 4 z 5

Třetí terapie Třetí terapie Danuta Chlupová

Opět výborné, i když trochu jiné než předchozí dvě knihy. Tentokrát je válka okrajová (ale velmi důležitá) záležitost, v popředí jsou vztahy a taky otázka, jestli jsme nuceni pykat za hříchy našich předků, a dokonce i psychický teror a týrání.

05.10.2024 5 z 5

Na odvrácené straně Na odvrácené straně Eva Tvrdá

Silné čtení, jsem ráda, že je náš region konečně v knihách vidět.

05.10.2024 5 z 5

Dům v Matoušově ulici Dům v Matoušově ulici Tereza Boučková

Není to román, jsou to úvahy, poznámky, myšlenky. Autorka je velmi citlivý člověk, který do textu promítl svoje pocity z aktuálního dění, což na jednu stranu trochu ruší očekávání čtenáře /román/, na druhou stranu ukazuje empatii TB.

02.10.2024 4 z 5

Ptačí hotel Ptačí hotel Joyce Maynard

Krásný příběh se z toho vyklubal, emotivní, křehký, lebedila jsem si.

28.09.2024 5 z 5

V jediném okamžiku V jediném okamžiku Jo Callaghan

AI a já máme rezervovaný vztah. Příčí se mi zadávat jí svou práci, ale beru, že dokáže pomoct a poradit, byť ne vždy jsou informace správné. Beru, že dokáže být účinná ve vědeckých oborech, baví mě, jak oživuje staré umění, ale tím to pro mě stačí. A tak jsem byla zvědavá na tento román a... Wauuuu! Povedlo se. Chytlo mě to od první stránky - super téma, dobré postavy a AI nerušila, naopak, vkládala tam i prvek humoru.

24.09.2024 5 z 5

Divé ženy Divé ženy Emilia Hart

To bylo nádherné, dala jsem na jeden zátah.

22.09.2024 5 z 5

Ostrov čarodějnic Ostrov čarodějnic Carolyn Jess-Cooke

Tak to bylo hodně zajímavé, byla jsem zvědavá, jak se to ve finále rozlouskne, a za mě spokojenost.

22.09.2024 4 z 5

Den Den Michael Cunningham

Cunningham jak ho znám a očekávám.

21.09.2024 4 z 5