Efesus Efesus komentáře u knih

☰ menu

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Mám celkově rád, vyšetřování odložených případů, když vyšetřovatel musí začít prověřovat věci z dávné minulost, člověka to pěkně vtáhne do děje a čeká jak se bude věc vyvíjet. Přidaná retrospektiva, hezky knihu obohatila. Zápletka byla fajn, napínavá a rozuzlení se začalo pěkně vybarvovat až u konce knihy. Hlavní postavy sympatické Carl je sympaťák, který i přes jeho laxní přístup dokáže vydedukovat i sebemenší detaily. Líbí se mi že se nejedná o dalšího super poldu, ale o postavu, která je lidská. Má své problémy a mouchy a díky tomu si ho určitě oblíbíte. Věřím, že i o Asadovi se postupem času dozvíme více, protože se také jedná o skvělou postavu a těším se na další rozvoj charakteru. Za mě super kniha, která krásně uvádí danou sérii. Určitě budu pokračovat v dalších dílech.

09.12.2021 5 z 5


Lars láme kosti Lars láme kosti Daniel Gris

Krásně napsaná kniha. Nechybí napětí akce ani vtip. Kniha se čte sama a jak mnozí zmiňují jde o super odpočinkové čtení. Postavu Larse jsme si opravdu oblíbil, drsňák ze staré školy, který srší humorem. České autory zase tolik nevyhledávám, ale zde člověk neudělá chybu. Pana Grise řadím mezi své oblíbené autory a těším se na pokračování.

09.12.2021 5 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Kniha byla zajímavě napsána. To dodávalo knize říz. To je za mě plus. Příběh nebyl špatný má pomalejší rozjezd. Konec celkem překvapil, ale nenadchnul. Knížka se čte celkem dobře, ale čekal jsem víc. Za mě průměr, nebyl to úplně můj styl, ale věřím, že někomu se může opravdu líbit. Záleží na vkusu.

27.02.2020 3 z 5


Zloba Zloba Chris Carter

Bezchybný krimi thriller. Možná i jeden z nejlepších který jsem měl zatím v rukou. V knize je tolik zvratů. že nemáte šanci se nudit. Věci jsou v knize popsané dost barvitě a občas si říkám jestli jen pan Carter duševně zdraví, když toto napíše s klidným svědomím, ale díky bohu za něj. Kniha je napínavá a vtáhne vás do děje. Postava Luciena je perfektně vykreslena a je zajimávé číst o jeho myšlenkách. Dále se odkryje dost z minulosti Roberta, což je pro milovníka této série určitě plus. Knihu doporučuji všem, co mají rádi daný žánr. Určitě nebudete zklamaní.

30.01.2020 5 z 5


Nenávist Nenávist Chris Carter

Super kniha a uzavření jedné velké kapitoly. Knížka byla dynamická čtivá a napínavá až do konce. Postava Luciena Foltera je vykreslena naprosto skvěle a je to jeden z mých oblíbených záporáků. Nikdy nevíte co čekat a genialita s kterou vymýšlí své kroky je zarážející.

Zloba se mi ale líbila o něco víc a dle mě jde o nejlepší knihu ze série. I tak ale doporučuji knihu přečíst, stojí to za to. Carter mě zatím nezklamal a doufám, že bude pokračovat v nastaveném tempu i dále.

29.01.2020 5 z 5


V mysli vraha V mysli vraha Mike Omer

Knížku jsem si krásně užil. Je čtivá svižná, neztrácí tempo. Líbí se mi použitá retrospektiva, díky tomu cítím lepší zosobnění z hlavní postavou. Hlavní postavy jsou sympatické a člověk si je rychle oblíbí. To že jsou úplně odlišné dává knížce šmrnc.
I když je knížka temná a jedná se o téma vražd, najdou se v ní i pasáže, které dokážou pobavit a jde vidět, že hlavní postavy nejsou jen stroje.
Záporný hrdina, je taky dobře popsán a vykreslen.
Moc se těším na pokračování, protože příběh se může dál krásně vyvíjet. Za mě určitě doporučuji.

29.01.2020 5 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Super fantasy. Moc se mi líbí jak jde vidět vývoj hlavního hrdiny, od malého kluka, až po zkušeného bojovníka. Díky tomu se čtenář dokáže skvěle dostat do děje a vnímá starosti hlavního hrdiny i jeho přátel. Citové pouto, které vás sváže k hlavní postavě dodává šťávu celé knize . Kniha má spád a ani v jedné části jsem se nenudil. Je krásně a čtivě psaná. Dokonce je v knize dost zvratů, takže čtenář netrpělivě čeká co se stane za chvíli. Za mě super volba pro všechny milovníky tohoto žánru a podle mě se jedná o jednu z nejlepších v daném odvětví.

05.06.2019 5 z 5


Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Výborná knížka, kterou jsem sjel jedním dechem. Napínavá, tajemná, překvapivá, plná různých zvratů. Carter je génius a žádná kniha od něj mě nezklamala. Jeho thrillery jsou to nejlepší co se dá v daném žánru přečíst a je mi líto všech lidí, kteří neměli tu čest se s touto knižní sérii setkat. Přichází o hodně. Už se strašně těším na další díl, protože konec této knihy slibuje veliké věci a věřím, že to bude bomba jako vždy.

07.03.2019 5 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Jedna z nejlepších z dané série. Knížka byla napínavá až do konce, závěr překvapivý a celkový nápad se mi moc líbil. Knížka byla dobře napsána a čte se svižně. Po začtení jsem se nemohl odrhnout. Doporučuji k přečtení.

30.01.2019 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Krásná kniha, u které musí fungovat lidská fantazie. Pokud stále máte duši dítěte, knížku si krásně užijete.

30.01.2019 5 z 5


Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Za mě trochu slabší. Do děje jsem se nedokázal dlouho začíst a kdybych nechtěl číst celou sérii, asi bych knížku ani nedočetl. Ano děj je chvílemi napínavý, ale chybím mi více akce. Joona je v ostatních dílech prostě lepší a tato knížka je za mě asi nejslabší z celé série.

26.01.2019 2 z 5


Mlhy Ölandu Mlhy Ölandu Johan Theorin

Tato kniha se mi z těch Ölandských líbila asi nejméně. Možná to je tím, že jsem jí četl jako poslední z této série. Kniha nebyla špatná, jak je u Thorina zvykem, zase se zde projevuje lehká známka duchařiny. Öland je pořád stejně zahalený mlhou a napětí je taky dostatečné. Kniha se mi, ale nečetla tak dobře jako ostatní díly, nedokázal jsem se tolik vžít do děje. Není to zklamání, ale ani žádné překvapení.

26.01.2019 3 z 5


Smršť Smršť Johan Theorin

Mám rád severské knihy a Theorin, patří k mým oblíbeným autorům. Zajímavá kniha s mysteriozním nádechem. Možná jsem čekal trochu více, ale i tak se knihu vyplatí přečíst. Fajn odechovka, která se čte příjemně a mysteriozní nádech dodává knize potřebné napětí.

26.01.2019 4 z 5


Černá kniha sériových vrahů Černá kniha sériových vrahů Stéphane Bourgoin

Knih s podobnou tématikou jsem četla více a tato patří k těm nejlepším. Je zajímavé sledovat zvracenou psychiku některých jedinců. Autentická výpověď těchto „lidí“ je děsivá, zvracená, ale i zajímavá. Je pozoruhodné jak se může lišit lidské uvažování a nepochopitelné jak někdo může o tak hrůzných činech mluvit s takovou lhostejností. V knize je popsáno více rozdílných aspektů, které mohou udělat z člověka nestvůru. Pokud někoho tato tématika zajímá, doporučuji si knihu přečíst. Je zajímavým oknem do duše, těchto duševně chorých jedinců.

26.01.2019 5 z 5


Skrýš Skrýš Johan Theorin

Knížka byla čtivá a hodnotím jí kladně. Určitě jsem nečekal takové rozuzlení za co má autor veliké plus. Moment překvapení perfektně zafungoval. Celé dílo má mysteriózní nádech a je celkově dosti tajemné. Doporučuji k přečtení, ztráta času to určitě není.

30.10.2018 4 z 5


Mlýny osudu Mlýny osudu Johan Theorin

První knížka od Theorina, která se mi dostala do ruky a zklamaný jsme určitě nebyl. Knížku jsem dostal darem a neměl jsem velká očekávání. To se ale změnilo. Hned jak jsem začal číst byl jsem dokonale vtažený do děje. Retrospektiva knížce dávala šmrnc (tato dějová linie se mi dokonce líbila více) a opravdu jsem byl zvědavý na rozuzlení. Je to zajímavě pojata detektivka a příjemné odreagování od těch temných severských krimi. Knížka je víc dobrodružná, hlavní postavy jsou sympatické a dá se s nimi lépe ztotožnit. Opravdu knihu doporučuji všem, mě nadchla a donutila mě k tomu přečíst všechny díla od tohoto autora.

30.10.2018 5 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Prostě geniální. Je obdivuhodné, jak je i po letech kniha stále aktuální. Občas si říkám jestli Orwell nespolupracoval s Nostradamem. Za mě výborné.

23.10.2018 5 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Geniální nadčasové. Víc dodávat netřeba. Knížka je i po letech fantastická a rád se k ní vracím i když z toho občas mrazí.

23.10.2018 5 z 5


Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Jedno z lepších děl z této série. Knížka se četla dobře a pořád udržovala čtenáře ve střehu. Líbilo se mi propletení děje a celkový nápad. Harry se prostě vždycky namočí to průšvihu a pokaždé je to zábava. Velké plus je hlavní postava. Konečně normální detektiv s problémy běžných lidí a ne superman, bez jediné chyby. Díky Harrymu je celá série dobře čtivá a člověka zajímá co se zase podělá příště.

23.10.2018 4 z 5


Červenka Červenka Jo Nesbø

Rozuzlení a zápletka byla fajn. Bylo použito více dějových linií, což knize a čtivosti taky pomohlo. Stejně mě ale kniha tolik nenadchla a dlouhou dobu jsem se nedokázal začíst. Za mě lehký nadprůměr.

23.10.2018 3 z 5