Ketfl Ketfl komentáře u knih

Božští rivalové Božští rivalové Rebecca Ross

Po staletích klidu rozpoutají bohové další válku a na frontu odchází i bratr hlavní hrdinky Iris. Ta zůstane doma sama s matkou, ale jejich život není vůbec jednoduchý. Iris se proto rozhodne získat místo sloupkařky v prestižních novinách. O tuto pozici usiluje i Roman, jenže místo může získat jen jeden z nich. Proto se mezi nimi rozhoří rivalita a nenávist, i když po sobě neustále po očku pokukují.

Ve volných chvílích píše Iris svému bratrovi dopisy na psacím stroji, který má po babičce. Dopis vždy záhadně zmizí. Až jednoho dne dostane Iris na svůj dopis odpověď. Jenže ta nepřichází od jejího bratra, nýbrž od někoho, kdo se podepisuje jako C. Iris netuší, že její rival Roman vlastní stejný magický psací stroj jako ona sama. Postupně se díky dopisování více seznamují a jejich pouto je čím dál silnější. Jenže válka se nezadržitelně blíží. Dokáže jejich vztah ustát všechny hrůzy, které na ně čekají?

Tohle bylo nádherné. Ano, od knihy jsem měla opravdu velká očekávání, ale i tak mě překvapila víc, než jsem sama čekala. Příběh se odehrává v zajímavě vystavěném světě, který je takovou kombinací našeho světa za 1. světové války a magického fantasy světa, kterému vládnou bohové.

Co se týče hlavních postav, ty se autorce povedly na jedničku. Iris i Roman byli absolutní miláčci. Jejich charaktery byly skvěle popsané. Oba dva také ve svém životě museli řešit řadu těžkostí. O to víc pak čtenář fandí jejich milostnému vztahu, který byl prostě wow. A to vzájemné dopisování tomu dodalo neskutečný šmrnc.

Celá kniha má takový zvláštně melancholický nádech, že jsem se od čtení vůbec nemohla odtrhnout. Kolikrát jsem měla slzy v očích, i když se tam zrovna nedělo nic dojemného. Autorce se povedlo vydolovat ze mě celou řadu emocí. Tento příběh jsem si neskutečně zamilovala a určitě se k němu někdy do budoucna vrátím. Teď už jen doufat, že druhý díl bude brzy. Moc doporučuji.

Hodnotím 5/5*

23.10.2024 5 z 5

Ďáblův spratek Ďáblův spratek Martina Hohenberger

Ďáblův spratek je další krátká fantasy povídka ze světa čarodějnic Veroniky a Elišky. Na cca 70 stranách čeká na obě sestry další dobrodružství s pořádnou dávkou nebezpečí. A já moc děkuji autorce @martinahohenberger za možnost si přečíst tuto povídku v rámci #spoluprace

Veronika najde v relikviáři rodového sídla v Hekabře truhlici, která je zabezpečená složitými runami a mocnými kouzly. Zevnitř se ozývají zvláštní zvuky, jako by se v truhlici skrývala živá bytost. Zvědavost je silnější než cokoliv jiného, takže Veronika zruší účinek run i kouzel a truhlici otevře. Uvnitř truhlice na ně číhá překvapení v podobě malé Silvie. Tato bytůstka vypadá naprosto bezbranně. Ale nic není takové, jaké se na první pohled může zdát a obě sestry jsou nuceny se vydat do neznámého světa za dobrodružstvím. A nebezpečí na sebe samozřejmě nenechá dlouho čekat.

Autorka Martina Hohenberger mě opět nezklamala. Její příběhy o tomto sesterském duu ihned vtáhnout. Příběh je čtivě napsaný a lehce se čte. Nechybí napětí, drama ani pořádná dávka akce. Interakce mezi sestrami jsou zábavné. Veronika občas něco vymňoukne a Eliška ráda vše okomentuje, nebo k tomu přidá další mladickou nerozvážnost. Sestry však vždy ze všech problémů nějakým zajímavým (i záhadným) způsobem vybruslí. Tentokrát se budou muset pokusit o záchranu úplně jiného světa, než je ten náš. A jestli se jim to povede? No, to si musíte přečíst sami. Věřte mi ale, že tato kraťoučká jednohubka vám rozhodně zpříjemní večer.

16.10.2024 4 z 5

Z pekla štěstí Z pekla štěstí Martina Hohenberger

Z pekla štěstí je napínavá a čtivá fantasy jednohubka, která vás chytne od první stránky a nepustí, dokud nedočtete tu poslední. Pokud jste četli Zloděje duší, tak Z pekla štěstí vám dozajisté vykouzlí úsměv na tváři. Tato povídka časově předchází Zloději duší a ukazuje tak, že tyto dvě sestry se ve svém životě rozhodně nenudí. Tímto moc děkuji samotné autorce za oslovení a možnost si knihu přečíst v rámci spolupráce.

Když Veronika dostane za úkol získat tajemný talisman, vůbec netuší, jakému nebezpečí sebe i svou rodinu vystaví. Brzy jí je v patách mocný čaroděj, který chce talisman získat stůj co stůj zpět, takže Veronice s Eliškou nezbývá nic jiného než uniknout do bezpečí čarodějné obce Hekabry. A co víc? Samotný talisman spustí kletbu dávné sumerské čarodějky Lilíty. Mocný čaroděj však brzy není jediným, komu se Veronika a její rodina bude muset postavit. V Hekabře se objeví také lovci čarodějnic a čarodějky tak stanou tváří v tvář smrtelnému nebezpečí.

Martina Hohenberger si pro své čtenáře připravila skvělý čtenářský zážitek. Příběh je skvěle vypracovaný a napsaný, navíc je plný akce a napětí, takže vás strhne od první stránky a dokáže z vás vydolovat celou škálu emocí. Nebudu zastírat, u některých scén mi i slza ukápla. Na knize se mi moc líbilo, že autorka příběh doplnila o vlastní obrázky, které slouží pro lepší představivost – ať už popsaných scén nebo samotného prostředí. Z pekla štěstí je krátká fantasy povídka, takže celý příběh je popsaný na cca 70 stranách, což z něj činí napínavou a akční zábavu na jeden večer. Já jsem si tedy čtení moc užila. Bylo to strhující, dobrodružné a rozhodně nečekané.

15.10.2024 4 z 5

Indigo Ridge - Ve stínu hory Indigo Ridge - Ve stínu hory Devney Perry

Autorku Devney Perry jsem si oblíbila díky její sérii Clifton Forge, takže bylo jisté, že sérii Edenovi si určitě nenechám ujít. Tímto moc děkuji @knihybeta za možnost si knihu přečíst v rámci #spoluprace

Indigo Ridge zavede čtenáře do malého městečka Quincy v Montaně. Právě sem se přistěhuje hlavní hrdinka Winslow, aby převzala vedení místní policejní stanice. Nečeká ji lehký úkol – místní jsou dost semknutá komunita a ona navíc musí dokázat, že si velitelské místo vysloužila svými schopnostmi a ne konexemi. Její dědeček je totiž starostou městečka.

Hned první večer narazí Winslow v baru na Griffina. Velice rychle mezi nimi přeskočí jiskra a ti dva spolu stráví divokou noc. Oba si o sobě navzájem myslí, že jsou turisté, takže je brzy čeká velké překvapení. Griffin totiž patří k místní honoraci – Edenovým, kteří vládnou městečku. Griffin pak dává Winn okatě najevo, že mezi ně nepatří a že jejich společná noc byla velká chyba.

Jejich cesty se ale brzy znovu střetnou, protože na pozemku Edenových je nalezeno tělo mrtvé ženy. Městečkem zmítá celá série sebevražd, které Winn přijdou podezřelé. Řádí v Quincy skutečně vrah, nebo Winn vidí za těmito nešťastnými událostmi něco víc? Jisté je, že čím více odpovědí se Winn podaří získat, tím větší nebezpečí jí hrozí.

Autorce se podařilo vytvořit absolutně úžasný příběh. Je čtivě napsaný, nechybí drama, napětí, ani skvěle vyvedená romantická linka. Sice není přehnaně žhavá, ale skvěle doplňuje tajemný příběh a detektivní zápletku. Musím říct, že mě celkem překvapilo celkové rozuzlení. Samozřejmě jsem v průběhu čtení měla svoje tipy, ale tohle jsem nečekala. Chvílemi mi však přišlo, že příběh je až zbytečně urychleně popsaný.

Indigo Ridge je prvním dílem série Edenovi a už v tomto díle se seznámíme s celou rodinkou, takže si můžete udělat obrázek o dalších postavách. Už teď mohu říct, že se na další díly nesmírně těším.

Moc doporučuji a hodnotím 4/5*

01.10.2024 4 z 5

Železný plamen Železný plamen Rebecca Yarros

Čtvrté křídlo nás uvedlo do neskutečně zajímavého a napínavého světa v prostředí bojové akademie, kde o draky a magii není nouze. Závěr přinesl zvrat, kvůli kterému jsem určitě nebyla jediná, kdo se druhého dílu nemohl dočkat.

I přes závěr jedničky se ale Železný plamen rozvíjí celkem pozvolna. Violet se vrací na Basgiath, aby nastoupila do druhého ročníku studia. Xaden studium dokončil a je nasazen na vojenské základně. Nemusíte mít strach, o společné scény rozhodně nepřijdete. Xaden a Violet se ale musí potýkat s různými překážkami v jejich vztahu. I když mě kolikrát mrzelo, že se to mezi nimi tak táhne a jisté problémy pořád přetrvávají, tak přesto musím říct, že jejich vzájemnou chemii se autorce povedlo popsat na jedničku. Oni dva jsou prostě úžasní. Nechybí ani pár erotických scén, které skvěle doplnily romantickou linku.

Violet ale brzy zjistí, že udržet tajemství, spolupracovat s povstalci a říkat selektivní pravdu svým přátelům vůbec není jednoduché. První polovina příběhu se proto občas trochu táhne. Ta druhá je však úplně o něčem jiném. Děj začne gradovat, jsou utvořena nová spojenectví, díky čemuž se do příběhu více zapojí stávající i nové postavy. A k tomu ti draci! Ti jsou naprostou perličkou této série.

Příběh postupně odhaluje další a další tajemství a brzy je jisté, že velký boj je za dveřmi. Závěr knihy je tedy opět naprosto dramatický. Emoce jsem měla jak na horské dráze a nebudu lhát, pěkně jsem si pobrečela, jen abych s další stránkou koukala s pusou dokořán. Protože ten závěr? To snad nemůže být pravda!

Celkově velice chválím propracování příběhu. Ano, tento díl měl slabší místa, ale v závěru nemohu snížit hodnocení, protože autorce se povedlo vydolovat ze mě snad každou možnou emoci, což mě nutilo otáčet stránku za stránkou, dokud nebyl konec. Ale pozor! Tato kniha je celkem bichle.

Velice doporučuji!
Hodnotím 5/5*

24.09.2024 5 z 5

Láska draka Láska draka Anna Lowe

Cassandra si v New Yorku žila spokojeným životem, dokud nezemře její teta a ona se stane tou jedinou, kdo může ochránit vzácný diamant. Než se však stačí vzpamatovat, ocitne se v souboji mezi dvěma nebezpečnými draky. Jeden z nich jí nabízí pomoc. Může mu však věřit? Osud ji brzy zavede na tajemné panství Koa Point na Havaji, kde se setkává s dalšími měňavci.

Silas je jedním z posledních draků jeho klanu a jako vůdce měňavců nese všechny starosti na svých bedrech. Na zábavu ani na ženy nemá rozhodně čas. Jenže to vypadá, že Cassandra by mohla být jeho spřízněnou duší a proti tak silnému poutu rozhodně nelze bojovat. Podaří se dvojici ochránit magický kámen a zároveň i jejich domov na Koa Pointu? Finální boj je totiž na spadnutí…

Na příběh Silase jsem byla hodně zvědavá. Už během předchozích dílů bylo jasné, že tento díl bude tím, kdy vše vygraduje a kdy dojde k odhalení všech tajemství. Kvůli tomu má tento díl také více stran, a je to jedině ku prospěchu. Celkově je tu víc prostoru pro vykreslení děje a také pro rozvoj vztahu hlavních postav. A ta chemie mezi Silasem a Cassandrou? Ta byla fakt boží!
Hlavní postavy mi moc sedly. Cassandra měla pro strach uděláno a Silas je zase takový ten málomluvný bručounek. To miluju. V příběhu samozřejmě nechybí i ostatní měňavci z Koa Pointu.
Kromě finálního boje a odhalení tajemství se čtenáři dozví více o Silasově minulosti, a také vše o Moiře a Draxovi. Autorka si samozřejmě nadále drží svůj pohodový styl psaní, ale já jsem s celou sérií opravdu spokojená. Nechybí akce, napětí, ani skvěle napsaná romance a erotika, takže já si knihu vždy užiju a zároveň si u ní odpočinu. Nuda rozhodně nehrozí.
A jestli se měňavcům podaří ochránit poslední magický kámen? No, to si musíte přečíst sami. Možné ale je, že ve sbírce ještě jeden kámen schází…

18.09.2024 4 z 5

Mílový klub Mílový klub Liz Tomforde

Hlavní mužskou postavou je Evan Zanders, hvězdný hráč hokejového týmu Chicago Raptors. Zanders si udržuje svou image typického bad boye, drsného hráče, který tráví nejvíc minut na trestné lavici a po zápasu odchází domů pokaždé s jinou ženou. Jeho fanoušci ho za to milují. V reálném životě to ale vypadá trochu jinak, především poté, co se Zanders seznámí se Stevie. Přijali by však fanoušci i hokejový klub jeho skutečná já?

Stevie Shayová pracuje jako letuška a nově nastoupila k posádce, která má létat právě s chicagským hokejovým týmem. Platí tu přísné pravidlo: nic si nezačínat s hokejisty! Když se Stevie poprvé setká se Zandersem, je z toho nenávist na první pohled. Ona si z tohohle hokejového boha nesedla na zadek, a tak si on vytyčí za cíl jí její práci pěkně znepříjemnit.

Jenže tohle kočkování se brzy začne měnit v něco víc. Je možné se ubránit takhle silné a žhavé chemii? No, není! A já musím říct, že číst o vztahu mezi Zandersem a Stevie bylo něco úžasného. Autorka se nebála i žhavých scén, kterých je v knize hned několik a já si čtení opravdu užila.
Upřímně, asi jsem jen čekala, že tam bude víc té hokejové tématiky. Ta tam byla spíš tak nějak okrajově. Příběh se hodně zaměřuje na vztah Stevie a Zanderse a další zajímavá témata, hlavně vyrovnání se s traumaty, která oběma hrdinům způsobili jejich rodiče. Stevie je navíc ženská krev a mléko, tudíž se musí také potýkat s nepříjemnostmi, které se týkají její kypřejší postavy.

Za mě to bylo opravdu skvělé čtení a až na pár drobných nedostatků nemám téměř co vytknout. Rozhodně je to kniha, kterou byste si neměli nechat ujít. Já už se nemohu dočkat dalších dílů.

11.09.2024 4 z 5

Kennedy Kennedy Lauren Layne

Kennedy a Kate nás provázeli celou sérií a já jsem se na jejich příběh obzvlášť těšila. Po přečtení ale musím říct, že jsem ráda, že mám celou sérii za sebou.
Ano, čtení bylo příjemné a nenáročné, ale celkově to bylo prostě strašně průměrné. Není tady nic, čím by se kniha vyšvihla mezi takové ty favoritky, k jejichž čtení se rádi vracíte. Takhle si sice užijete fajn čtení, ale za pár dní kniha upadne v naprosté zapomnění.
Na závěr tedy musím říct, že ač tohle pro mě byl nejočekávanější díl z celé série, tak se mi nakonec nejvíc líbil díl druhý. Jako odpočinková četba to není špatné, ale rozhodně žádné terno, takže k sérii se určitě vracet nebudu.

08.09.2024 3 z 5

Rozpletení uzlu Rozpletení uzlu Meghan Quinn

Ryot Bisley je bývalým profesionálním hráčem baseballu. Po ukončení své kariéry založil sportovní aplikaci Fandominium. Nová práce ho však natolik pohltila, že se přestal zajímat o svou ženu Mylu. Té postupem času dojde trpělivost a rozhodne se požádat o rozvod. Teprve v tu chvíli si Ryot uvědomí, že o svou lásku nemůže a nechce přijít. Rozplést uzly tohoto manželství nebude tak jednoduché…

Kniha mi přišla velmi zajímavá v tom, že Ryot a Myla jsou již manželé. Přesto čtenáři nejsou ochuzeni o jejich seznámení a začátky jejich vztahu. Autorka totiž skvěle prolnula minulost s přítomností, takže si vychutnáte celý životní příběh obou hlavních hrdinů.

Myla neměla jednoduché dětství a dospívání. Tyto hrozné zážitky ji formovaly do dnešní podoby a možná proto reagovala v některých situacích až – dá se říct – nepochopitelně. Ryot byl totiž za mě fakt chlap snů. Ano, svou ženu zanedbával, ale jakmile si uvědomil svou chybu, byl pevně rozhodnutý ji napravit a za své manželství tvrdě bojovat. Opravdu mě překvapilo, že kniha byla fakt neskutečně žhavá. Rozhodně se máte na co těšit!

Příběh mě rychle vtáhl. Text je skvěle napsaný a autorka vhodně zkombinovala humor a závažná témata. Upozorňuji ale, že se jedná o spin-off k sérii Cane Brothers, takže je nutné tuto knihu číst až po přečtení Zas tak moc ho nežeru a Zas tak moc souzeni si nejsme. Jinak hrozí spoiler!

Za mě skvělé čtení. Moc doporučuji.

27.08.2024

Razerova jízda Razerova jízda Jamie Begley

Razerova jízda je prvním dílem série Poslední jezdci a příběh se odehrává v prostředí motorkářského klubu. Jelikož knih s touto tématikou na českém trhu zatím tolik není, tak jsem se opravdu těšila, až si tuto knihu přečtu.

Začátek knihy mi přišel celkem fajn. Autorka má takový jednoduchý, ne příliš popisný styl psaní. Nepáře se s nějakým zbytečným vysvětlováním či popisováním niterných myšlenek a emocí. I přesto, že preferuju knihy s větší hloubkou, tohle mi zas tak nevadilo.

Největší problém pro mě byl samotný Razer. Upřímně snad nikdy se mi nestalo, že by hlavní hrdina byl takový ptakopysk. Za mě jedno velké NE! Pokud čekáte nějaké brutální rošambo, tak nic extra žhavého nečekejte, ale určitě se tu dočkáte poměrně netypických scén, které vás možná překvapí.

V příběhu za mě nastalo také několik úplně bizarních situací, u kterých jsem valila oči. Kniha má ale pár stránek, takže pokud sháníte knihu na jedno odpoledne/večer, tohle by pro vás mohla být fajn volba.

Já se ale bohužel do fanklubu Razera řadit nebudu. Čekala jsem asi něco jiného, a hlavně hlavního hrdinu drsňáka sympaťáka, což jsem tady bohužel nedostala.

Ale jak se říká – nezkusíš, nevíš. Tak tomu dejte šanci a třeba vám kniha sedne lépe.
Za mě bohužel pouhé 2 z 5*

21.08.2024 2 z 5

Láska neumírá Láska neumírá L. J. Shen

První láska přijde nečekaně. Své o tom ví i Everlynne Lawsonová, která zamíří se svou nejlepší kamarádkou na dovolenou do Španělska. Nikdy by nevěřila, že právě tam potká muže svých snů.
Jenže tohle setkání s osudovou láskou přijde ruku v ruce se zlomeným srdcem. Po velké tragédii ztratí Everlynne vše – svou rodinu, přátele, lásku i budoucnost a sny. Ever se nakonec rozhodne izolovat v Salemu, městečku s temnou minulostí. Zde žije jako skořápka ženy, kterou bývala. Dokud se její cesty nestřetnou s Dominicem. Dominic je pohledný, tajemný a oslnivý muž. Naprostý opak Everlynne. A právě on je tím, kdo pomalu začne rozbíjet její ochranné zdi a rozjasňovat její dny.
Štěstí je konečně na dosah, když v tom se vynoří přízrak z minulosti v podobě muže, kterého Everlynne milovala. Lze milovat dva muže zároveň? Jak se vypořádat s tím, když vás jeden z nich nenávidí?

Na knihu z pera L. J. Shen se vždy velmi těším. Láska neumírá je celkem netypický milostný příběh o lásce ke dvěma mužům. Velmi mě zaujala temná a ponurá atmosféra příběhu. Tady totiž dostanete Salem, hlavní hrdinku gotičku, která chodí v černé a navrhuje náhrobní kameny. Příběh se pak také hodně zaměřuje na téma hlubokého zármutku a zlomeného srdce.
Ke konci příběhu mi ale Everlynne už poměrně lezla na nervy. Štěstí měla na dosah ruky a ona neustále vše bojkotovala. V knize nastal také překvapivý moment ohledně jednoho z mužských hrdinů. Řekněme, že ne vše je tak dokonalé, jak se může zdát.
Ačkoliv se mi kniha opravdu líbila, nezařadila bych ji mezi top knihy od autorky. Rozhodně vám ji ale doporučuji ke čtení, protože skvěle ukazuje, že pravá láska si vás vždy najde, i přes všechny překážky.

20.08.2024 4 z 5

Pozlacená Pozlacená Raven Kennedy

Ve Výšezvonu, hradu postaveném vysoko v horách, je vše ze zlata. Dokonce i hlavní hrdinka Auren. Tu král Midas zachránil a svou favoritku pečlivě střeží ve zlaté kleci. Intriky a touha po moci dovedou království na pokraj války a Auren brzy zjistí, že nic není takové, jak se na první pohled zdá. Je čas konečně rozevřít křídla a vydat se vstříc nové budoucnosti. Nebezpečí však číhá na každém kroku a Auren má před sebou náročnou cestu, jejíž cíl se může hodně rychle změnit.

Přiznám se, že první polovinu knihy jsem byla z příběhu značně rozpačitá. Tato část se totiž odehrává na Výšezvonu, kde Auren žije zavřená v kleci jako favoritka a nejcennější poklad krále Midase. Auren je do svého zachránce bezmezně zamilovaná a nechá si od něj cokoliv líbit. Na jednu stranu jsem Auren chápala, na druhou mi jí bylo neskutečně líto.
Druhá polovina knihy byla rozhodně záživnější. Auren čeká nové dobrodružství, takže se příběh pěkně rozjel a měl celkem spád. Závěr knihy mnohé šokuje, ale zároveň naláká na další díl. Na scéně se totiž objeví nové postavy, a zvlášť u té jedné jsem moc zvědavá, jak se příběh bude dále vyvíjet.
Kniha byla celkově čtivá, autorka má skvělý styl psaní, přesto si myslím, že první díl úplně nedosáhl svého potenciálu. Nebudu také hodnotit označení „erotická fantasy“, protože je to první díl série a nějaké velké rošambo tu určitě nečekejte. Od dalších dílů mám ale poměrně vysoká očekávání, takže si je určitě nenechám ujít.

Hodnotím 3,5/5*

30.07.2024 4 z 5

Láska zrozená ve lži Láska zrozená ve lži Lexi Ryan

Hlavní hrdinka Nicole se ve svůj svatební den dozví, že její dvojče Veronica čeká dítě s jejím snoubencem. Ze svatby sejde a Nicole se rozhodne odcestovat. Nemá u sebe nic jiného než sestřinu kabelku, proto využije její doklady a letenku, kterou Veronica již měla zajištěnou kvůli pracovní příležitosti, a odletí do Jackson Harbor.
V místním baru se setkává s neuvěřitelně přitažlivým mužem. Ethan si v minulosti prožil své a rozhodně netouží najít si stálou partnerku, především kvůli jeho šestileté dceři Lilly. Jenže mezi ním a Nicole to neuvěřitelně jiskří, tak proč si neužít alespoň jednu společnou noc?
Nicole se nakonec rozhodne v městečku zůstat, převzít sestřinu identitu a vzít práci chůvy, kterou měla Veronica domluvenou. Co ale dělat, když zjistí, že jejím novým šéfem není nikdo jiný než právě Ethan?

Lexi Ryan mě velice mile překvapila. Rozhodně jsem nečekala, že mě kniha tak chytne hned od první stránky, ale příběhy obou hlavních postav byly neskutečně čtivé a zajímavé. Nicole je to hodné dvojče, ale má neuvěřitelnou smůlu na chlapy. Ethan byl už jednou ženatý, ale jeho manželství skončilo tragédií. Jediným světlým bodem jeho života je dcera Lilly, pro kterou by udělal vše. Dokonce dal na druhou kolej i svoje vlastní štěstí, jen aby jeho dceři nebylo nijak ublíženo.

Autorce se nádherně podařilo vyvážit vážná témata a humornou a odlehčenou stránku příběhu. Děj příjemně plyne, rozhodně nenastala žádná hluchá místa. Jen mě hrozně mrzelo, že korekce u této knihy tak nějak selhala a v knize tak najdete opravdu velké množství chyb. Každopádně i tak hodnotím velice pozitivně a doporučuji každému, kdo si rád přečte romantickou oddechovku.

V příběhu se objeví také další členové početné Ethanovy rodiny a musím říct, že si tyhle lidičky rozhodně zamilujete už v tomto díle. Nemůžu se dočkat dalších dílů a jejich vlastních životních příběhů.

Doporučuji a hodnotím 4,5/5*

16.07.2024 5 z 5

Někdo jako ty Někdo jako ty Winter Renshaw

Mít identické dvojče má své výhody. Své o tom ví i Sloane, hlavní hrdinka knihy Někdo jako ty. Když ji její sestra Margaux požádá, aby za ni šla na rande s úspěšným a sexy Romanem Bellisariem, Sloane z toho není dvakrát nadšená. Roman se totiž zasloužil o to, aby Sloane vyhodili z její vysněné práce. Margaux ale jde o povýšení, rande totiž sjednala Romanova teta, která je její šéfovou. Sloane proto nakonec ustoupí. Ke svému překvapení si ale s Romanem padnou do oka. Oba jsou milovníci umění a zároveň jsou oba fanoušky tajného umělce, jehož identitu nikdo nezná – kromě Romana. Roman je však vůči ženám obezřetný, přeci jen je to vdovec, který sám vychovává dvě malé dcerky. Zvládne tedy jejich vztah ustát lež, na jejíž základech byl vystaven?

Po knihách této autorky vždy moc ráda sáhnu. Někdy mi příběh sedne víc, někdy míň, ale tento rozhodně řadím k těm povedeným. Proto moc děkuji @knihybeta za možnost si knihu přečíst v rámci #spoluprace.

Podobné téma, jaké nabízí tato kniha, jsem zrovna nedávno četla, ale je skvělé, že v podání Winter to bylo zase trochu jiné. Líbilo se mi postupné seznamování Sloane a Romana a jejich vášeň pro umění. Já umění moc nerozumím, ale tento prvek mi přišel v knize neskutečně osvěžující. Zároveň bylo zajímavé sledovat život Margaux. Její povaha vás možná dost překvapí. Sloane a Margaux jsou jednovaječná dvojčata, ale povahově snad ani nemohou být rozdílnější.

Příběh celkově příjemně plynul, nenastala žádná hluchá místa. Jedná se o pohodovou romantickou jednohubku, kterou doporučuji i jako fajn čtení na dovču. Škoda jen, že autorka neumí lépe popsat chemii mezi hlavními postavami. Přišla mi totiž hůř uvěřitelná. Jinak mi ale postavy moc sedly a já příběh zhltla jako malinu.

Doporučuji přečíst i doslov autorky. To, co ji k tomuto příběhu inspirovalo, mi přišlo neskutečně smutné. Lidé zažívají obrovské ztráty, nicméně musíme doufat, že přijde čas na druhou šanci.

Hodnotím 4 z 5*

08.07.2024 4 z 5

Stačí si počkat Stačí si počkat Mariana Zapata

Stačí si počkat je další knihou z pera mé milované Mariany Zapaty, královny slow burn romancí. Asi už nemusím psát, že já jsem její velkou fanynkou a na každou knihu se těším jako dítě na Vánoce.

Hlavní hrdinka Diana Casillasová, sestřenice Sal z Kultiho, je svobodnou „matkou“. Po smrti bratra jí byli svěřeni do péče její dva malí synovci, se kterými se Diana odstěhuje do nového domu, aby si vybudovali společně nový a poklidný život.
Brzy se Dianiny cesty střetnou s novými sousedy. Jedněmi z nich jsou i Dallas a jeho problematický bratr. Oba bratři se k Dianě ze začátku nechovají příliš přátelsky. O to horší, když Dallas je trenérem baseballového týmu, kam začne docházet právě jeden z Dianiných synovců.
Nepřátelství se však velmi rychle mění v přátelství. A vypadá to, že by z toho mohlo být i něco víc. To by však nesměl Dallas mít minulost, díky které zatím nechce a nemůže udělat další krok vpřed společné budoucnosti. Slow burn romance tedy zaručena!

Musím říct, že tento příběh je opět jedním z těch, kterým u mě Mariana zabodovala. Diana to chudák vůbec neměla jednoduché, přesto to byla absolutně skvělá ženská, která se statečně postavila všem problémům a překážkám. Rozhovory, interakce a škádlení s jejími synovci byly naprosto úžasné. Když se do této rovnice přidal i Dallas, opravdu jsem neměla co vytknout. Za mě to bylo jedno velké ACH!

Příběh jsem si opravdu užila od začátku do konce a řadím ho na vysoké místo v mém hodnocení hned za Kultiho a Lukova, které už nejspíš nic nepřekoná, ale víte, co se říká – nikdy neříkej nikdy.

Tuto knihu opravdu doporučuji k přečtení.

01.07.2024 5 z 5

Budoucí paní Russoová Budoucí paní Russoová Jana Aston

Audrey zdědí po své tetě starý dům ve městě Albany a rozhodne se v něm otevřít svůj vlastní obchůdek s upcyklovanou módou. Jediným problémem je nedostatek financí, proto když jí její jediná stálá zákaznice navrhne rande s jejím synem, Audrey na tento zvláštní návrh kývne.

Tato zákaznice však zapomněla zmínit jeden velice důležitý detail. Jejím synem je samotný guvernér státu New York, Warren Russo, do kterého je Audrey už delší dobu zakoukaná. Ale jedno malinké rande přece nemůže ničemu uškodit, že ne?

Je přeci jasné, že ve skutečnosti se tihle dva k sobě vůbec nehodí. Ona je naprosto střelená, svérázná a roztomile nešikovná. Navíc má temnou minulost, díky které vůbec není vhodnou kandidátkou na post přítelkyně politika. A on je… Warren. Dokonale nečitelný, arogantní A POLITIK!

Jenže brzy je zřejmé, že se Audrey pomalu dostává Warrenovi pod kůži. A jejich rozdílnosti do sebe pomalu a jistě zapadají jako skládačky jedné skládanky.

Na tuto romantickou komedii z pera autorky Jany Aston jsem se poměrně dost těšila, ale musím říct, že moje očekávání byla asi trochu jinde. Romantické komedie miluji, ale přiznám se, že u této knihy jsem se zase tolikrát nezasmála. Ano, hlavní hrdinka je totálně střelená ženská, ale mně to bohužel kolikrát ani nepřišlo vtipné. Příběh sám o sobě není špatný, v knize je hned několik zajímavých prvků, ale celkově byl příběh spíš takový plytký. Autorka ale nemá úplně špatný styl psaní, takže bych dalšímu příběhu určitě dala šanci.

3/5*

25.06.2024 3 z 5

Narcis a pivoňka Narcis a pivoňka Katarína Brányiková

Narcis a pivoňka je druhou knihou autorky Kataríny Brányikové. Já měla tu možnost si přečíst i její první knihu Vysoká, a po přečtení Narcise a pivoňky musím říct, že mně příběhy z pera této autorky opravdu sedí. Katarína má totiž svůj specifický styl psaní a humoru, který se skvěle čte a zároveň pobaví. Přesto ale dokáže nechat vyznít témata, která jsou důležitá, a při kterých je třeba humoru ubrat. Její příběhy jsou navíc ze života, jsou napsané lidsky, bez nějakého přikrášlení a doplněné o její humor, čímž vznikne dílko, které nelze jen tak odložit z ruky. Tímto Kataríně moc děkuji za oslovení a za možnost si přečíst její druhotinu v rámci #spoluprace

Kniha popisuje životní příběh hrdinky Agáty a všechny vztahy, které ji nějakým způsobem ovlivnily. První pusa ve školce, první randění na základce, první opravdový přítel, první sex, ale také první velká láska. A právě tady nastává bod zlomu. Ne nadarmo se říká, že láska z nás dělá blázny a přes růžové brýle pořádně nic nevidíme. Tak je to totiž i v případě Agáty, která se seznámí s Ricardem, mnohem starším mužem původem z Argentiny. Je jasné, že Agáta Ricardovi naprosto a bezmezně propadne. Přes svou zamilovanost však není schopna vidět obrovské výstražné kontrolky, které na čtenáře ze stránek příběhu intenzivně blikají. Ricardo působí jako dokonalý muž. Bohužel je to ale narcista a kniha skvěle ukazuje, že žít s takovýmto člověkem, není žádná procházka růžovým sadem. Dokáže se však Agáta dostat ze vztahu, který je neskutečně toxický, a který jí pouze ubližuje?

Větší část příběhu, kdy sledujeme život a vztahy Agáty, jsem opravdu slupla jak malinu. Sama jsem z doby mileniálů, takže mi příběh byl neskutečně blízký. Třeba takové ICQ, že? Když se pak na scéně objevil Ricardo, byla jsem úplně v napětí, co vše s ním Agáta zažije. A že to teda byla šílená jízda! Jen je za mě škoda, že konec příběhu na mě působil trochu usekle, klidně bych četla dál. Přesto hodnotím knihu velice pozitivně. Byl to pro mě úžasný návrat do minulosti, krásně jsem si zavzpomínala a zároveň si užila příběh Agáty, i když se jí výběr partnera moc nepovedl. Také je evidentní, že Katarína ušla kus cesty, co se týče jejího spisovatelského nadání, protože tento příběh mi sedl ještě víc než Vysoká. Za mě skvělé čtení a moc se těším na další knihu.

18.06.2024 4 z 5

Ochrana tygra Ochrana tygra Anna Lowe

Život tygřího měňavce Cruze naučil dvě věci – nevěřit lidem ani osudu. Když mu však do života vstoupí Jody, Cruz si vůbec nechce přiznat, že tato lidská žena by mohla být jeho osudová. Jody je usměvavá surfařka, která nyní musí dostát tomu, čemu se upsala. Zvrat nastává ve chvíli, kdy se dostane do smrtelného nebezpečí. Najednou má po svém boku ochránce. Je to ale skutečně tak? Cruz je totiž plný protikladů. V sázce je brzy ale mnohem víc, když na ostrov vtrhnou zlí měňavci, kteří jsou odhodlaní ukrást další z magických drahokamů. Cruz a Jody se tak brzy ocitnou uprostřed boje se zlem. Dokáží vyhrát? Bude Cruz schopen změnit názor na lidi a otevřít se lásce?

Na příběh Cruze jsem se od začátku moc těšila. Už v předchozích dílech vystupoval jako takový ten tichý, tajemný muž, trochu bručoun. Já takové typy hrdinů opravdu můžu. A celkově musím říct, že jsem si příběh opět nádherně užila.

Všechny příběhy z této série si drží takové to své tempo. Nejdou do hloubky, přitom se ale nestihnete vůbec nudit. Nechybí akce, zvraty, ani žhavá vášeň, přesto si u knihy zvládnete skvěle odpočinout a užít si ji.

Jody a Cruz byli naprosto skvělí. Úplné protiklady, přesto se skvěle doplňovali. Když však zasáhne osud, můžete se bránit, jak chcete, přesto neuniknete.

Moc mě baví i celková zápletka, která se prolíná všemi díly série. V každém díle se odhalí další kousek skládačky. Nebudu lhát, jsem moc zvědavá, jak se to bude ještě celé vyvíjet. Co přesně plánují Drax a Moira? Kdo je tajemný majitel panství? Co všechno dokážou magické drahokamy, když jsou pohromadě? Určitě nejsem jediná, kdo si klade tyto otázky a už se nemůže dočkat odpovědí.

Na sérii se mi líbí také to, že se v příbězích stále objevují dvojice z předchozích dílů. Tahle banda měňavců z Koa Pointu jsou prostě úžasňáci, o kterých mě moc baví číst.

Těším se, co přinese díl draka Silase!

11.06.2024 4 z 5

Zadrž dech Zadrž dech Michala Ries

Marina si v životě prošla peklem. Zažila bolest, pohrdání i zlobu ze strany druhých, ale také ztrátu rodiny. Přes to všechno se jí podařilo začít znovu a vybudovat si od základů nový život. Našla si přátele, dobrou práci a konečně se cítí ve svém životě spokojená. Tedy alespoň do chvíle, kdy se její minulost a přítomnost střetnou s příchodem nového kolegy.
Marcel zná Marininu minulost. Pár slovy by mohl zničit vše, co po celé roky pracně budovala. Jeho nenávist Marinu ničí, ale je to skutečně tak? Jeho chování i pohledy naznačují, že k ní necítí jen nenávist. O své pravdě je však pevně přesvědčený. Co když ale zjistí, že ne všechno je tak, jak se na první pohled zdá?

Kniha Zadrž dech nabízí neskutečně zajímavý a emocemi nabitý příběh. Hlavní hrdinka Marina si musela ve svém životě mnohé vytrpět. Flashbacky do minulosti pomalu a jistě nastiňují, co se jí stalo. Mě to popravdě napadlo téměř ihned, ale celou dobu jsem se modlila, aby to nebyla pravda. Protože něco tak strašného by člověk nepřál nikomu na světě. I přesto byla Marina neskutečně silná žena, která se dokázala odrazit ode dna a vybudovala si hezký a spokojený život.

Hlavní hrdina Marcel mě ze začátku strašně zklamal. K Marině se choval otřesně a nebudu zastírat, i z jeho chování k ní mi občas vytryskly slzy. Čím více ale Marinu poznával, tím více se jeho chování měnilo, a nakonec musím říct, že jsem si ho neskutečně zamilovala. V jádru to byl totiž milující a hodný muž, který by pro svou lásku zbořil svět.

Kniha je velice emotivní, takže určitě doporučuji ke čtení kapesníky. Příběh mě neskutečně zasáhl a já se vůbec nemohla od čtení odtrhnout. Stránky se mi doslova míhaly pod rukama. Styl autorčina psaní mi velice sedl, kniha se četla úplně sama. Tohle není moje první kniha od autorky a rozhodně také ne poslední.

Tuto knihu velice doporučuji!

Za poskytnutí knihy k sepsání této recenze převelice děkuji samotné autorce.

28.05.2024 5 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Violet Sorrengeilová je fyzicky křehká mladá žena. Kvůli svým problémům se proto rozhodla vydat na dráhu písařky a strávit svůj život mezi knihami. Její matka, velící generálka, jí však nařídí, aby se připojila mezi elitní jednotku dračích jezdců. Jenže cesta na vrchol není vůbec jednoduchá. Violet musí projít náročným výcvikem, aby se vůbec mohla spárovat s drakem. Pokud se jí celý výcvik podaří přežít, přichází další překážka – draci se obvykle s „křehkými“ jedinci nepárují. Violet proto bude muset využít veškerý svůj důvtip a inteligenci, aby vše zvládla. A kdo ví? Možná najde spojence tam, kde by vůbec nečekala…

Nebudu nic zastírat, Čtvrté křídlo absolutně splnilo moje očekávání. Autorce se povedlo vytvořit velice zajímavý fantasy svět, který lidé sdílí s draky. Draci se běžně do lidských problémů nezapojují, řeší si věci po svém, ale pravidelně se propojují s elitními jezdci, aby společně chránili jejich domov, Navarru. Díky tomuto propojení získá každý jezdec speciální magickou schopnost. Čím silnější drak i jezdec, tím silnější a cennější schopnost lze získat.

Violet je skvělá hlavní hrdinka. Fyzicky slabá, ale inteligentní dříčka. Po celou dobu výcviku se musela potýkat s tím, že se jí někdo snaží zabít. Hned první den se její cesta zkříží s nádherným mužem. Xaden ale Violet nesnáší, její matka mu totiž zabila otce a on má teď konečně možnost se pomstít. Čeká jen na správný okamžik. Jenže čím déle to odkládá, tím víc vidí, jaká Violet je. A nemůže popřít neskutečně silnou chemii, která mezi nimi panuje.

Knihu jsem si opravdu užila od začátku do konce. V příběhu se neustále něco dělo, výcvik byl akční. A hlavně ti draci! Bylo to prostě skvělé. Na konci knihy samozřejmě přichází obrovský zvrat, ale naštěstí by měl druhý díl vyjít už v září, takže alespoň to čekání nebude tak úmorné! Už se nemohu dočkat.

Moc doporučuji!

21.05.2024 5 z 5