Knihomolka97 komentáře u knih
Ukradené Vánoce jsem neviděla, věděla jsem jen zhruba o čem příběh je, ale chtěla jsem si nejdřív přečíst knížku. Je velmi útlá, takže jsem ji zhtla na posezení u odpolední kávy a vlastně k ní nemám moc co říct. Je krásně ilustrovaná, verše se hezky rýmují, jsou vtipné, strašidelné a samotný příběh rozhodně stojí za to.
Ještě před pár lety by mě nenapadlo, že budu číst knihy typu Magořina, ale zase proč ne?
Je to jednohubka, vyvražďovačka, fakt bizárek plný úchyláren a nechutností, ale dost jsem se pobavila a má očekávání byla naplněna. Název je opravdu výstižný.
Postava jedna divnější než druhá. Snad poprvé jsem se setkala s tím, že někoho vzrušují potraty. Samozřejmě existuje spousta sexu@lních úchylek, ale toto? Co je to proboha?! :-D
Autor se toho opravdu nebojí a určitě si přečtu i jeho další kousky.
(SPOILER) Musím říct, za autorka dokázala vytvořit opravdu skvělou atmosféru. I když se příběh odehrává ve škole mezi teenagery, chvilkama jsem měla scvrklej žaludek.
Máme tu totiž skupinu studentů, kteří si říkají Hráči, škole prakticky vládnou a mají velké výhody. Kdo dostane tu "čest" se Hráčem stát, musí si své místo zasloužit. Ve vzduchu tedy visí otázky, jak konkrétně a jestli to má třeba něco společného s tím, co se stalo Shaile.
Nejdříve mi teda nebyla sympatická snad žádná postava, ale v průběhu jsem u některých názor změnila.
Jill často vzpomíná na minulost, takže tu jsou různé časové skoky a odbočky. Občas mi nějaká přišla zbytečná a pro příběh docela nepodstatná. Asi úplně nemusím vědět, kdo kdy poprvé menstruoval a podobně. :)
Kdo Shailu zabil jsem odhadla docela brzo, což autorce trošku snižuje body, ale i tak je to povedený YA thriller.
3,5*/5*
Marek mi skvěle sedl, stejně jako celá kniha. Příběh je napínavý, čtivě napsaný, i když jsem si ze začátku zvykala na skoky v čase. Postupně vyplouvají na povrch tajemství rodiny, samozřejmé nechybí i pár zvratů, také části mučení (au! ) či záhadné deníkové zápisky. Na odhalení pachatele se čeká opravdu až do závěru, což já ráda. Měla jsem tip. Jako vždycky. Zda jsem se trefila? No jasněže nee. Výborně promyšlené!
Také se mi líbilo, že Marek řešil i další problémy, ať už osobní či s kolegy na policii. Ti mi upřímně sympatičtí úplně nebyli. Chtěla bych jen zmínit, že Kukačka, která u nás vyšla v překladu, je v pořadí třetí díl, ale v pohodě se zorientujete i bez čtení předchozích dílů. Já si je určitě zpětně přečtu, protože tato kniha na ně rozhodně naláká. Jsou tu nějaké zmínky, co se odehrálo a mě to zajímá podrobněji. Doufám, že se u nás s překladem bude nadále pokračovat.
Už dlouho mě lákají ty původní hororové pohádky bratří Grimmů, takže tahle kniha mě nemohla minout. I když jsou pohádky "jen převyprávěné" a je jich jen deset. Kupodivu jsem je ale neznala všechny. Jsou tu neznámé či méně známé pohádky, ale také klasiky jako Červená Karlkulka a Jeníček a Mařenka. To jsou topky.
Trochu mě teda zarazil závěr Červené karkulky, který prostě nedával smysl! Jako na efekt dobrý, ale nesmí nad tím člověk přemýšlet. :-D
Některé části byly docela drsné, morbidní i trochu nechutné, ale nebylo jich zase tolik. A jo bavilo mě to. Líbily se mi i ilustrace, kterých klidně mohlo být i víc. :-)
Na Doubkův příběh jsem byla zvědavá a jsem ráda, že nezklamal. I když mi přijde opět zvláštní, že je vyprávěno z pohledu ženské hrdinky a to Wren neboli Suren, kterou už taky známe ze série Krutý princ.
Doubek mi je rozhodně sympatičtější než Cardan. Je to takovej pohodovej, milej, vtipnej princ, navíc fešák, blikalo ale u něj varovné světýlko, ne že ne. Moc jsem nepochopila tu jeho misi. Prostě proč se namáhat a riskovat život kvůli......?
Wren je zase celkově taková zvláštní bytost.
Upřímně mám raději akčnější fantasy, tady je opět hodně popisů a spíš pomalejší děj, ale přesto mě to bavilo. Mírná romantická linka též nechybí a jsem zvědavá na pokračování.
Z knihy jsem docela zklamaná. Je to opravdu jen takový doplněk k seriálu a upřímně? Působí na mě zbytečně aneb hlavně něco rychle napsat a vytřískat z toho prachy. #sorrynotsorry Děj je tak strašně rychlý, že se nestihnete ani pořádně vzpamatovat a je konec.
Z Gabriela mám pořád stejné pocity. Tedy... že vlastně nevím, co si o něm myslet. Líbí se mi a zároveň nelíbí. :D
Abych jen nehanila, nemůžu říct, že bych se nudila. Bylo to vtipné, francouzské, příběh jako takový se mi líbí. Ale zkrátka by si zasloužil více rozepsat.
Taky chválím to grafické zpracování, které je prostě vymazlené.
Takže za mě 2,5*/5*
(SPOILER) Upozorňuji, že se může objevit SPOILER.
Ariu jsem si oblíbila v předchozím díle a na toto volné pokračování jsem se moc těšila. Vtipný je, že jsem vlastně nevěděla, o čem přesně kniha bude, takže to, že budou hrdinové cestovat po mé milované Francii, mě přijemně překvapilo a neskutečně potěšilo. Nicméně se cítím trochu ochuzena. Příběh je to krásný, emotivní, smutný, zároveň plný naděje. Autorka píše skvěle, nešlo se odtrhnout a měla jsem přečteno na dva zátahy.
Jenže mám jeden zásadní problém. Slabá romantická linka. Není to totiž typický romantický příběh. Vždyť i větší prostor dostali Rosie a Max z předchozího dílu. Líbilo se mi sledovat, jak se posouvá jejich vztah, nemohli být rozdílnější a opravdu mě bavili, ne že ne. Ale o nich tato kniha být neměla. Chvilkama jsem totiž měla pocit, že je Aria tak nějak odsunuta na vedlejší kolej, jen se točí v kruhu a svých pocitech. Což je samozřejmě pochopitelné, ale trvalo to na můj vkus dlouho.
Jonathan byl sympaťák, objevoval se však jen zřídka a to je velká škoda, ráda bych ho poznala blíž. Ti dva by si zasloužili celkově VÍC! Autorka se to snažila dohnat na konci, ale upřímně? Vůbec by nevadilo, kdyby se rozepsala více. Kniha nemá ani 300 stran...
Takže nemohu dát víc než 3*/5* .
Přesto nelituju přečtení a knihu bych doporučila.
Než si pro mě přijde je pro mě velmi příjemným překvapením. Nejedná se o typickou dark romanci, ale román, kde je plno myšlenek k zamyšlení, vážná témata i mysteriózní prvky.
Kdo je Sam, není těžké brzy uhádnout. O to víc jsem byla zvědavá na vývoj příběhu. Vyprávěno je z pohledu Lily i Sama a je to opravdu návykové čtení, od kterého se těžko odtrhává.
Samovy části a jeho myšlenky mě bavily, dost jsem se s nimi ztotožňovala a nedivila se jeho nechuti k lidem.
U Lily se mi líbila její postupná změna. Opravdu záleží, jakými lidmi se obklopujeme. Hned z několika postav se mi tu zvedal žaludek.
Romantika jednoduše krásná.
Příběh jsem silně prožívala a těm dvěma tak fandila. Nemohu jinak než moc doporučit.
Jedná se o společenský román, který pojednává o muži, který se po smrti své milované manželky snaží postavit zpátky na nohy. A to hlavně kvůli malému synkovi. Adam není zrovna člověk, kterého by si čtenář hned oblíbil, spíš si k němu cestu hledá postupně. Při čtení jsem si říkala, že nejen jeho způsob truchlení není nejlepší (ovšem chápu, že každý se se ztrátou vypořádává jinak), ale celkově mi nebyl sympatický svým chováním. V jednu chvíli mi ho bylo líto a v další jsem měla chuť s ním zatřást, dvakrát mě i vyloženě zklamal. Měl ale obrovský bod k dobru a to ten, že se snažil být dobrý táta. Kryštof byl mimochodem naprosté zlatíčko.
Příběh je docela solidní jízda plná alkoholu, vzpomínek, vztahů, změn. Prostor dostávájí i vedlejší postavy, třeba Adamova sestra, která se také nenachází v úplně ideálním stavu. Naděje na lepší zítřky určitě přináší energická, mladá, vtipná, bezprostřední Broňa. Adam přesně někoho takového do života potřeboval.
Kniha mě několikrát překvapila svým vývojem, bacha na tiché fyzikářky! :-D a čtení mě bavilo. Autorka zabrouzdala i do vod queer tématiky a musím říct, že mi tu sedla. Život je samé překvapení.
(SPOILER) Tento díl hodnotím nejlépe. Na konci druhého dílu jsem měla docela škodolibou radost, že Jude spadl hřebínek a Cardan konečně ukázal, že není úplně neschopný. :D Takže jsem se do čtení pustila s chutí a bylo to fajn zakončení.
Za tuto knihu jsem upřímně ráda. Jsem ráda, že Cardan dostal alespoň trošku svého prostoru, i když jsem myslela, že se o něm dozvím ještě o něco více. Kniha je nádherně ilustrovaná a celkově hezky zpracovaná.
Já dětské knihy běžně vůbec nečtu, ale po dočtení NErůžka si říkám, že bych měla začít. Kniha je krásně ilustrovaná, milá a vtipná, plná rýmů.
Taková hezká pohádka na dobrou noc. Moc se mi líbily i názvy zvířat. Jak trefné. :)
Doporučuji všemi deseti!
(SPOILER) Jestli je nějaká kniha, na kterou jsem se tento podzim nejvíc těšila, tak je to právě tato. Kaviareň Pumpkin Spice neboli u nás přeložená Kavárna s vůní perníčků. Knihu jsem zaznamenala loni, hned mě zaujala nádhernou obálkou a jaká to byla tedy radost po zjištění, že bude překlad. Bohužel je to ale jen další tuctový příběh, který není ničím extra výjimečný a je lehce zapomenutelný. Čekala jsem tedy o hodně víc. Čekala jsem, že si lehnu pod deku, užiju si hezký romantický příběh a dýchne na mě podzimní atmosféra. A to se nestalo. Příběh je nemasný neslaný, předvídatelný až to bolí. Mezi hlavními hrdiny vzplane láska skoro na první pohled a já jim to nežrala. Často bylo zmiňováno jméno bývalé přítelkyně Logana, což mi brzy začalo docela vadit.
Autorka se pokusila i o takovou lehce detektivní zápletku, což bylo na jednu stranu fajn zpestření, ale asi bych se bez ní obešla a radši bych si vychutnala části z kavárny - přípravy kávy a podobně, to mi tu chybělo. Znáte film Čokoláda? Kde je tak nádherná magická atmosféra a při výrobě čokolády se vám sbíhají sliny? Tak nějak jsem myslela, že podobný pocit budu mít i tady a ono jaksi nic.
Nebudu se v tom dál pitvat, jednoduše jsem nedostala to, co jsem očekávala. A přitom to byl tak skvělý nápad na příběh! :/
Další díly si ale ujít nenechám, protože si myslím, že budou lepší.
Tento žluťásek mě přijemně překvapil. Skvělá romantická komedie, která rozhodně stojí za přečtení.
I když mi Gemma občas připadala jako sobeček a ze začátku jsem nepochopila, proč tak oplakává takovýho blba, byla sympatická a vtipná.
Daxe si nešlo nezamilovat.
Moc se mi líbilo, jak se vlastně podruhé seznamovali a sbližovali se. Tvořili opravdu skvělou dvojku, doplňovali se, pěkne to mezi nimi i jiskřilo.
Příběh je hezky vymyšlený, čtivý a táák romantický i se špetkou erotiky. Pro romantické dušičky úplně eňo ňuňo.
4,5*/5*.
(SPOILER) Stejně jako v předchozích dvou dílech, i tady je pomalejší začátek a chvilku trvá, než se stane zločin. Autorka se tak ale snaží seznámit s postavami, okolím a mám pocit, že jsou mi postavy tak nějak bližší.
Stále je tu za mě dost popisů, bez kterých bych se obešla, ale je to určitě kvalitní a napínavá detektivka.
Gamache tentokrát kromě případu vraždy řeší i útoky od novinářů na jeho osobu a to, že po něm jde někdo z vlastních řad kvůli jednomu staršímu případu. Což mě bavilo, byla jsem zvědavá, zda a kdy to Armand vyřeší.
Bodík k dobru si získala agentka Nicholová, která mě v předchozích dílech strašně štvala. :-D
Těším se na další díly!
4,5*/5*
(SPOILER) Ze všeho nejdřív bych chtěla pochválit tu krásnou obálku, která určitě zaujme na první pohled.
Samotný příběh mě nezklamal, je to povedená hate to love romance s hezkou dávkou žhavých scén. Jsem ale rozpačitá z hlavní hrdinky.
Hned jsem si si říkala, že za tím nesnášením hokeje musí být něco víc, což se brzy potvrdilo. Na jednu stranu jsem Summer chápala, na druhou se chovala k hnusně k těm, kteří si to nezasloužili. Občas bylo její chování nelogické, protivné a obzvlášť v jednom momentu, který asi autorka chtěla schválně zdramatizovat a protáhnout nevyhnutelné. Což ve výsledku bylo naprosto zbytečné.
Aiden je oproti ní zlatej. Nešlo si ho neoblíbit včetně jeho spoluhráčů. Trošku taková paka no. :)
Kniha je oddechová, vtipná se sladkým závěrem.
K tomuto dílu vlastně nemám moc co psát. Je to krásné zakončení série, taková třešinka na dortu.
Dovysvětlila se spousta věcí a všechno do sebe zapadlo. Jsem i ráda, že Kadenovo chování v minulém díle nebylo jen tak, také mělo svůj důvod a zpětně si říkám, že mě to mohlo i napadnout.
Ayle jsem rozuměla, cítila jsem její bolest, jako by byla moje.
Většina postav mi přirostla k srdci, dokonce i jedna, u které bych to vůbec nečekala. Sluneční čarodějky jsem vyloženě nenáviděla, neskutečně mě vytáčely! Klidně bych uvítala ještě o něco více akce a boje, ale jinak jsem spokojená.
Příběh Ayly a Kadena je tedy uzavřen, ale autorka nastínila osudy některých vedlejších postav. Pochopila jsem, že je ještě doplňkový díl, který by se právě měl pověnovat jim, tak doufám, že se také dočkáme překladu. Obzvlášť jedna dvojice mě zajímá. :)
4,5*/5*
Ignorant mě zaujal už před nějakou dobou a konečně jsem se k němu dokopala. Je to jednodubka, od které jsem dostala to, co jsem očekávala. Odpočinkový, jednoduchý, vtipný příběh s hate to love romantickou linkou. Hlavní postavy jsou jako ošklivka Katka a Ken...
Kelly, která se nijak zvlášť nestará o svůj zevnějšek a Brian, který si na svém vzhledu naopak zakládá a je to fakt rozmazlený spratek.
Ze začátku se nemohli vystát a pěkně od plic na sebe štěkali, co si o sobě myslí. Briana bych občas nakopla do kulí.
Kniha je nejen tenká, ale je v ní i větší písmo, takže příběh plyne opravdu rychle.
Z čeho nebo spíš z koho jsem byla docela vykolejená, byla Brianova babička, která fakt uměla žít...což samozřejmě není nic špatného, ale jeden moment už byl moc i na mě.
Hodnotím 3,5*/5*