literarniposuk literarniposuk komentáře u knih

☰ menu

Poslední kapka Poslední kapka Jeff Kinney (p)

Říkám to zas a znova, ale tady ta série je nejlepší pro trénink angličtiny. Opravdu má krásnou a snadnou angličtinu a do začátku úplný ideál. Je to takové to cozy čtení a moc všem doporučuji.

08.05.2024 5 z 5


Fobie Fobie Wulf Dorn

Já tohohle autora tak strašně zbožňuju a nemám ráda zároveň. Nemám ho ráda, z toho důvodu, že tak málo píše. Protože, co kniha, to skvost. Tohle není výjimkou a nutně potřebuji další autory píšící v tomto stylu (tzv říkám wulfovky) a především další knihy. Tohle je absolutní klenot.

04.07.2022 5 z 5


Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Ono to jako není špatný, určitě je to zajímavé téma a určitě by si to měl přečíst člověk, zaujatý vším okolo II. světové. Má zajímavě řešený styl psaní, kdy se tak trochu ztrácíte v časoprostoru půl knihy, než se zorientujete a jako jednohubka fajn, ale není to jedna z knih ke které se vrátím.

04.07.2022 3 z 5


Kočka na cestách Kočka na cestách Hiro Arikawa

Tohle mi autor neměl dělat. To je tak strašné klišé, tak strašně okaté … Ale dostal mne. Naprosto. Já o tomhle nemůžu říct půl špatného slova. Nemůžu o tom říct vlastně vůbec nic. Tohle si MUSÍTE přečíst. Je to jednohubka na studené podzimní večery u krbu. Nejspíš už se k ní nikdy nevrátíte, ale zanechá ve vás hluboký dojem a probudí emoce a city a za to ručím!

04.07.2022 5 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Dobře … Na úvod musím přiznat, že téhle knize jsem se mermomocí bránila zuby, nehty. A následně musím uznat, že jsem ji křivdila.
To prostředí vím a detailní popis chytne za srdíčko.
Intriky a královské hry potrápí hlavu.
Milostné zápletky nejspíš zvednou žluč, ale v dobrým. Kniha je mainstream, ano, ale nemá ten obří hype jen tak pro nic, za nic.
Těším se na další díl a zároveň se trochu bojím.

04.07.2022 5 z 5


Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

Pomalejší rozjezd hravě vykompenzovala druhá polovina knihy, ale konec! No ještě, že to má plánované pokračování a je to právě ta kniha u které se notně těším jak to dopadne … nebo to ,především tedy, potřebuji.
Ano je to YA a ano hlavní hrdinka je otrávený puberťák, ale časem jí to odpustíte :-)
Do té doby ale budete hltat ostatní postavy, ať už ze strany strážců, či démonů.
Kniha, mimo jiné, dává i podklady k zamyšlení se nad otázkami dobra a zla.
Sečteno a podtrženo, autorka prostě umí a kdo umí ten píše!

04.07.2022 4 z 5