A oceán byl naší oblohou přehled

A oceán byl naší oblohou
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407121/bmid_a-ocean-byl-nasi-oblohou-SI2-407121.png 4 142 142

Nový nádherně ilustrovaný román Patricka Nessa je variací na knihu Bílá velryba. Hlavní hrdinkou je velryba Bathsheba. Spolu s ostatními velrybami narazí na minci s iniciálami T. W. Vedoucí celého hejna Alexandra usoudí, že je tím nejobávanější lidský námořník a lovec Toby Wick vyzývá na souboj. Podle Bathsheby to ale není pravda. Toby Wick je přece pouze mýtus, legenda, kterou si velryby vymyslely. Je totiž nepředstavitelné, aby je nenávidění lidé mohli přemoci v boji. Ale toto není příběh o Toby Wickovi – toto je příběh o hněvu, nenávisti a naší potřebě bojovat až do úplného konce, když už nezbývá nic jiného než čest a smrt.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

And the Ocean Was Our Sky , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize A oceán byl naší oblohou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (35)

Andynka
09.05.2024 5 z 5

Kniha, od které jsem moc nečekala a dostala jsem mnoho.
Pohádka, která má silný příběh o lidech a životě pod vodou. Je to poučné a fakt silně napsané. A ty ilustrace jenom podtrhnou celý ten krásný příběh.

Alethea_k
16.04.2024 4 z 5

Na začátku mě knížka vůbec nebavila, nevnímala jsem prostě písmenka a slova nedávala smysl. Asi potřetí jsem se hecla a přečetla knížku během jednoho dopoledne. Příběh je zajímavý a originální, o tom žádná. Vše dokreslují úžasné ilustrace a poetičnost textu. Text je na jednu stranu geniální, 5* ale dát pocitově nemohu, právě kvůli tomu začátku. Příběh o velrybách a lidech vyprávěný velrybou ale jen tak nezapomenu a kdoví. Možná po něm sáhnu i znovu, až budu starší. Něco mi říká, že u této knihy je to maličko jako s Malým princem. V každém období bude na příběh nahlíženo jinak.


MoonR
16.06.2023 5 z 5

To bola bomba! Neuveriteľne pútave rozprávanie, otočené svety - hore ako dole, dole ako hore, Priepasť pre každého z inej strany. Neuveriteľná spleť myšlienok prameniacich od zvedavosti, zraniteľnosti, spolupatričnosti, neistej zmätenej úprimnej vzájomnej ochrane "nepriateľa" až k proroctvám, sile myšlienky, bolesti, pochybnosti, pomsty, odpustenia, predstavivosti vlastných strachov. "Oceán je plný diablov, ale najhorší sú tí, ktorých si stvorite svojou predstavivosťou vy sami. A to je jeho najväčším úspechom. Kam nás môže doviesť strach?" ..keď si to uvedomíte a máte aspoň malú nádej to zmeniť.. je to veľmi posilňujúca a obohacujúca kniha. Určite každému odporúčam ;)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha A oceán byl naší oblohou v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených193x
ve Čtenářské výzvě34x
v Doporučených17x
v Knihotéce104x
v Chystám se číst81x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech1x