Znamení moru přehled

Znamení moru https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372615/bmid_znameni-moru-A1Z-372615.jpg 5 130 130

Alchymistova šifra série

< 2. díl >

Nemoc se blíží a v sázce je víc než kdy předtím… Druhý díl dobrodružné série plné magie, záhad a šifer! Na Londýn udeřila černá smrt! Nemoc se šíří městem a ruku v ruce s ní i panika a strach. Tajemný prorok předpovídá zkázu, pokud někdo nepřijde s lékem, který na mor opravdu zabere. Lékárna Blackthorn je proto pověřena, aby se o přípravu takového léku pokusila. Christopher se ihned pouští do práce. Jeho snažení však záhy začnou narušovat výhružky smrtí. Christopher a jeho kamarád Tom se okamžitě vydávají neznámého zabijáka hledat. Jedná se o útok osamoceného šílence, nebo za vším stojí skupina nebezpečných spiklenců?... celý text

Dobrodružné Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Mark of the Plague , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Znamení moru. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

kuruteku
08.05.2024 5 z 5

Tu šifru si musím vyzkoušet, respektive ona vlastně hůl není zapotřebí, je to sloupcovka. Trocha historie, trocha napětí. Zajímavá série.

Klesňa
20.10.2023 5 z 5

Po přečtení prvního dílu téhle middle grade série bylo jasné, že se pustím i do dalších dílů. Starý Londýn, hrdinové bez magických schopností, lékarnické prostředí a spousta šifer a tajenek – tohle všechno je totiž lákavé nejen pro mladé čtenáře ale i pro ty starší a já jsem toho důkazem. Líbí se mi jak originální námět si autor vymyslel. Autor v téhle sérii nepoužívá maggi ale hlavně různé přísady, léčivé a jedovaté rostliny, což je velmi příjemná změna. I v druhém díle je spoustu tajných zpráv a šifer a ještě víc zřejmou tady máme I detektivní zápletku. Celé tajemství se rozplétá tak dynamicky, že si ani neuvědomujete, kolik stránek slupnete na posezení. Hrdinové jsou taky velmi sympatičtí. Jediné mínus je, že samotný Christopher je na můj vkus až nereálně poctivý. Tipuju ale, že v dalších dílech s rostoucím věkem se dostane do situace, kdy I on bude muset trochu příjmout stranu zla a například někomu ublížit nebo I hůř. No rozhodně se těším na další dobrodružství a nelžu vám, že ješte dnes letím do knihkupectví pro další díl! .... můj IG: @klesnacte


TeaPeter
28.07.2023 4 z 5

Je to sice kniha primárně pro děti, a tedy i plná ne úplně racionálního chování dětských hrdinů, ale tento námět by se skvěle uplatnil i v literatuře pro dospělé. Když si odmyslíme všechny ty dětské prvky, tak dostaneme osnovu dost temného thrilleru. Vidíme, že "šmejdy" nestvořila dnešní doba, ale že tady byli už dávno. V této knize ale díky morové situaci vyznívají jejich pohnutky a metody obzvlášť odporně.
Knížka mě také přiměla si pozjišťovat i něco o lécích, které se v textu zmiňují. Třeba benátském sirupu neboli orvietanu. A je vidět, že i farmacie si prošla nelehkým hledáním světla na konci tunelu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (18. června - 1. července)

18.06.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Znamení moru v seznamech

v Přečtených194x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených24x
v Knihotéce153x
v Chystám se číst58x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech3x