Avlež Kífla přehled

Avlež Kífla https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414576/bmid_avlez-kifla-jUn-414576.jpg 4 72 72

Pan Hoppy by se klidně stal želvou, kdyby to znamenalo, že ho paní Silverová bude ráno hladit po krunýři a šeptat mu sladká slůvka. Pan Hoppy totiž žije sám a má dvě velké lásky: květiny, které pěstuje na balkoně, a ovdovělou paní Silverovou, jež bydlí pod ním. Paní Silverová bohužel miluje jen svou želvu Alfíka. Pan Hoppy ale vymyslí úžasný plán, jak z Alfíka udělat větší a lepší želvu. Bude vyžadovat trochu šikovnosti, velkou dávku trpělivosti a celkem 140 želv! Kniha je určena čtenáře od 6 let.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pro nejmenší
Vydáno: , Pikola
Originální název:

Esio Trot , 1990


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Avlež Kífla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

TaLu
20.06.2023 3 z 5

Opravdu nepoznáme toho, koho milujeme?
Paní Stříbrná nepozná vyměněnou želvu a místo Alfíka miluje nějakou cizí želvičku a dokonce každý týden jinou. Pan Hoppy miluje podle mě jen představu, že by byl milován, protože jak by jinak mohl takto podvádět milovanou osobu?
Jediný upřímný tvor je Alfík, protože miluje salát.
Pokud měla kniha nějaký jiný přesah, tak mě nezasáhl.
Ale ilustrace jsou kouzelné.
Hodnocení uděluji za ilustrace a za ty úvahy, které příběh vyvolal. Dětem bych četla jedině s komentářem. Nebo raději asi nečetla, děti jsou jako houbičky, vsakují kde co.

Terror
09.04.2023 3 z 5

Jo, jo, když chcete, aby se do vás někdo zamiloval, často to vyžaduje promyšlený plán. Touto větou ze zadní strany obálky je řečeno vše. Někdy ten plán vyžaduje pořádný kus igelitu a šikovnost při chůzi mezi sto čtyřiceti želvami. Kontrolní otázka: A nestačilo jich osm?


muchomurka
01.02.2023 1 z 5

Hvězdička za ilustrace. Tahle knížka mě hodně zklamala. Jaká je pointa? Že lží a manipulací dosáhnu svého? První myšlenka po dočtení byla, kdy se přizná paní Stříbrné? A když se nepřizná, jak s tím dokáže žít "šťastně až do smrti?
A druhá myšlenka - co chudáci želvy? Ne, ne, ne a ještě jednou ne.
Bambulka příběh vzala, moc neřešila, sem tam se zasmála. Ale tohle rozhodně není kniha, kterou budeme opakovaně číst, nebo si ji nedejbože kupovat domů. Vracíme do knihovny a stačilo.
Úplně souzním s komentářem od IamReader.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (37. týden)

08.09.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Avlež Kífla v seznamech

v Přečtených102x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených3x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit2x