Básně sebrané přehled

Básně sebrané https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40496/bmid_basne-sebrane-obd-40496.jpg 5 274 274

Souborné vydání všech dosavadních sbírek nejčtenějšího českého básníka současnosti. Básně J. H. Krchovského, jednoho z nejvýraznějších tvůrců vzešlých z pražského undergroundu, se staly kultovními a některé doslova zlidověly. Svědčí o tom i fakt, že nemálo z nich bylo zhudebněno a jeho dosud vydané knihy jsou dnes beze zbytku rozebrány. Uhrančivost Krchovského poezie, působící napříč generacemi čtenářů, vzlíná z všudypřítomného tajemna a jakéhosi oparu smrti, jenž obestírá děje zdánlivě všední a samozřejmé. Mnoho již bylo napsáno o jeho inspiraci dekadentní poezií a vůbec atmosférou fin de siecle, ale veškerá morbidita a nihilismus jsou tu zároveň zdrojem zdrcujícího sarkasmu a sebeironie.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Básně sebrané. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (52)

ZuzanaK.
09.04.2024 5 z 5

Všechno už bylo napsáno, popsáno, zhodnoceno, zkrátka radost. Jen někde knihu otevřít a začíst se, zasnít se, zasmát se, překvapeně zírat, ale vždy si z toho něco odnést. Nikoli velikou ušlechtilou myšlenku, ale emočně zajímavý námět.

Ferda43
23.01.2024 5 z 5

Bez příkras, jako život sám. Syrový, hutný.. Nemůže urazit...může potěšit, že člověk je prostě jen živočich...

"Báseň je... Nic a vše! Vyšší stav ducha
ducha, jenž sám sebe skrz naskrz kuchá. "


KajkaRych
19.12.2023 5 z 5

Bestiální něha, Chci ještě chvíli, Mé lebky stín, Zamilovaný dement aj... Nihilismus, romantika, bolest duše a života samého. Verše jak z partesu, přímé, jasné... Někdy dvojsmyslné, drzé, sprosté i prosté, drsné, dechberoucí i žalostné. Otevřu výjimečně, někdy se hodí. Chvílemi, i když básně adresuje autor jaksi sám sobě, o sobě, ze sebe a svým pocitům, mám pocit, že mi zrovna rozumí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Básně sebrané v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených392x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených55x
v Knihotéce158x
v Chystám se číst73x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech4x