Vikomt, který mě miloval přehled

Vikomt, který mě miloval
https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/9514/bmid_vikomt-ktery-me-miloval-XFC-9514.jpg 4 1497 1497

Rok 1814 slibuje rušnou společenskou sezónu a vikomt Anthony Bridgerton má nejvyšší čas se oženit. Dokonce se už rozhodl, kterou z mladičkých debutantek si vybere - vyhlášenou krásku Edwinu Sheffieldovou. Jedinou překážkou je starší sestra jeho vyvolené, Kate - ta nejvšetečnější žena, jaká kdy poctila návštěvou londýnský ples. Tato troufalá intrikánka ho dohání k šílenství svým odhodláním překazit mu zásnuby, ale když Anthony zavře v noci oči, Kate ho stále víc pronásleduje v neuvěřitelně erotických snech... Vybral si vikomt za nevěstu tu správnou sestru? A co Kate? Dokáže toto rázné děvče ochránit před zpustlým ničemou Anthonym nejen sestru, ale i samu sebe? Zvlášť, když při každém setkání s ním pociťuje takový hněv a takovou touhu? Když se Anthonyho rty dotknou jejích, není si už jistá ničím...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

The Viscount Who Loved Me, 2000

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vikomt, který mě miloval. Přihlašte se a napište ho.

Jakira
17.10.2024 2 z 5

No jak to říct, ani napodruhé to nebyla žádná sláva, dokonce jsem se nudila ještě o trochu víc, než při prvním dílu. Tohle jasná výjimka z pravidla, že kniha je vždy lepší, než filmové/seriálové zpracování. Ani se nedivím tvůrcům, že byli při psaní scénáře kreativní a domysleli si velkou část příběhu sami, protože tady se opravdu, ale opravdu v podstatě nic nedělo, ale jako že vůbec nic.
Opět se tu pořád dokola jen tlachá, a nic z toho. Navíc to způsobuje neblahý vedlejší efekt, že autorce už pak dochází synonyma k popisu výrazů a tónu řeči, který postavy používají, a tak tu pořád jen někdy vrčí, mumlá nebo si odfrkne a na slovo hejsek jsem teda po přečtení celé knihy už alergická.
Kdyby se aspoň dalo mluvit o tom, že je to červená knihovna se vším všudy a člověk se dočká aspoň nějaké té erotiky...ale pane bože, tady se žvaní i u těch intimních scén, kterých není moc, a to tak, že to celý dojem ruší. Použila bych zde slova Mirandy ze Sexu ve městě, že tohle je jediná chvíle v jejím velmi verbalizovaném životě, kdy je lepší držet zobák...ámen, kéž by si to autorka přečetla.
Celkově moc nechápu to vysoké hodnocení knih tady na databázi a trochu podezřívám seriál, že si za takové hodnocení připisuje neprávem kredit. Kdyby alespoň byly v jednotlivých knihách trochu rozvinuté příběhy dalších sourozenců, ale každá z nich je opravdu velmi omezená jen na ústřední dvojici a ostatní členové rodiny se jen sem tam mihnou jako takové křoví, což je škoda, protože seriál byl v tomhle opravdu lépe propracovaný a komplexní.
Do třetího dílu se mi teď vůbec nechce, Benedict ze seriálu je pro mě jedna z nejmíň zajímavých postav a v knihách jsem ho zatím v podstatě nezaregistrovala, takže prokousat se k tomu čtvrtému dílu, který mě zajímá, bude oříšek...

alishek
01.10.2024 4 z 5

Oddechové čtení na dlouhé zimní večery, závěr knížky nepřekvapí, už ho víte od začátku, ale i tak se čte velice dobře. Sice to není žádné velké literární dílo, ale myslím, že očekávání se naplnilo.

AraVulpecula
29.09.2024 3 z 5

No... tohle bylo celkem zklamání. Nerada to říkám, ale seriál byl lepší. Nečekala jsem žádný propracovaný děj, ale v seriálu se alespoň něco dělo, tady jde opravdu jednom o sexuální tužby Anthonyho a Kate. Chemie mezi nimi se mi v seriálu zdála propracovanější, stejně jako ostatní postavy. Kate samotná byla mnohem krotší a ten sexismus mi pěkně hýbal žlučí. Vždyť dal Anthony prakticky najevo, že kdyby se mu zamanulo svou manželku znásilnit, nic mu nestojí v cestě!
Ale tak, jako taková oddechovka dobré, pokud navřete oči nad těmi sexistickými žvásty.

Knižní novinky (18. týden)

02.05.2021

A pak tu byla Kate Sheffieldová. Zkáza jeho existence a objekt jeho tužeb. Vše v jednom.

Kniha Vikomt, který mě miloval v seznamech

v Přečtených2 203x