České dějiny očima Psa přehled

České dějiny očima Psa https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353907/bmid_ceske-dejiny-ocima-psa-7NV-353907.jpeg 4 131 131

Pes žil s lidmi odjakživa. Doprovázel rytíře i sedláky, hlídal lidi i majtek a procházel dějinami. Co si asi tak o nich myslel? To prozradí tahle nevšední knížka. Pes v ní se zaujetím sleduje českou historii od praotce Čecha přes staré pověsti, Přemyslovce, Lucemburky až k mistru Janu Husovi. Někdy do dění přímo zasahuje, někdy ho jen trefně komentuje. Nakonec - přesvědčte se sami. Humorný průvodce našimi dějinami vám osvěží to, co o nich víte a co jste už trochu zapomněli, a prozradí to, co zatím ještě neznáte. A protže historii své země by měl poznat každý, zkuste jít na to trochu jinak - třeba s psím kamarádem. Potom vás možná bude trochu víc bavit i školní dějepis.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize České dějiny očima Psa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

Maki229
09.01.2024 4 z 5

Úsměvná knížka přibližující naše nejstarší dějiny - od pověstí po upálení Jana Husa. Podle mě vhodné pro děti jako seznámení s naší historií v tom smyslu, že to jde udělat zábavně a třeba to časem některé chytne a budou se sami pídit po tom, jak to vlastně bylo. Knihu nemůžeme brát 100% historicky vážně, což píše i sama autorka. Čtení mě bavilo.

Mitculka
27.12.2023 4 z 5

Vyprávění dějin očima psa mi přišlo jako skvělý nápad a ráda jsem si tyhle příběhy připomněla. Řekla bych, že vyprávění je srozumitelné i pro děti. Ale těch překlepů! S postupem knihy jich pořád přibývalo, škoda (mám výtisk z Alberta).
U šovinistických poznámek na začátku mi taky dost cukalo oko, jak tady už zaznělo

Rozhodně jsem se ale pozastavila nad Karlem IV. a informací, že na Karlštejn neměly přístup ženy - to je docela velká nepřesnost, která se drží kvůli Vrchlického Noci na Karlštejně. Ve skutečnosti měly totiž ženy zakázaný vstup pouze do hradní kaple. Vrchlický si tuhle skutečnost pozměnil, protože to pro své drama potřeboval, ale obávám se, že v téhle knize se jedná pouze o nevědomost, což je škoda.


V.Lenka
04.10.2023 4 z 5

Knihu jsem před spaním předčítala synům (7 a 9 let). Je to zajímavá forma jak dětem podat české dějiny. Je to psáno tak, aby to děti s trochou dovysvětlení od dospělého pochopily. Přínosné to bylo i pro mne - zopakovat si nasi davnou historii. Kniha není úplně top, určitě strhávám body za překlepy, ale je to dobrý počin. Doporučuji (předčítat) dětem, které se zajímají o historii a baví je pověsti. Pro dospělého to asi nejvhodnější četba nebude.
Hodnocení: já: 80 %, starší syn 50 %, mladší syn: 100 % (říkal sice nekonečno, ale snížila jsem to do maximálně připustných mezí).
Teď se chystáme na Dějiny udatného českého národa a jsem moc zvědavá na srovnání.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha České dějiny očima Psa v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených194x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených13x
v Knihotéce103x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x