Claudův pes / Claud's Dog přehled

Claudův pes / Claud's Dog https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58183/bmid_clauduv-pes-claud-s-dog-659e6c7a1228e.jpg 4 22 22

Britský romanopisec, povídkář a scenárista, jeden z „nejprodávanějších“ autorů světa, byl především mistrem černého humoru. I v povídce Claudův pes připravil pro čtenáře překvapivou zápletku a netušené, až mrazivě překvapivé rozuzlení. Jako ve většině Dahlových textů zde nejde o složité, umně vykonstruované absurdity, nýbrž o anekdotické příběhy, které odrážejí každodenní běžné situace, jež jsou pouze důsledně dovedeny k logickému vyvrcholení.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Claudův pes / Claud's Dog. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

fes
13.04.2023 4 z 5

Konečně bilingvní vydání Dahla!
Český překlad blahé paměti páně Kořánův; tytéž povídky vyšly pak i v o tři povídky obsáhlejší knize "To sladké tajemství života" v překladu Linka, takže lze vlastní znalosti angličtiny porovnat hned se dvěma verzemi mistrů překladatelů. Nechci se rouhat, ale mnohdy se zdá, že obě české verze jsou jednak vynikající a jednak oproti originálu květnatější a Dahlově vypravěčskému stylu vydatně pomohly.
Ve všech povídkách vystupují dvě stejné ústřední postavy, ale jinak jde opět o zcela samostatné příběhy, které rozvíjejí charaktery obou "hrdinů", a jako u Dahla obvykle dojdou překvapivých konců.
A abych nezapomněl, toto vydání je konečně vázané, takže se člověk nemusí bát vzít knížečku do kapsy a příjemně si zkrátit cestu tramvají.

Palivo
04.04.2022 3 z 5

Bom dia,

bohužel jsem hned po tomto četl Obecnou teorii zapomínání a tak jsem naprosto všechno zapomněl!!!

6/10


Měňavka
05.08.2019 5 z 5

Opět výborné, nemám co dodat, snad jen to - kde mám další knihu od tohoto autora?

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Claudův pes / Claud's Dog v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených25x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst6x