Conan přehled

Conan
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28086/bmid_conan-65c26154f2ee1.jpg 5 85 85

Conan (knižní série) série

< 1. díl >

Nejslavnější postavou Roberta Ervina Howarda je Conan. Zrodil se na stránkách Weird Tales a jeho příběhy se zařadily do zlatého fondu světové dobrodružné literatury. Dodnes je kupují milióny čtenářů a mnoho známých autorů dodnes píše nové a nové příběhy. V této knize se poprvé dostává českému čtenáři do rukou souborné vydání povídek s hrdinou Conanem, jejichž autorem je prokazatelně Robert Ervin Howard.... celý text

Literatura světová Povídky Fantasy
Vydáno: , AFSF - Asociace fanoušků science fiction
Originální název:

Conan The Barbarian , 1928


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Conan. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

krakonos.kraken
05.07.2023 5 z 5

Po zhlédnutí filmu mě kniha dost překvapila - není to jen řežba, ale je tam občas i přesah do Lovecraftovského stylu psaní, kdy Conan přichází do styku s bytostmi starými a z jiných světů. Také srovnávání Conana jako divocha naproti zkažené kultuře bylo zajímavé.

Určitě to není žádný normální hrdina - drnacuje a zabíjí s piráty, je velmi popudlivý a ženy...přesto ma své vnitřní hodnoty a dokáže se někoho zastat nebo někoho bránit.

Čtivá a akční kniha, ale i něco víc.

John6900
03.07.2023 5 z 5

Prostě totální fantasy klasika, která nemá kam uhnout. Žral jsem to jako dorostenec a puboš a žeru to i teď o 30 let později. Ano, je to hodně jiné, než co máme teď, ale pořád za to ten příjemně strávený čas stojí.


danny_21
15.11.2021 3 z 5

Conan Dobyvatel a jeho dalších 20 příběhů ve kterých se víceméně opakuje stejná šoblona, bohužel pro mě mě Conanům tištený svět moc nebere, filmový Arnie byl prostě jinde. V průměru této sbírce se mi hodně líbily povídky Za černou řekou a Věž slona, zbytek si jede to své, které se mi rychle zají - pletence svalů, bujné děvy, ohyzdní mohutní černoši a sem tam nějaká ta příšera - 60 %

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Conan v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených112x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených12x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech3x