Čtrnáctá kolonie přehled

Čtrnáctá kolonie https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/325281/mid_ctrnacta-kolonie-Xod-325281.PNG 4 100 100

Cotton Malone série

< 11. díl >

Studená válka se vrací, říkají někteří. Nikdy neskončila, tvrdí jiní. Na Sibiři se scházejí dva muži z protilehlých stran barikády. Měla to být pragmatická schůzka, ale skončila střelbou. A Cotton Malone teď už ví, že se před Alexandrem Zorinem, bývalým důstojníkem KGB, musí mít opravdu na pozoru. Alexandr Zorin je milovníkem starých časů; jeho neotřesitelná loajalita k bývalému Sovětskému svazu se po zhroucení sovětského impéria přetavila v nenávist vůči Spojeným státům a bezmeznou touhu po odvetě. A nyní tento muž míří do Severní Ameriky, konkrétně do sídla navenek nenápadného bratrstva, jež kdysi poskytovalo rady nejednomu americkému prezidentovi. Jednou z nich byl i návrh vojenské invaze do Kanady, která se měla stát čtrnáctou kolonií Spojených států. Může se v té dávné historii skrývat dynamit, který rozvrátí Spojené státy podobně, jako byl rozvrácen Sovětský svaz? Do inaugurace nového prezidenta USA zbývají už jen hodiny. Zorinův plán je geniálně načasovaný: pokud se mu všechno vydaří, zavládne v Americe totální politický chaos. Dokáže se Malone přesunout z Ruska do Bílého domu dřív, než bude pozdě?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The 14th Colony , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čtrnáctá kolonie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

ALFELUS
17.10.2023 4 z 5

Opět napínavé až do konce, tahle chytla i od začátku. Je fajn, že se člověk dozví i něco o historii, neb autorovy knihy jsou většinou založené na dobových reáliích a jen málo věcí je výmysl...A to co je vymyšlené je vždy uvedeno na konci knihy. Za mě super čtení

daudurhundur
16.02.2022 4 z 5

Kupodivu mě víc baví tyhle novější díly, kde už se skoro rezignuje na realitu a byť jen teoretickou proveditelnost jednotlivých operací.
Steve Berry přidává akci (i když na nesmyslných podkladech) a celkově to vychází lépe než předchozí díly, které byly sice podobně scifi, ale braly se sami moc vážně.
V případě Cotona a spol. bych řekl, že čím méně reality, tím více zábavy :-)


Bakulka
02.01.2022 5 z 5

Právě dočteno. Další důkaz proč Steve Berry patří mezi mé nejlepší spisovatele. Jeho umění propojení historie a fikce je prostě super.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čtrnáctá kolonie v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených176x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených6x
v Knihotéce147x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech2x