Couchsurfing v Rusku - Aneb jak jsem málem začal rozumět Putinovi přehled

Couchsurfing v Rusku - Aneb jak jsem málem začal rozumět Putinovi https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391422/mid_couchsurfing-v-rusku-aneb-jak-jsem--h9E-391422.jpg 4 76 76

PRVNI KNIHA O RUSKU BEZ MEDVĚDŮ A BALALAJEK! Co je propaganda a co je skutečnost? O žádné části zeměkoule nepanují tak zmatené a rozporuplné informace jako o Rusku. V tom případě pomůže jediné: vyrazit na cestu a udělat si svůj vlastní obrázek. Po deset týdnu sbírá autor bestselleru Stephan Orth mezi Moskvou a Vladivostokem malé i velké postřehy. A od jednoho gauče ke druhému objevuje na své cestě zemi, v níž se za strohou fasádou skrývá nekonečná srdečnost.... celý text

Literatura světová Cestopisy a místopisy Příběhy
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Couchsurfing in Russland: Wie ich fast zum Putin-Versteher wurde‎ , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Couchsurfing v Rusku - Aneb jak jsem málem začal rozumět Putinovi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

luc_hru
05.06.2023 4 z 5

Rusko a couchsurfing, to jsem si prostě musela přečíst a rozhodně nelituji. Sám o sobě couchsurfing, ač už ne tak populární jako dříve, nabízí skvělé možnost jak procestovat svět s trochu větším vhledem do místní reality a Stephan jakožto novinář se rozhodl toho povznést na úplně novou úroveň. Kromě Mosky a Petrohradu tak procestujeme spolu s ním opravdu ti nejméně pravděpodobná místa Ruska, kam byste na dovolenou asi nevyrazili - Grozný, Yakutsk, provincie Tuva - místa o kterých běžní lidé v Evropě ví jen málo. Stephan se navíc umí dobře ptát a nesoudí. Další jeho knížky o couchsurfingu si určitě přečtu a tuto určitě doporučuji každému, kdo se chce dozvědět o Rusku i něco pozitivního.

valda
26.05.2023 4 z 5

Nějak jsem čekal, že to bude hlavně o doporučeních o couchsurfingu. Stephan Orth se ubytovává u zajímavých couchsurferů a určitě se tak dostává blíž k lidem, kteří v oblasti žijí. Rusko je obrovské a je v něm snad 80 území, s různou mírou atonomie. Stephanovi se podaří v relativně krátkém čase podívat nejen do Moskvy a Kavkazu ale i k hranicím s Mongolskem nebo třeba na Sibiř a dálný východ. Líbí se mi, že je kniha hodně koncentrovaná a naplněná spoustou zajímavostí. Třeba ukázkou jak vypadá pravá Ruská sekta, nebo jak se žije ve městě, vedle kterého je největší díra na zemi vyhloubená lidmi. Stephan píše s lehkostí a se snahou lidem porozumět bez toho, aby je odsuzoval. Co se mi taky líbilo, že veškeré události a místa zasazuje do kontextu, až mě překvapilo jak velké má literární, historické a politické znalosti.


_Knihomolka_
02.09.2022 3 z 5

Couchsurfing je určitě jeden z nejlepších způsobů, jak nahlédnout pod pokličku Ruského tajemna. Autor, jakožto zkušený novinář a cestovatel, dokázal z výletu vytěžit maximum, skvěle rozebíral ruskou propagandu a rozporuplné informace, kterým se úspěšně snažil přijít na kloub a co se týče samotného Putina, na něm nenechal nit suchou. Fotografie na tom byly kvalitou o něco hůře, ale s tím se už nedá nic dělat. Nicméně se těším, až se s Orthem vydám i do jiných lokalit :).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Couchsurfing v Rusku - Aneb jak jsem málem začal rozumět Putinovi v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených104x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených3x
v Knihotéce53x
v Chystám se číst77x
v Chci si koupit22x