Čuňazie přehled

Čuňazie https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526168/bmid_cunazie-6550fc7b3f75b.jpg 5 16 16

Čuňazie, pokleslá básnická sbírka tepaná v duchu lidového řemesla, plná expresivních veršů, které zanechají lechtivou příchuť na jazyku. I láska má své trampoty. Ztraťte se v Čuňazii, vášnivé zemi, kde kvete neřest a sklízí se nemravnosti. Pijácké zkazky, veršované tužby, žertovné miniatury či hravé etudy? Čuňazie, básně s podvazky! * * * VAROVÁNÍ Četba může způsobit tvrdé pyje a mokré klíny. OVĚŘENO!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čuňazie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Madla81
07.05.2024 5 z 5

Tohle bylo tak roztomile frivolní, občas něžné, občas dráždivé. Je to přesně ten typ básniček, ke kterým se člověk vrací, když má těžký den. A dovedu si je představit číst před akcí s někým, koho máte hodně rádi.
Bylo to krásné počtení, díky moc za něj!

kristina6651
26.04.2024 5 z 5

Potěší, podráždí, vyvolá úsměv i od srdce zasmání - Nelly Černohorská si na nic nehraje a přináší svojí hravou poezií tolik potřebné odlehčení a radost. Básně jsou navíc velmi dobře seřazené a doplněné naprosto parádními a výstižnými ilustracemi Aleše Čumy.


eraserhead
11.01.2024 5 z 5

Nádhera, radost,
ta slovní hravost.
Nelly se nezdá,
rodí se hvězda.
Bez studu, s přehledem,
sází slovo za slovem.
S nimi si hraje,
až z toho čtenář taje.

No, kdo mě zná trochu lépe ví, že mám erotiku v umění hodně rád. A Nelly Černohorská k ní má velmi sympatický přístup, který se mi okamžitě zalíbil. Na tuto sbírku (nalákán skvělými ilustracemi a autorčinými předešlými knihami) jsem se hodně těšil. A má očekávání byla překonána mílovými kroky. Ta hravost, odvaha a provokace (báseň Tajné přání mě fakt rozsekala, v tom dobrém smyslu), syrovost, přímost, realističnost hrátky se slovy, rýmy a významy. Tohle bych někdy hrozně rád uměl. Přesně jak se píše v anotaci, slovo pokleslé bych klidně vynechal, ale to lidové řemeslo, ten lidový přístup bez příkras, ta přímost zaobalená do hezkých i jasných slov, to má autorka fakt v malíčku. Někdy to jsou opravdu úderné, zábavné a až vlhce lechtivé bonmoty ze záchodových kabinek (a to myslím v tom nejlepším a nejpochvalnějším smyslu). Mám hrozně rád edici knih o kundě, čuráku, mrdání apod., kdyby se dělaly pokračování těchto knih, tato sbírka by byla studnice k citování. Tohle je prostě krása a radost. Chci další, třeba teď více orientovanou na ženy (z pohledu žen/y). Loňskou produkci nakladatelství Golden Dog jsem ještě nestihl přečíst celou, ale tu nejlepší knihu roku už bezpochyby mám.

Trapas

V posteli večer při dobrém mrdu
ozval se sonorní zvuk mého prdu.
Bambus mi vyšplouchla ta dírka malá,
smíchy mě celého počurala.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Černá smečka, Budu ti nablízku a další knižní novinky (48. týden)

26.11.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čuňazie v seznamech

v Přečtených18x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených4x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit6x

Štítky knihy

sex láska humor erotika milostná poezie básně verše česká poezie

Autorovy další knížky

Nelly Černohorská
česká, 1987
2021  83%Zlovolné bytosti
2021  76%Oko čarodějnice
2023  98%Čuňazie