Dějiny křesťanství přehled

Dějiny křesťanství
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36685/dejiny-krestanstvi-36685.jpg 4 30 30

Rozsáhlé dějiny křesťanství z pera známého britského historika, autora bestsellerů jako Dějiny XX. století, Dějiny židovství atd. V Dějinách křesťanství se Paul Johnson projevuje nejen jako fundovaný historik, ale také jako poutavý vypravěč, který přistupuje i k „nedoktnutelným” událostem a osobnostem bez svazujícího respektu. Církevní dějiny se v jeho podání objevují v nových, nečekaných souvislostech. Vydání: 1.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dějiny křesťanství. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Kabuky
24.12.2022 5 z 5

Zajímavá a inspirativní kniha.

Nocode
07.04.2022 4 z 5

V kapitole věnované Erasmu Rotterdamskému mě mimo jiné zaujala tato citace z jeho díla ,,Dříve hereze zahrnovala jen úchylku od evangelií,nebo článků víry,nebo od něčeho,co mělo podobnou autoritu.Dnes na člověka křičí,Kacířství! téměř pro cokoli.Vše,co se jim nelíbí nebo čemu nerozumějí,je kacířstvím.
A v dnešní době je to vlastně stejné,jen církev nahradila média,politici a vědci.


Petok
22.08.2020 5 z 5

Dovolím si parafrázovat závěry autora obsažené v epilogu, které tuto knihu a samo křesťanství přesně charakterizují. Popis křesťanství v této knize nutně zdůrazňuje jeho selhání a nedostatky, neboť je poměřován jeho vlastními, nesmírnými nároky a bezprecedentním idealismem. Minulost lidstva je s křesťanstvím dostatečně odstrašující, nicméně o kolik hrůznější by historie minulých dvou tisíc let byla, kdyby křesťanství nebylo... mocí božského příkladu a touhy po té podobě apoteózy, již křesťanství nabízí, se stáváme méně sprostými a ne tolik nízkými. A to platí pro všechny, i pro ty, kteří si myslí, že na jejich život nemá křesťanství žádný vliv.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dějiny křesťanství v seznamech

v Přečtených36x
v Doporučených1x
v Knihotéce45x
v Chystám se číst51x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech1x