Trůnu předurčená přehled
Hannah Whitten
Prvorozená je pro trůn předurčená, Druhorozená Vlku zaslíbená. Reda s Vlkem konečně odrazili útok dávných Králů, ale zaplatili za to vysokou cenu. Redina milovaná sestra Nei, Prvorozená, se propadla do Říše stínů – převráceného království, kde jsou už celá staletí uvězněni krutí bohové z legend a bájní Králové zde pomalu získávají nadvládu. Nei však získá spojence – i když kdyby měla na výběr, zvolila by si kohokoliv jiného na celém světě. Je to totiž padouch, který jí málem zabil sestru, sám krutý král Solmir. Solmir chce s Říší stínů skoncovat a věří, že pomoc Nei může být klíčem k jejímu zničení. Aby se to však podařilo, budou se oba muset vydat na cestu nebezpečnou krajinou, aby našli tajemný Strom srdcí a nakonec si sami pro sebe vzali temnou, zvrácenou moc, jíž bohové vládnou. V tomto skvěle napsaném pokračování příběhu Divého lesa vás čeká láska, magie i napětí. Vyprávění se silnou atmosférou stejně jako první díl používá prvky ze známých pohádek a odehrává se v epicky budovaném světě. Čeká vás okouzlující čtení od nové autorky v oblasti fantasy, jejíž hlas není nepodobný například legendární Naomi Novik.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , King CoolOriginální název:
For the Throne, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trůnu předurčená. Přihlašte se a napište ho.
Zvládla jsem celou knihu za necelé dva dny, co si budem, byla to fuška. Stihla bych to i rychleji, ale aspoň trochu se spát musí.
Nei mě v prvním díle docela štvala, z části mě štvala i v tomto druhém. Občas se chovala fakt na facku, ale vynahradil mi to Solmir, který byl dokonalý ne-hrdina. Líbil se mi příběh, trošku kulhala linka s Redou a Vlkem, ale jsem ráda, že tam byli. Maličko mi trvalo se zorientovat, protože už jsem Vlčí díl četla před nějakou dobou, ale šlo to. Já můžu doporučit, bavila jsem se.
První díl byl ještě průměr, ale toto byl popravdě docela průšvih. Vše se straaaaaašně moc táhne, všechno hroooozně dlouho trvá a všechno se tak mooooooc okecává.
A proto jsem taky tento díl četla fakt dlouho, totálně jsem se nutila číst, na chvíli jsem si dokonce dala pauzu (chvíle znamená asi 2 měsíce). A dočetla jsem to jen kvůli tomu, abych se dozvěděla, jak to s tou Nei dopadne.
Nei a Solmir tu byli hlavními tahouny příběhu. I když se tu objevovala i Reda s Vlkem a svými přáteli, ti se jen plácali od ničeho k ničemu. Dialogy mě občas nudily, občas jsem si už nepamatovala, o čem vůbec čtu a taky jsem měla problém, že jsem první díl četla už před delší dobou, a proto jsem si nebyla jistá některými postavami – za to si ale můžu sama.
Když jsem se po tak dlouhé době dostala na konec, odfrkla jsem si, že to mám konečně za sebou. Ale abych jenom nehanila, závěr celého příběhu mě překvapil, rozuzlení bylo zajímavé, nečekané, a dokonce jsem se i dojala. Bohužel to ale celý příběh nedokázalo zachránit.
Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)
22.10.2023
Kniha Trůnu předurčená v seznamech
Moc pěkná fantasy, na kterou jsem se moc těšila. Jedná se o pokračování prvního dílů, kdy druhé z dvojčat (vlastně prvorozená) propadne do říše stínu. Reda je celá bez sebe a snaží se sestře co nejrychleji pomoct, aby se dostala zase zpátky na zem. Nei mezitím bojuje se svými vnitřními démony a k ruce má Solmira, kterého nenávidí za to co se stalo. Postupně ji, ale monstra a bohové lezou do hlavy a ona zjišťuje, že kdyby nebyla tak přesvědčená o své pravdě, tak se nic z toho nemuselo stát a mohla si žít svůj královský sen. Popis říše stínů byl hrůzostrašný, tak jako proměna Solmira a Nei v monstra...