Dopisy Milady Horákové z pankrácké cely smrti přehled

Dopisy Milady Horákové z pankrácké cely smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/241293/bmid_dopisy-milady-horakove-z-pankracke--241293.JPG 5 58 58

Publikace představuje 10 dopisů, které Milada Horáková napsala ve dnech 24- až 27.června 1950 svým blízkým z cely smrti. Poslední dopis napsala 3 hodiny před popravou.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dopisy Milady Horákové z pankrácké cely smrti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

kristyna.havlov
17.04.2024 5 z 5

Není co dodat. Opravdu dojemné dopisy, co napsala Milada svým nejbližším. Při poslechu audio knihy jsem měla knedlík v ruku, tohle nejde ani popsat slovy, to se musí opravdu přečíst/poslechnout.

Limonadovyjoe
13.07.2023 5 z 5

Dá se vůbec rozloučit s životem na několika listech papíru? Miladě Horákové se to povedlo v deseti dopisech věnovaných otci, manželovi, dceři, příbuzným a přátelům. Není to patetické loučení plné pláče. Je to neskutečně inspirativní a dojemné čtení plné krásných a laskavých slov, rad a obrovského klidu a smíření. Milada Horáková opravdu odešla s hlavou vztyčenou a s klidem v duši.
Moc mě mrzí, že dopisy byly vydány dceři až o 40 let později a k většině se taky poslední slova rozloučení nedostaly.

Čteno jako brilantně podaná audiokniha.


E_Lan
15.01.2021 5 z 5

Neskutečné dílo! Měl jsem trochu pochybnosti jestli mi vstup do posledních slov této neskutečné ženy přinese něco zajímavého a nepůjde jen o rozloučení se životem a blízkými. Až snad na jeden dopis je to ale vynikající předání vědomostí a rad na své nejbližší. Tolik moudrosti v tolika málo slov, neskutečné obdivuhodné množství životních zamyšlení a moudrostí. Vynikající, podle mě povinná četba.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dopisy Milady Horákové z pankrácké cely smrti v seznamech

v Přečtených75x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených10x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst44x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech1x