Doupě / Zhroucení koně přehled

Doupě / Zhroucení koně
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448364/bmid_doupe-zhrouceni-kone-IND-448364.jpeg 4 69 69

Šestnáct povídek a dvě novely, které vám naženou husí kůži a vyvedou vás z rovnováhy. První důkladné seznámení s jedním z mistrů současného hororu, který velmi rád zkoumá hranice šílenství a obdivuje Samuela Becketta stejně jako Dashiela Hammeta. Vypravěč novely Doupě, nominované na Shirley Jackson Award, se domnívá, že je člověk, avšak okolnosti jeho života, které nám předkládá ve formě jakéhosi deníku, nás rychle přesvědčí o opaku. Povídková sbírka Zhroucení koně představuje různě dlouhé texty, z nichž většina spadá do žánru hororu a najdeme v nich záhadné přízraky, oživlé mrtvé, sadistické hry, plyšové medvídky s tlukoucím srdcem, deště písku sdírající kůži i mikroskopický prach, který možná vraždí. Problém je v tom, že nic, co nám autor předkládá, není tak jednoduché ani jednoznačné, jak by se mohlo zdát, a největší hrůza nakonec spočívá v tom, že si my ani hrdinové povídek vůbec nemůžeme být jisti, kde vlastně končí skutečnost a kde začíná paranoidní noční můra.... celý text

Literatura světová Horory Povídky
Vydáno: ekniha , Gnóm!
Originální název:

The Warren / A Collapse of Horses , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doupě / Zhroucení koně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Finn69
04.02.2023 5 z 5

Tomuhle nechybělo vlastně nic. Už ta obálka varovala, že si koleduju o noční můry, a nebyla to žádná klamavá reklama. Z té knížky temná hororová atmosféra přímo kape, a přestože klasický hororový inventář v podobě zombií či nepopsatelného děsu z vesmíru tu nepotkáte, rozhodí vám to vnímání reality natolik, že si nejste jistí, co je za dveřmi, kterými jste zrovna prošli (a jestli jste jimi vůbec prošli a jestli to jsou vůbec dveře).
Ty největší horory se totiž neodehrávají na půlnočních hřbitovech, ale v lidských hlavách.
A o tom tyhle povídky jsou.

LucyEcstasy
09.09.2022

Sbírka hororů? To je něco pro mě!


V této knize najdete šestnáct povídek a dvě novely zaměřené ne hororovou tématiku. Občas mi přišlo, že se prolínají i se žánrem sci-fi,což bylo zajímavé a setkala jsem se s tím poprvé.

Po dlouhé době se mi taky stalo,abych se u povídky bála. Respektive dvě hodiny jsem čumákovala a nemohla kvůli ní spát. Díky Medvídku!

S touto knihou jsem velice spokojena a jsem ráda,že jsem si ji mohla přečíst. Zaujaly mne snad všechny příběhy a těžko bych řekla,zda byl nějaký slabší. Všechny se držely hodně vysoko.

Autor umí skvěle vyprávět a vnést čtenáře do děje a prostředí. Fantazie mi pracovala na plné obrátky společně s imaginací.

Za mne mohu vřele doporučit.

Co musím ještě pochválit,mimo příběhy,je samotné zpracování knihy,co se týče vzhledové stránky! Miluju přebal i knihu pod ním! To se vážně povedlo!


cube6
08.09.2022 4 z 5

Tak toto je matroš podle mého gusta. Skvělá sbírka!
Bohužel i tady dokonalost kazí pár slabších kousků, ale celkově je to kvalitní a řádně temné počteníčko.
Evansova nejsilnější stránka je atmosféra. Temná až na půdu.
Povídky, jako 'Hlášení', 'Méďa Srdcík' nebo třeba 'Jakoukoliv mrtvolu' jen tak z hlavy nedostanu a to nejsou zdaleka všechny.
Za zmínku stojí i perfektní překlad a celkové zpracování knihy. Díky Gnóme!!!

Hodnocení : 8/10

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Doupě / Zhroucení koně v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených74x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených7x
v Knihotéce65x
v Chystám se číst51x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech5x