Dva měsíce ve středověku přehled

Dva měsíce ve středověku
https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84308/dva-mesice-ve-stredoveku-84308.jpg 4 3 3

Kniha se věnuje odhalování vybraných tajemství středověku. Dovíte se o záhadném "Jidášově stříbře", zjistíte že Kryštof Kolumbus podnikl o jednu výpravu více, než se uvádí v knihách dějepisu, atd.

Literatura slovenská Historie Záhady
Vydáno: , AOS Publishing
Originální název:

Dva mesiace v stredoveku , 1998


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dva měsíce ve středověku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Terva
31.10.2022 3 z 5

„Jedním
z aspektů
poznání grálu
je pochopení posvátnosti krajiny,
Země.“

Toto je má druhá kniha od pana Miloše Jesenského a opět musím konstatovat, že je jen průměrná. Asi jsem si první dvě jeho knihy nevybral zrovna moc šťastně. A v čem že spočívá můj problém? Je to prosté, abych použil slova jednoho detektivního mistra. Vydáváme se zde hledat spousty věcí, ale zůstáváme jen v mlžných možnostech a příběh spíše vyrukuje s ještě větším množství otázek než aby dal nějaké specifičtější odpovědi. A já po odpovědích doslova dychtil... Bohužel jsem se nakonec dozvěděl, že Svatý grál možná ani nikdy neexistoval . . .

Malá ochutnávka:
Zní to jako další pokračování Dobyvatelů ztracené archy: Legenda o Hitlerově zlatě. Ve skutečnosti jde o záhadu ze skutečného života, která dodnes zaměstnává historiky, záhadu, točící se kolem německé ponorky a číslem U 534. Příběh této ponorky je jednou z bizarních historek obklopující režim Adolfa Hitlera. Více než padesát let vydržely pověsti o tom, že na palubě bylo něco tajemného a důležitého . . .

Vydáváme se například po stopách Svatého grálu, hledáme konec stříbrným „Jidášovo“ úplatných mincí, spolu s Adolfem Hitlerem hledáme ztracené relikvie, řešíme záhadu ztracené a nalezené Německé ponorky U-534, jdeme po stopách krále Artuše a mnoho dalšího. Bohužel, skoro nic není dořešeno. Pan spisovatel tu jen shrnul snad všechny báje, pověsti (což je velký klad tohoto svazku) a některá fakta k různým relikviím, ale čtenář nedostane skoro žádnou odpověď.

Citát: Je zapotřebí konstatovat skutečnost, že průkazného materiálu je žalostně málo . . .

Violliga
05.04.2022 5 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou když jsem sháněla inspiraci ke čtenářské výzvě. Ze začátku jsem trochu pochybovala do čeho jsem se to zase pustila. Říkala jsem si jestli není určena pro historiky truchu na jiné úrovni. Postupenm času jsem už nebyla tak ztracená. Nakonec jsem byla opravdu nadšená a odnesla jsem si tipy i na jiné knihy. Navic mě mile potěšil obrázkový doprovod na konci knihy. Škoda jen, že jsem si ho nevšimla dřív. Historikové ale i milovníci záhad si jistě přijdou na své.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dva měsíce ve středověku v seznamech

v Přečtených5x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst5x