Kukačka přehled

Kukačka
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521076/bmid_kukacka-64ddfc112da2b.jpg 5 158 158

Staré hříchy vrhají dlouhé stíny. Jedenáctý případ Patricka Hedströma a Eriky Falckové. Fjällbackou otřesou dvě hrozivé události, které spolu zdánlivě nesouvisí. Známý fotograf je nalezen zavražděný v galerii, kde měl zahájit svou výstavu, a v rodině Henninga Bauera, laureáta Nobelovy ceny za literaturu, dojde k brutální vraždě. Patrik Hedström a jeho kolegové se ocitají v mrtvém bodě, zatímco Erika Falcková se zabývá vraždou transsexuálního muže z osmdesátých let. Brzy pochopí, že všechny tyto události mají kořeny v minulosti a nedá si pokoj, dokud neodhalí pravdu v celé její děsivé podobě.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto
Originální název:

Gökungen , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kukačka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (35)

kap66
předevčírem 2 z 5

(SPOILER) V závěru je, ale jen lehký.
Moje hvězdy udělené před lety této sérii: 5, 5, 5, 5, 5, 5, 5, 5, 5. Uplynulo pár roků, vyšly poslední dva díly: 2+2 hvězdy. Něco je špatně, se mnou nebo s Camillou L.
Postavy vedou jevištní dialogy (a to křivdím jevišti). Vypouštějí z úst někdy až patetická, knižní češtinou podaná prohlášení. (Až mám mindrák z toho, že se takhle nebavím s manželem – viz Eričina promluva s Patrickem.)
„Tvoje pozorovací schopnosti, ač trochu předpojaté, nejsou tak úplně mimo,“ řekla potichu Erika. „To jsou Louisini rodiče, Lussan a Pierre. On je dědicem jednoho z největších dvorců ve Skåne, se vším, co to obnáší, a s Lussan byli manželé už od mládí.“
(Možná je to i věcí překladu, to neposoudím. Tam patří třeba i to, že všem postavám se postupně „zvedá žaludek“ a hodně z nich z různých důvodů občas „zasténá“.)
Další dvě moje výhrady jdou ale na vrub autorky. Pluje na přehnaně korektní vlně 21. století. Vyšetřuje se kriminální případ, propánajána, ale Erika se po této sestřině výtce zastydí (a čtenář by měl zřejmě taky): „Když sama mluvíš o Lole, především se zmíníš, že byla trans žena. Proč neřekneš jenom žena?“ No proč asi, říkám já?! Třeba proto, že to mohlo být pro motiv vraždy důležité? A nakonec - postava vraha: další z továrny na roboty, žádný člověk. Na to nemůžu přistoupit.
Třeba se mnou není nic špatně, možná jsem se jen pročetla lepšími thrillery a detektivkami k větší kritičnosti.

šipek
06.05.2024 4 z 5

Tak dlouho dlouho jsem čekal na další díl této série a dočkal jsem se. Za mě pohodové klidné čtení. Doporučuji.


Silvie1991
04.05.2024 5 z 5

Zatím poslední díl série se mi líbil ze všech nejvíc. Doporučuji číst popořadě.
Camilla Lackberg se čte jedním dechem.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Tajemství domu Thornů, Botanik a další knižní novinky (41. týden)

08.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kukačka v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených204x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených8x
v Knihotéce131x
v Chystám se číst127x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech3x