Mistr: Druhá část životního příběhu Johanna Georga Fausta přehled

Mistr: Druhá část životního příběhu Johanna Georga Fausta https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434438/bmid_mistr-QmK-434438.jpg 4 53 53

Faust série

< 2. díl

Zlatavý podzim roku 1518 končí. Uplynulo šest let od doby, kdy věhlasný mág Johann Georg Faustus uprchl z Norimberka. Společně se svým pomocníkem Karlem Wagnerem a schovankou Markétkou putuje jako žádaný mastičkář a astrolog po Německé říši. Johann však cítí, že je to jenom klid před bouří – jeho úhlavní nepřítel Tonio ještě není poražen. Hluboko ve svém nitru ví, že se zlo vrátí a znovu po něm vztáhne ruku... Po úspěšném románu Kejklíř, který server HISTOcouch.de ocenil jako „Knihu roku“, dovádí autor dobrodružství doktora Fausta k dramatickému vyvrcholení.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Brána
Originální název:

Der Lehrmeister: Die Geschichte des Johann Georg Faustus II , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mistr: Druhá část životního příběhu Johanna Georga Fausta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

k@rol
17.04.2024 4 z 5

Příběh vážně výborný, čtení to bylo napínavé, zábavné a zajímavé. Ale. Ale "zimomřivý chlad", "úmrtní lože" mě v pravidelných intervalech přiváděly k šílenství. A to nemluvím o nesčetných překlepech, a dokonce hrubkách. Až to na člověka působí, že elektronickou verzi nakladatel nechal udělat z nějaké nezredigované verze překladu, která snad ani neměla opustit překladatelův počítač.
Ale já tohohle autora zkrátka můžu, takže je to jedna z mála knih, kterou jsem přes tyto problémy dočetla až do konce.

Elapheg
30.11.2023 5 z 5

Možný spoiler:
I druhý díl životních cest Johanna Georga Fausta se mi moc líbil. Johann se svými přáteli, Karlem Wagnerem a schovankou, Markétkou putují po Německé říši do Francie a nakonec do Říma, kde se Faustus konečně střetne s ďáblovým poslem Toniem del Moravia. Druhý díl je dle mého soudu stejně výborný, jako díl první, pro mne ještě lepší. Setkáváme se zde opět s církví, alchymií, kejklířstvím, satanistickými obřady, láskou, přátelstvím, mamonem, notně s intrikami a to i od samotného papeže, ale ať se Faustus pohne kamkoliv, je mu v patách Tonio del Moravia. Kniha je to historický román říznutý fikcí a dobrodružstvími, ale jsou zde i hodně známé historické postavy, dokonce i jeden vysoko postavený člověk a historický skutečný, který provozoval satanistické obřady, což u něj bylo prokázáno. Tyto obřady zde jsou spíše nastíněné, ale autor má ode mne body za odvahu, že si dovolil o tomto tématu psát, protože satanistické mše s obětmi jsou odvěkou realitou. Ano je zde poukázáno správně i na zločiny inkvizice, které byly strašné, ale inkvizici už nemáme, ale satanistické obřady stále existují a to už, co svět světem stojí. Kdo chce vědět, informace si najde. Kniha mne velmi bavila a byl jsem napjatý v druhém díle, jak to vše skončí. Navíc jsem na knihu měl velmi málo času, protože na čtení teď není čas. Autor umně píše, neustále se zde něco děje, zápletka je taky originální a mrzí mě, že se s protagonisty románu musím rozloučit, protože tato dvoudílná série mně velmi sedla do noty a taky jsem se něco nového dozvěděl. Knihu hodnotím pěti hvězdičkami a doporučuji oba díly k přečtení románovým fandům. Opět musím kladně hodnotit, že na mě dýchla dobře popsaná atmosféra 16. století. :-)


leny.wood
24.09.2023 2 z 5

Do druhého dílu jsem se vysloveně donutila, protože jednička pro mě byla velkým zklamáním. No... Některé pasáže jsem jen přelétla, místy byl děj až přitažený za vlasy. Jako v předchozím díle i tady nechyběla rozvleklost, očividná hloupost některých postav v některých situacích. Kdyby měla kniha o polovinu méně stran, prospělo by jí to.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (22. týden)

30.05.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mistr: Druhá část životního příběhu Johanna Georga Fausta v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených65x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených1x
v Knihotéce92x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech1x