Poirotova pátrání přehled

Poirotova pátrání https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12044/bmid_poirotova-patrani-WFz-12044.jpeg 4 292 292

Hercule Poirot série

< 3. díl >

Do sbírky povídek pod titulem Poirotova pátrání zahrnula Agatha Christie jedenáct příběhů, v nichž belgický detektiv Hercule Poirot – za pomoci svých nezdolných šedých mozkových buněk a s věrným přítelem kapitánem Hastingsem po boku – úspěšně a s grácií sobě vlastní řeší mimo jiné krádeže šperků či milionových dluhopisů, případ ztracené závěti či levného bytu, únos ministerského předsedy nebo dobrodružství s egyptskou hrobkou. 2. vydání.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Poirot Investigates , 1924


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poirotova pátrání. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

PREBURDA
dnes 5 z 5

Jedenáct zapeklitých, krátkých, detektivních povídek Herkule Poirota a jeho věrného, tak trochu natvrdlého přítele Arthura Hastingse. Milé, někdy i úsměvné čtení....... zoufalství a nepreciznost, co vyvádí z dokonalosti Poirota, to mě přivedlo k úsměvu. A ta Poirotova ješitnost. :o)) Odpočinkové, lehce detektivní čtení.

Emik87
20.02.2024 5 z 5

Sbírka povídek s geniálním detektivem je jednoduše geniální. Příběhy skvělé a vyřešení jednotlivých případů ještě víc.


85098211
08.02.2024 5 z 5

Agatha Christie je již celá dlouhá léta mou úplně nejoblíbenější autorkou a jsem skálopevně přesvědčená o tom, že se to nezmění ani do budoucna ;-). Tuto její sbírku povídek s Herculem Poirotem jsem poslouchala jako audio v němčině a načtení bylo tak skvělé, že jsem se u knihy opravdu bavila a doslova královsky si ji užívala ;-). Ohledně jednotlivých případů se podrobněji rozepisovat nebudu, některé z nich jsem znala už z jiných podobných sbírek, ale většinu ne. Každopádně se mi líbily všechny do jednoho, kromě toho mám moc ráda, když se na scéně vedle Poirota objeví i jeho věrný přítel, kapitán Hastings - přestože se poměrně často ocitá v roli "otloukánka". A ano, souhlasím s názory, že tohle by mu Poirot dělat neměl, ale změnit se to už nedá a je to prostě tak nějak dané, proto nemá cenu se nad tím pozastavovat. Kromě toho se zdá, že Hastings sám to bere spíš sportovně a s nadhledem - a to je dobře ;-). Dávám tedy i tentokrát plný počet a doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poirotova pátrání v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených469x
ve Čtenářské výzvě43x
v Doporučených21x
v Knihotéce190x
v Chystám se číst68x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech5x