Hniloba v kořenech přehled

Hniloba v kořenech
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458126/bmid_hniloba-v-korenech-xZY-458126.jpg 4 55 55

Půl století uběhlo od zrušení otroctví a společnost se naoko řídí zákony o rasové rovnosti. Sedmnáctiletý Park o tom však ví své. Jakápak rovnost, když jedna rasa má vrozenou schopnost po libosti měnit, vytvářet a ničit, zatímco původní domov té druhé je drancován těžbou suroviny, potřebné k využívání této schopnosti? Parkův nejlepší přítel Kimp se jako jeden z mála odmítá smířit s útlakem, který většina považuje za nutné zlo. Když přijde se šíleným plánem, jak svůj lid vyburcovat k akci, má ho Park za blázna. Kimp však za svůj nápad zaplatí životem a vypadá to, že upadne v zapomnění jako další odložený případ. Park už dál nemůže lhostejně stát stranou. S pomocí party spolužáků tak rozdílných, že jen stěží hledají společnou řeč, si umíní vypátrat pravdu. Ta ovšem vyrůstá z kořenů léta pohřbených v popelu a krvi a má moc změnit životy jim všem...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hniloba v kořenech. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

kalinkacz
27.12.2022 3 z 5

S knihami Thea Addaira začínám být jako na houpačce. Jeho ya contemporary jsou skvělé a jeho ya fantasy mi prostě nesedí. Hniloba v kořenech má nádhernou obálku a skvělou anotaci. Do poměrně krátkého příběhu se autorovi navíc podařilo dostat celou řadu důležitých témat a za to opravdu. Na druhou stranu ale musím přiznat, že kniha byla psaná docela kostrbatě a ne úplně čtivě vzhledem k cílové skupině čtenářů... Kdyby se mi četla lépe, tak určitě hodnotím lépe než jen průměrem.

Denny456
02.12.2022 4 z 5

Moc jsem nečekal. Young adult s tématem rasové nerovnosti.... No byl jsem překvapen. Bylo to dobré. Autor nespekuloval, jak je dnes bežné, s třemi a více díly a všechno hezky napsal najednou a v rozumné délce. Spousta překvapení a děj svižně ubíhal.


AlčaH
01.05.2022 4 z 5

Má první kniha od Thea Addaira, která mě zaujala svým námětem - rasovou nerovností zasazenou do fantasy světa. A bylo to dobré čtení. Líbil se mi vymyšlený svět i jeho reálie, postavy jsem si hned oblíbila a příběh příjemně odsýpal. Líbila se mi lehce detektivní i romantická zápletka. Kdo je vrahem, jsem odhalila celkem brzy, což beru jako malé mínus - tahle část byla vcelku průhledná a nebylo to pak až tak napínavé. :) Ovšem jiné zápletky byly zpracovány dobře a epilog - ten mě dostal... :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (7. týden)

14.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hniloba v kořenech v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených64x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených1x
v Knihotéce82x
v Chystám se číst78x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech3x