Horečka přehled

Horečka
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380557/bmid_horecka-xst-380557.jpg 4 134 134

Syn a otec, Nico a Willem Stormovi, přežili epidemii smrtelného viru, který zasáhl celý svět. Ač je Nico ještě kluk, díky svému vynikajícímu střeleckému umu a rozvážné povaze se stává ochráncem svého otce. Willem totiž není bojovník, ale má vizi: z trosek starého světa chce vybudovat novou společnost. A tak postupně vzniká Amanzi, putovní komunita, do které Willem přibírá lidi, jež přišli o domov a rodinu. Jak se společenství rozrůstá, začíná čelit čím dál tím větším hrozbám. A nejen těm zvenčí, ale i zevnitř. Nico prožívá těžké životní strasti, má dokonce zlomené srdce, ovšem tou největší zkouškou v okamžiku, kdy je jeho otec zavražděn. Zvítězí lidskost nad zvířecími instinkty?... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Fever , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Horečka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (57)

VA_Krtek
05.05.2024 2 z 5

Což o to, příběh je to hezkej. Má to svoje velmi silný stránky a je vidět, že Meyer psát umí. Nicméně moje hodnocení musí odrážet i to jak moc jsem autorovi daný příběh věřil a tady už to pokulhává. Meyer se nám pokouší vykreslit svět po rozpadu společnosti, ale (a teď se omlouvám slabším povahám) je příliš mírnej - skoro až sluníčkovej. V reálu by to takhle jednoduchý fakt nebylo. Úplně pomíjí jakékoli nemoci - komunita zřejmě nepotřebuje ani ibalgin natož antibiotika. Příběh je plný zjednodušených informací - tady sem přijdeme a rozchodíme elektrárnu, tady si z řepky vyrobíme naftu do auta, tady to a tady tohle....Kde jsou potřebné nástroje, rafinerie, know how??? To, že někoho bavila fyzika prostě neznamená, že rozchodí vodní turbínu. To mi tam strašně vadilo. Všechny hlavní postavy jsou navíc až příliš dokonalé. Zločin v Amanzi v podstatě neexistoval :-) tak to snad ne? Lidi jsou pořád jen lidi.

Pokud chcete hezký příběh do postele před spaním, pak si to klidně přečtěte. Ale pokud si chcete přečíst opravdové post-apo se vší tou depresí co k tomu patří pak sáhněte radši po Vteřině poté od Forstchena.

Rolada88
27.01.2024 4 z 5

Na to ze je kniha tlustá jako špalek tak se četla rychle. Krásně popsaný postapocalyptický svět . Silný příběh a pouto mezi otcem a synem byli chvíle kdy to bylo dost smutné a začínal jsem z toho měknout. Konec knihy a finální rozuzleni z epidemii mi přišlo až moc zdlouhavé a ukecané. A kvůli úplnému konci jak to vše vzniklo tak dávám 80% čekal jsem úplně jiný závěr. Ale zase vše “ dopadlo dobře “


Joujalicka
20.09.2023 5 z 5

Od Deona Meyera jsem přečetl všechny jeho detektivky s Bennym Griselem a moc se mi lìbili. Takže jsem byl zvědavý na úplně jiné, postapo téma. Tohle téma mám rád a v této knize jsem si ho moc užil. Skvělé čtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Horečka v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených162x
ve Čtenářské výzvě38x
v Doporučených11x
v Knihotéce123x
v Chystám se číst117x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech6x

Štítky knihy

dobrodružné romány postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Deon Meyer
jihoafrická, 1958
2015  85%Ďáblova hora
2018  89%Horečka
2015  89%13 hodin
2016  83%7 dní
2017  87%Kobra