Hostinec Jamajka přehled

Hostinec Jamajka https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103745/hostinec-jamajka-103745.jpg 4 846 846

Autorka rozpráva príbeh dievčaťa menom Mary, ktorá po smrti svojej matky odchádza na jej želanie k svojej tete. Tá je však vydatá za hostinského a vodcu pobrežných lupičov, ktorý sa nezastaví ani pred vraždou. O hostinci Jamajka, ktorý sa stal Mariným domovom, kolujú hrôzostrašné povesti. Napätie sa autorke darí udržať až do posledného riadku.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Jamaica Inn , 1936


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hostinec Jamajka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (179)

maryzka
18.04.2024 3 z 5

Ač tuto autorku nějak nemusím tak si myslím, že tato kniha měla mít lehčí žánr na který od této autorky nejsme zvyklý. Ale film, který byl natočen podle této knihy byl lepší než tato kniha. Ve filmu byli totiž lepší zfilmovaný hororový scény, které jsou popsány v této knize( např: bouře, mořští zloději apod.)

Luňajda
17.02.2024 5 z 5

Má velmi oblíbená kniha i autorka. Styl psaní vás vtáhne do děje, jakoby jste byli účastníkem dění. Četla jsem opakovaně a má v mé knihovně nezastupitelné místo.


Vivienca
26.01.2024 3 z 5

Hlavní postava Mary mi moc nesedla. V závěru knihy se k mému překvapení dozvídám, že se autorka celou dobu snaží vykreslit Mary jako mimořádně důvtipné kurážné děvče, které svým vhledem dokáže ohrozit organizovaný zločinecký gang... Mě ale celou dobu připadá, že má víc štěstí než rozumu a některé její úvahy a troskotající "hrdinné" počiny jsou až roztomile naivní...
Na druhou stranu co se autorce nedá upřít je vytříbený styl psaní - její popisy krajiny, atmosféry, pocitů a všeho co je spíše tušené než viděné mají v sobě nádhernou poetiku. V kombinaci s archaickou češtinou (měla jsem starý výtisk od překl. Bezpalce) je to lahodící počtení.
Přesto pro mě Jamaica bude patřit mezi knížky, které po přečtení odlkládám a už se k nim nevracím.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (8. týden)

17.02.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hostinec Jamajka v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených1 186x
ve Čtenářské výzvě146x
v Doporučených85x
v Knihotéce459x
v Chystám se číst226x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech9x