Odkaz Hawthornů přehled

Odkaz Hawthornů https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498282/bmid_odkaz-hawthornu-U5C-498282.jpg 4 374 374

Napínavé pokračování bestselleru Hra o dědictví! Dědička Avery Grambesová pátrá po muži, který by mohl zodpovědět její otázky, a to včetně té hlavní: Proč odkázal miliardář Tobian Hawthorne své dědictví neznámé Avery místo vlastní rodině? Test DNA Avery prozradí, že s Hawthornovými není pokrevně spřízněná, a další stopy naznačují, že její spojení s rodinou je hlubší, než si dovedla představit. Grayson a James, záhadní a přitažliví Hawthornovi vnuci, Avery stále zamotávají hlavu, a za každým rohem při tom číhají nebezpeční protivníci, kteří se nezastaví před ničím, jen aby Avery vyřadili ze hry... Doporučený věk 13+.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

The Hawthorne Legacy , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odkaz Hawthornů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (71)

broskev28
21.05.2024 5 z 5

Pokračování Hry o dědictví mi dalo zabrat – první díl jsem četla už před delší dobou, takže jsem se pracně shledávala se všemi Hawthorny i jejich personálem. Ale na to nejdůležitější - tedy proč miliardář se spoustou nadějných potomků odkázal vše zcela neznámé mladé ženě se slovy „omlouvám se“ – jsem nezapomněla, takže jsem se zájmem sledovala pátrání (téměř) celé rodiny. Vztahy postupně krystalizují, objevují se nové postavy a místo aby se situace vyjasňovala, mám pocit, že se spíše komplikuje. Nic není takové, jak se na první pohled jeví, Dědičko, jak by řekl Jameson.
Takže výborné a já spěchám na poslední díl!

„Snažila jsem se přestat plakat, protože Libby měla pravdu. Máma byla úžasná. A jestli mi lhala nebo si spoustu věcí nechávala pro sebe – možná musela.“

Jaehyun
23.04.2024 5 z 5

První díl byl pecka a druhý ještě větší. Miluju to, jak se v každé kapitole něco děje a jak to rychle odsýpá!

Avery se stále snaží rozluštit záhadu, proč ji miliardář Tobias Hawthorn odkázal veškeré své dědictví. V tomto díle si projde peklem, ale naštěstí má při sobě bratry Hawthrony, hlavně Jamesona a Graysona, Libby a svou kamarádku Max. Osobně mi přijde Grayson zajímavější a trochu jsem doufala, že se tu budou víc angažovat i Nash a Xander, ale i tak jsem si knížku extrémně užila. Už se těším na další díl a myslím si, že i když Avery není s Hawthrony pokrevní příbuzná (díky Bohu, protože by to přeci jen bylo divné), musí tu být ještě další důvod, proč se z ní stala dědička.


Vixiene
21.04.2024 5 z 5

Příliš často se mi nestává, že bych bezprostředně po dočtení prvního dílu série pokračovala v druhém. Hra o dědictví mě ale tak nalákala na pokračování, že jsem hned sáhla po Odkazu Hawthornů. Zcela upřímně jsem čekala úpadek - druhé díly bývají většinou výplňkové, natahované a často skoro až zbytečné, zde zklamání ale nenastalo.

Ačkoli mě čtení bavilo, místy mi trošku přišlo, že autorka ztrácí nápady na hádanky, které jsou gró tohoto příběhu a alespoň jednou tam vyřešení hádanky nebylo dokonce nijak vysvětlené.

Áchání a óchání Avery nad Jamesonem a Graysonem je trošku únavné, stejně jako popisy neustále napjatých svalů, ostře řezaných čelistí, či pronikavých očí, ale mhouřím oči, vzhledem k tomu, do jaké kategorie kniha spadá.

Když to vezmu kolem a kolem - za mě stále spokojenost, stejně jako u prvního dílu jsou krátké a svižné kapitoly, které často končí cliffhangerem do kapitoly druhé a autorce se nemůže upřít čtivost. Snad se kvalita udrží i do třetího dílu :-)

všechny komentáře

Související novinky (2)

Dvakrát do stejné řeky, Nové šance a další knižní novinky (4. týden)

21.01.2024


Vychází Rod nebes a dechu, Pavouk a další knižní novinky (42. týden)

16.10.2022


Citáty z knihy (3)

Nejlepší trik pro opuštěné lidi je nedovolit si toužit po tom, kdo odešel.


“Zavři oči, slyšela jsem říkat Max. Představ si, že stojíš na útesu nad oceánem. Vlasy ti vlají ve větru. Slunce zapadá. Duší tělem toužíš po jedné věci. Po jednom člověku. Slyšíš za sebou kroky. Obrátíš se. Kdo je tam?”


Nikdy jsem si neuměla představit, jaké to je, když je jeden člověk tvoje všechno. Když se na něj podíváš a prostě to víš. Nevěřila jsem, že bych toho byla schopná. Nechtěla jsem toho být schopná.


Kniha Odkaz Hawthornů v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených472x
ve Čtenářské výzvě70x
v Doporučených42x
v Knihotéce244x
v Chystám se číst157x
v Chci si koupit81x
v dalších seznamech9x

Štítky knihy

tajemství rodinná tajemství

Autorovy další knížky

Jennifer Lynn Barnes
americká, 1984
2022  85%Hra o dědictví
2022  89%Odkaz Hawthornů
2023  88%Poslední gambit
2024  %Bratři Hawthornové