Inkoustové srdce přehled

Inkoustové srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11462/bmid_inkoustove-srdce-Ssz-11462.jpg 4 400 400

Inkoustový svět série

1. díl >

Knihvazač Mortimer Folchart je milovníkem knížek a nadšenou čtenářkou je i jeho dcera Meggie. Mortimer (Mo, jak Meggie říká otci) má navíc neobyčejný talent: když nahlas předčítá, zhmotní se postavy z příběhu v našem světě – ovšem zároveň se někdo odtud ztratí. Tak kdysi zmizela v dobrodružné knize jménem Inkoustové srdce Meggiina maminka... Jedné deštivé noci se v domě Folcherových objeví neznámý muž jménem Prašprst, doprovázený kunou s růžky – a Meggie, aniž to tuší, se proto octla na začátku dlouhé cesty plné překvapivých zvratů, která ji dovede až do doupěte hrdlořezů – postav z knížky Inkoustové srdce –, kteří nyní žijí v reálném světě. V závěru zůstává téměř jenom na Meggie, aby zvrátila jejich kruté záměry... Cornelia Funkeová (opět) napsala (opravdu) mistrovský příběh se se spoustou živě vykreslených postav, kde se fikce mísí s realitou tak samozřejmě, že nás vyprávění vtáhne přímo do magického srdce knížky...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Tintenherz , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Inkoustové srdce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (80)

Guarnere
04.12.2023 3 z 5

Poprvé jsem tuto knihu četla ve 14 letech. Po bezmála 20 letech jsem zjistila, že má 2. a 3. díl, tak jsem si dala repete (abych dalšími díly mohla okamžitě navázat), při kterém jsem zjistila, že jsem si kromě základní zápletky stejně nic nepamatovala.
Nápad skvělý, kladné postavy byly popsané krásně, záporné nenaháněly takovou hrůzu, jakou měly, ačkoli chápu, že je to pro děti. Děj se občas značně vlekl.
Ač věřím, že to tak měla autorka vymyšlené od začátku, závěr působí jako takové malé Deus ex machina.

Alma-Nacida
29.06.2023 3 z 5

Líbí se mi nápad s dokonalým předčítačem, který dokáže... To, kolem čeho se točí celý děj. Chápu, že je to kniha pro děti, ale ti zlouni jsou takoví nijací, nejspíš proto, že o svých strašných činech hodně mluví. Ale moc akčních chvil čtenáři nepřipraví. Postava Elinor, která na být asi "odlehčovací", na mě nepůsobila vůbec věrohodně a celá kniha mi přišla upovídaná. Co se mi hodně líbilo, byly úryvky z jiných knih v úvodu kapitol. Celkově lepší průměr, tři hvězdy s odřenýma ušima. ;)


RMarkéta
06.04.2023 5 z 5

Velmi chytře vymyšlený a originální příběh, který obsahuje i plno mouder. Už jsem si zase v knize podtrhávala. Vzhledem k tomu, že jsem jako první viděla filmové zpracování, tak se mi jednotlivé scény krásně pospojovaly s knihou, což bylo moc fajn. Za velký bonus považuju úryvky ze známých i neznámých knih, které tu slouží jako úvod jednotlivých kapitol.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Inkoustové srdce v seznamech

v Právě čtených16x
v Přečtených622x
ve Čtenářské výzvě69x
v Doporučených59x
v Knihotéce290x
v Chystám se číst348x
v Chci si koupit87x
v dalších seznamech10x

Štítky knihy

zfilmováno fantasy pro děti pro mládež o knihách fantasy knihy

Autorovy další knížky

Cornelia Funke
německá, 1958
2005  84%Inkoustové srdce
2010  85%Inkoustová krev
2011  87%Inkoustová smrt
2003  88%Dračí jezdec
2003  87%Pán zlodějů