Kafe @ cigárko přehled

Kafe @ cigárko https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262411/mid_kafe-a-cigarko-262411.jpg 4 1699 1699

Jak v době blogové vytvořit ze svého blogu fenomén, který se pro zástupy čtenářů stane čtvrteční drogou? Jak přetavit spontánní (rozuměj úplnou náhodou vzniklý) nápad v prestižní Magnesii Literu? A jak dosáhnout toho, že vám lidi za celý rok nenapíšou jediný negativní ohlas? Jednoduše: především nesmíte mít nic z toho v úmyslu. Právě naopak! Vy musíte jen tak mimochodem uskutečňovat sen o vlastním blogu, aniž byste si stavěli jakékoli vyšší cíle. Pak už zbývá jen pár dalších předpokladů: důvěrně znát svět, o kterém píšete. Psát tak, aby se všichni aktéři popisovaných příhod poznali, a cítili se polichoceni či pobaveni, nikoli dotčeni. Musíte být vtipná a inteligentní a psát tak dobře, že vaše články vyhledávají i lidé, kteří by za jiných okolností žádný blog ani historky z hereckého zákulisí nikdy nečetli (ze zásady). A hlavně – musíte umět shodit sama sebe a dělat to s takovým šarmem a grácií, že všechny vaše chyby a trapasy budou čtenáři milovat. Zkrátka a dobře: musíte psát jako Marie Doležalová. A když se k tomu přidají geniální ilustrace Jana Hofmana, vznikne kniha, kterou prostě chcete mít. Kterou chcete dát jako dárek. Protože tahle kniha vám zvedne náladu tak jako žádná jiná!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kafe @ cigárko. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (425)

skark
28.03.2024 5 z 5

Ke knížce jsem se dostala jako slepý k houslím a sama bych si ji nekoupila. Marii Doležalovou znám, asi jako většina, jako "Sašu" a nikdy mě nijak extra nezaujala. O to vímc mě potěšil styl jejího vyprávění, mnohokrát jsem se nad knížkou rozesmála nahlas :D a vůbec to byl pro mě takový únik do světa lehkosti a humoru. A od teď se budu na každé divadelní představení dívat zase trochu jinak. Pro mě skvělá oddechovka, která zlepší náladu po dlouhém dni.

Dela111
10.10.2023 4 z 5

(Audiokniha)
Tohle není první vydání blogových příspěvků, které vyšlo knižně, ale je první, které ve své kategorii získalo ocenění Magnesia Litera.
Blogové zápisky z hereckého prostředí překvapí upřímností, je to otevřená zpověď mladé herečky, místy lehce humorná, ale legraci si dělá jen sama ze sebe. Střídají se tu osobní zážitky s pracovními.
Já se sice o zákulisí hereckého řemesla moc nezajímám, ale coby nadšená divačka skvělého sitcomu Comeback jsem si tuhle sondu do mladé herecké duše nemohla nechat ujít a celé jsem si to poslechla načtené samotnou autorkou. Poslech mě bavil, což se odráží i na mém hodnocení.


Robodruh
01.10.2023 4 z 5

Vtipné a odpočinkové. Přesně to, co čekáte od formátu blogu. V knižním vydání se tak může stát, že vás to po nějaké chvíli začne trochu nudit, ale je to přece sbírka blogových příspěvků. Takže ideální na kouskované čtení ve chvílích, kdy si potřebujete odfrknout anebo vás potěší neštěstí a trapasy někoho jiného. Navíc někoho, kdo se k nim dokáže s vtipem a upřímnosti přiznat.

všechny komentáře

Související novinky (5)

20 nejčtenějších knih Čtenářské výzvy 2018

27.12.2018


50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017


Žebříček nejprodávanějších eknih v květnu 2016

08.06.2016

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2015 - Magnesia Litera (Blog roku)


Kniha Kafe @ cigárko v seznamech

v Právě čtených43x
v Přečtených2 458x
ve Čtenářské výzvě1 482x
v Doporučených70x
v Knihotéce479x
v Chystám se číst408x
v Chci si koupit71x
v dalších seznamech12x