Poslední pád mistra Materny přehled

Poslední pád mistra Materny https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68267/bmid_posledni-pad-mistra-materny-sig-68267.jpg 4 153 153

Kapitán Exner série

< 11. díl >

Herec Boris Materna se často – v televizi i na prknech divadelního jeviště – stával obětí zločinu. Tentokrát však bohužel nešlo o divadelní či televizní roli. Mistr Materna byl zavražděn. Zavražděn rukou trénovaného parašutisty-průzkumníka přímo v prostorách důstojného antikvariátu, obklopen lidmi. Nikdo nechápal motiv krutého činu. Během vyšetřování však kapitán Exner k úžasu všech zjišťuje, že pracovně maximálně vytížený Mistr vedl ještě další, velmi náročný a navíc lidsky pochopitelný život. Komu zkřížil plány natolik, že se uchýlil až k vraždě?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední pád mistra Materny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

Eicherik
03.03.2024 4 z 5

Třicet sedm let stará exnerovka, vydaná v lehce kultovní edici Smaragd, s pověstnými zelenými stránkami. Jelikož se jedná o jeden z posledních dílů, měl jsem trochu obavu o jeho kvalitu, naštěstí se ukázala zcela lichou. Vyšetřování případu se příjemně posouvá kupředu a na světlo vychází zprvu utajovaná a neznámá fakta. Jedinou výtku bych měl, k dle mého názoru, zbytečně rozvětvenému a složitě vystavěném motivu. Zjednodušení by příběhu prospělo. Čtenářům starých českých detektivek mohu tuto knihu doporučit.
Citace: Mám rád čerty, Mistře Třešňáku! Jsou to zřetelní duchové záporu a zatraceně někdy zakolísají směrem k dobru. Je to lepší než andělé, ti duchové kladu. Ti když zakolísají ke zlu, tak to páchne sladkými úsměvy a... a..." kapitán Exner kupodivu - snad únavou - nenalézal slov.

Calinda
29.02.2024

Četla jsem kdysi dávno, celou sérii s kapitánem Exnerem vřele doporučuji, z mého pohledu jde o jedny z nejlepších starších českých detektivek. I zfilmování s úžasným Kodetem se povedlo.


faba
03.10.2023 4 z 5

Exner a spol nezklamou. Skvělá detektivní práce, nadměrné množství mrtvých, humor a samozřejmě Exner a jeho ženy. Je to klasika české detektivky a řekl bych jedna z lepší od Erbena. A množství postav? Kupodivu jsem neměl problém, a že jich bylo :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poslední pád mistra Materny v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených230x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených12x
v Knihotéce160x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit6x