Kéž bys tu byl přehled

Kéž bys tu byl https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494764/bmid_kez-bys-tu-byl-SbA-494764.jpg 4 202 202

Diana O'Tooleová má plán. Ve třiceti se vdá, do pěti let se jí narodí děti, odstěhuje se na předměstí New Yorku a zároveň bude stoupat po kariérním žebříčku v nelítostném světě uměleckých aukcí. Ještě není zasnoubená, ale ví, že její přítel, lékař Finn, se chystá požádat ji o ruku na jejich romantické cestě na Galapágy – několik dní před jejími třicátinami. Naprosto skvělé načasování! Jenže pak se ve městě objeví neznámý virus a v předvečer odjezdu jí Finn oznámí, že musí zůstat. Přesvědčí však Dianu, aby na jejich vysněnou dovolenou odjela alespoň ona... Ta to neochotně udělá, ale vzápětí se vše pokazí. Celý ostrov je v karanténě, kde Diana uvízne. Zcela izolovaná se musí vydat za hranice své komfortní zóny. Pomalu si vytváří vztah ke zdejší rodině, jejich potomkovi, který skrývá tajemství... Diana se tak ocitá v situaci, kdy přehodnocuje své vztahy, svá rozhodnutí i sebe samou – a přemýšlí, zda po návratu domů nebude někým úplně jiným.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Wish You Were Here , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kéž bys tu byl. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (52)

Hanče027
včera 3 z 5

JP je láska. Ale do zvratu v ději, jsem byla zklamaná z romantiky a klasického románu pro ženy, nemluvě o tom, že jsem hlavní postavu nechápala a už vůbec jsem se s ní nedokázala ztotožnit. Zvrat v polovině mě uklidnil a konečně jsem poznala, že jde opravdu o práci Jodi P., zaujala mě spíše sekundární témata než covid, a Dianu jsem asi nedokázala bohužel v jejích rozhodnutích pochopit až do konce příběhu. Závěrem, četla jsem od Jodi větší pecky, ale nelituji, že jsem si přečetla i Kéž bys tu byl.

mcabr
06.05.2024 5 z 5

Pěkná, čtivá, i když je zasažena do doby covidu.


Dandy1
06.05.2024 5 z 5

Na pandemii bych raději zapomněla než si ji připomínala. Ale musím uznat, že Jodi popsala pocity zdravotníků přesně. Dalším bonusem knihy je pro mě neznámé prostředí umění. A také neprobádané zákoutí mozkových aktivit.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Poslední gambit, Kéž bys tu byl a další knižní novinky (46. týden)

12.11.2023


Citáty z knihy (14)

Nejsem natolik domýšlivá, abych si myslela, že jsem výjimečná: nejsem natolik zbožná, abych si myslela, že jsem byla ušetřena vyšší mocí. Možná se nikdy nedozvím, proč jsem ještě tady a proč lidé, kteří byli v nemocnici v pokojích vedle mě, ne. Ale mohla bych se v tomhle bodě otočit a postarat se o to, že cokoli se bude dít dál, bude hodno této druhé šance, kterou jsem dostala


Přesně takhle jsem se cítila. Jako bych byla v malé loďce unášené uprostřed velkého, širého oceánu. Bez motoru a bez vesel.


Smyslem cestování s někým z domova je, abyste si uvědomovali, odkud jste přišli, abyste měli důvod odejít, když se začnete ztrácet ve světlech Paříže nebo v majestátnosti safari a pomalu si říkáte: Co kdybych prostě zůstal?


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Kéž bys tu byl v seznamech

v Právě čtených16x
v Přečtených261x
ve Čtenářské výzvě78x
v Doporučených7x
v Knihotéce168x
v Chystám se číst301x
v Chci si koupit96x
v dalších seznamech5x