Polibek vítězů přehled

Polibek vítězů https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431618/mid_polibek-vitezu-w9s-431618.jpg 4 139 139

Kletba vítězů série

< 3. díl

Arinovy myšlenky jsou soustředěny na válku a o Kestrelině osudu nemá tušení. A ani nechce mít. Je přesvědčen, že k zásnubám s princem Valorie ji přiměla touha po moci a životy nevinných lidí ji nezajímají. Kestrel však byla odsouzena k nuceným pracím, kde jen stěží přežívá. Doufá, že Arin dostane její tajnou zprávu a konečně se dozví pravdu. Podaří se jim opět se setkat, spojit síly a vybojovat svobodu a mír nejen pro sebe, ale také pro své národy? Nejnapínavější partie Tesáků a Žihadel začala. Ani ty nejvyšší kameny však hráčům nemusí zajistit vítězství… Závěrečný díl bestsellerové trilogie.... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

The Winner's Kiss , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Polibek vítězů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (38)

Cara.17
21.05.2024 4 z 5

Jakožto aktivní čtenářka si nikdy nekupuji beletrii dřív, než ji přečtu. Kdybych si totiž měla kupovat všechno, co si chci přečíst, musela bych mít krom neomezených financí i nafukovací knihovničku. Jelikož nemám ani jedno a navíc mi připadá zbytečné, aby mi místo na poličce zabírala kniha, po které už znovu nesáhnu, půjčuji si knížky z knihovny.
Co se však týče této série - byla jsem po přečtení prvního dílu v silném pokušení udělat výjimku. Kletba vítězů mě totiž hodně zaujala a byla jsem přesvědčená, že až půjdu do knihkupectví, odejdu jedině s celou trilogií. Avšak vzhledem k tomu, že třetí díl vyšel pouze jako e-kniha, řekla jsem si, že s koupí přece jen počkám... A ještě že tak!
Další dva díly totiž zdaleka nebyly tak skvělé a poutavé. Mimo to, že se tam vyskytovalo hodně nezáživných pasáží a já se zklamaně ptala, kam se podělo napětí, které prokvétalo celým prvním dílem, mi vadilo i to, co se stalo s hlavními postavami. To, jakým způsobem se Arin změnil a jak se choval (obzvlášť, když bojoval), pro mě bylo něco nepochopitelného. U Kestrel mě vytáčela její neupřímnost vůči Arinovi - to opravdu bylo tak nemožné říct mu pravdu a pokusit se "zachránit situaci" společně? Takovéto zatajování jsem v příbězích odjakživa nesnášela a silně mi to připomínalo nekonečné telenovely. Zklamal mě i vývoj jejich vztahu. Zatímco v prvním díle to mezi nimi jiskřilo a chemie byla téměř "hmatatelná", tady i ve druhém díle jako kdyby to jistým způsobem uvadlo a zešedlo.
Shrnuto a podtrženo - rozjezd téhle série byl velmi slibný a úžasný, ale bohužel (jak se to ostatně občas stává) pokračování nabralo takový směr, který mě už moc nenadchnul. Nechci říct, že to bylo průměrné - místy to bylo zajímavé a nervy drásající a nevylučuji, že se k této trilogii někdy vrátím, nicméně ve vlastní sbírce ji opravdu nepotřebuji.

DorianaGrey
17.04.2024 4 z 5

tahle série od Marie Rutkoski je vlastně trochu příběh Romea a Julie, kde Romeo miluje o trochu víc, nebo to dokáže dávat víc najevo. Spisovatelka ukazuje dobré znalosti technikálií, kloubouk dolů, některé pojmy jsem předtím neznala. Kniha je velmi pěkně napsaná, do hrdinů se dokážeme bez problémů vcítit a porozumět jim. Ráda bych si od ní přečetla i další knihy. Kdo má rád poctivé fantasy s kapkou romantiky, bude nadšen, jako já. Doporučuji.


Fidibus
03.07.2023

(SPOILER) Kniha se dělí vlastně na dvě části - Kestrel ve vězení a Arin ji zachrání, avšak v jakém stavu. Kestrel si musí vzpomínat a ujasnit, co chce. Mezitím začíná válka, která přináší jednotlivé střety, což mne moc nebavilo. Hlavní pointou je Kestrelin plán na zabití císaře, jak jinak než hrou, a porážka jejího otce, kterého však Arin nedokáže zabít. Kestrel pak k otci hledá cestu a přemýšlí proč. No a k Arinovi ji najde...
Pěknou postavou je princ Rošar se svým tygrem, který na konci svérázně vyřeší trest pro Arina.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Polibek vítězů v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených179x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených10x
v Knihotéce156x
v Chystám se číst134x
v Chci si koupit72x
v dalších seznamech5x

Autorovy další knížky

Marie Rutkoski
americká, 1977
2018  83%Kletba vítězů
2019  81%Zrada vítězů
2020  85%Polibek vítězů