Zrada vítězů přehled

Zrada vítězů https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387741/bmid_zrada-vitezu-zCH-387741.png 4 232 232

Kletba vítězů série

< 2. díl >

Zrada má řadu podob. Každá z nich někoho bolí, kvůli některým se i umírá… Kestrel svolila ke sňatku s korunním princem a zajistila tak herranskému lidu svobodu a územní autonomii. Sama se však ocitla ve zlaté kleci císařského paláce. Svoje nové postavení ovšem hodlá maximálně využít. Chce změnit kruté válečné taktiky svého národa a tak se bez Arinova vědomí stává tajnou informátorkou herranského mistra špionáže. Pouští se do nebezpečné hry, za kterou hrozí trest nejvyšší – smrt. I když je skvělá lhářka, po čas přestane mít své intriky pod kontrolou a věci se jí začnou vymykat z rukou. Vymyslí Kestrel způsob, jak neztratit svoji čest a svou lásku, aniž by zároveň nezradila císaře, otce a celý svůj národ?... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Winner's Crime , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zrada vítězů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (53)

Lokina
17.05.2024 4 z 5

Druhý díl měl rozhodně co nabídnout, ale první díl se mi líbil více. Určitě se nejedná o typicky nudný vycpávkový díl. Za mě je Zrada vítězů je povedené pokračování. Někdy to ale skřípalo, hlavně ve chvílích, kdy jsem očekávala něco zásadního. To hlavní hrdinové pak činili nepochopitelná někdy až nesmyslná rozhodnutí a vedlo to jen do slepých uliček a na děj to mělo malý vliv.
Život na císařském dvoře byl pojat tak, jak má vypadat. Nechybělo plno lží, intrik, tajemství, přetvářek a pomluv.
Druhý díl přinesl nové postavy, které jsem si ihned oblíbila, prince Verexe a Rošara (asi jsem divná, ale při jeho popisu mi okamžitě naskočil obrázek Coopera ze seriálového Falloutu).
Kniha je určitě čtivá a nenáročná záležitost, napomohly k tomu jak kratší kapitoly, tak i vyprávění z pohledu více postav. Příběh byl o to více záživnější.
Konec knihy je sice hodně vypjatý a emotivní, přesto předvídatelný. Přišlo mi, že právě chování a chyby hlavních postav vedlo k tak rozporuplnému ukončení druhého dílu.

hankapimi
05.06.2023 2 z 5

Zrada vítězů byl takový "vyvatěný" díl, nastavovaná kaše. Kestrel je sice skvělá lhářka, ale čím dál víc se jí její záměry nedaří. Jediné, co by se dalo vytesat do kamene je rozhovor s otcem : "Potřebujeme další vojáky, armáda mele z posledního..." "Tak přestaň zabírat nová území..."


vinebitch
22.09.2022 3 z 5

Jak i sama autorka na konci píše, že ji tento díl trval dlouho dokončit, mně trval dlouho dočíst - jak už zde mnoho lidí psalo, tenhle díl je fakt vycpávkový a je to poznat. Nebylo třeba ho natahovat do skoro 400 stran ale 250 by bohatě stačilo. Úplně nejvíce mě štvala Jessa a její chování. Až posledních pár kapitol mě znovu přesvědčilo o tom, přečíst si i třetí díl.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (17. týden)

21.04.2019


Citáty z knihy (1)

Strach jí lhal a nutil ji lhát tak usilovně, aby ze lži vylhala pravdu.


Kniha Zrada vítězů v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených313x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených20x
v Knihotéce225x
v Chystám se číst143x
v Chci si koupit49x
v dalších seznamech5x

Autorovy další knížky

Marie Rutkoski
americká, 1977
2018  83%Kletba vítězů
2019  81%Zrada vítězů
2020  85%Polibek vítězů