Když spadne maska přehled

Když spadne maska
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487623/bmid_kdyz-spadne-maska-Pia-487623.jpeg 4 134 134

Kostičas série

< 4. díl

Příběh krajinochodkyně Paige Mahoneyové pokračuje tam, kde v předchozím díle skončil. Paige se podařilo zničit jádro detekční technologie Senshield. Jen o vlásek unikla smrti — i díky agentům tajemného Programu Domino, který ji nyní vysílá na misi do Paříže. Kdo však za touto sítí ve skutečnosti stojí a jakou má motivaci ke svržení scionského režimu, Paige zatím netuší. Okolnosti ji nutí novému spojenci alespoň prozatím důvěřovat. Spolu s Arcturem Mesarthimem — bývalým nepřítelem a současným společníkem — se vydává odhalit tajemství, které ji zavede do spletitého pařížského podzemí i do třpytivých chodeb zámku Versailles. Zatímco Scion pomalu rozšiřuje své hranice a svět se chvěje v jeho stínu, Paige se snaží pochopit své pouto s Arcturem, které je den ode dne pevnější. Jenže nepřítel stále sílí. V jejich bezprostředním okolí jsou i tací, kteří moc dobře vědí, že revoluce začala s nimi — a mohla by s nimi i rychle skončit…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Host
Originální název:

The Mask Falling , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když spadne maska. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

anid
01.05.2024 4 z 5

(SPOILER) Rozhodně více čtivé než poslední díl. Lépe to utíkalo a opravdu chytlo a nepustilo. Trošku mě štvalo, že nebyli překlady francouzský frází, i když jim Paige evidetně rozumněla (a tím nemyslím názvy skupin nebo jména ale celé věty). Né vždycky jsem měla přístup k překladači a upřímně si mi k nim pak nechtělo vracet. Jinak jsme ráda, že jsme se podívali i mimo velkou británii a rovnou na kontient. Jednu hvězdičku (a půl) musím strhnout az ten krkolomný konec
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SPOILER
Moc nechápu ten "plottwist" na konci nebe spíše jeho část. TO že je určitá postava nakonec krajinochodec je podle mě fakt super překvapení, protože upřímně smrděl od začátku. Ale ta první část co se týkala Strážce. Nebudu lhát na nějakou dobu jsem musela knihu odložit nebo bych ji hodila z okna. Totálně krkolomné, nelogické a z Paige udělala ještě větší blbku (což teda se autorce občas dařilo už předtím)

Ewiczka
28.04.2024

(SPOILER) Ve výsledku jsem si knihu užila, ale bylo tam pár míst kde jsem nepochopila proč se ta holka chová takhle ujetě... Zvlášt konec když nezabila bílého vazače a uvěřila že je strážce zrádce bez střípku pochybností? Uf uf. Konec knihy byl trošku zmatený, asi jak se snažila pořešit více věcí rychle, ale jinak to bylo čtivé, moc se mi líbí jak se příběh vyvíjí a mění a těším se na další díly. Doufám, že na ně snad nebudu muset čekat dalších deset let :)


Shinju
27.01.2024 4 z 5

Myslela jsem si jak hodně mi bude vadit, že si předchozí děj tolik nepamatuji. Ale zjistila jsem, že vůbec. Pauza mezi sérii je nepěkná věc. Ale v knize je vše důležité připomenuto. Takže si dokonce myslím, že kdyby někdo začal číst tuhle tu plánovaně 8 dílnou sérii od tohoto dílu tak klidně může. Ale kdo, by se chtěl připravit o zrod, příběhu a předchozí dobrodružství postav této série?
Také přemýšlím jestli mi předchozí nadšení z této série trochu nepohaslo. No uvidíme co přinese další díl.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Když spadne maska, Stín ve dveřích a další knižní novinky (19. týden)

08.05.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Když spadne maska v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených165x
ve Čtenářské výzvě45x
v Doporučených9x
v Knihotéce148x
v Chystám se číst114x
v Chci si koupit55x
v dalších seznamech4x