Král železný, král zlatý přehled

Král železný, král zlatý https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56481/mid_kral-zelezny-kral-zlaty-5jv-56481.jpg 4 345 345

Lev a růže série

1. díl >

Historický román ze série LEV A RŮŽE - díl 1. - královská sága Přemyslovců z let 1231-1271. Přemysl II. nemohl jako druhorozený počítat s královskou hodností, ale díky nečekaným okolnostem se mu otevřela cesta na český trůn, stal se králem železným a zlatým a nejmocnějším vladařem v římské říši. Dopomohla mu k tomu odvaha a statečnost, ale důležité pro něj byly i dvě osudové lásky.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Král železný, král zlatý. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

ŠafránkaFénix
14.03.2024 4 z 5

Tento román jsem četla na střední. Krásný zamilovaný historický román. Přečetla jsem ho celkem rychle. Četl se mi moc dobře.

Andyska007
10.07.2023 4 z 5

Mám doma vydání z roku 1988, poprvé jsem knihu četla jako náctiletá. Děj mi připadal krásně romantický, četla jsem jedním dechem. Teď, po mnoha letech, jsem nečetla tak plynule. Stále jsem si vyhledávala na wikipedii, jak že to bylo doopravdy. Přibližně v třetině knížky jsem se ale opět nechala strhnout, Ludmila Vaňková píše zajímavě a čtivě, nechala jsem se přenést do doby statečných rytířů.


veronika5179
23.12.2022 4 z 5

Pokud je toto autorčina prvotina, tak klobouk dolů před autorkou.
Nejdřív jsem knihu odložila, abych se k ní po roce vrátila a s chutí ji přečetla. Moc pěkné seznámí, vykreslení dobových reálií. Škoda, že v knize nebylo více popsáno, jak české země za doby zlatého a železného krále vzkvétaly, vznik měst, hradů...trochu jsem na to čekala. Naopak se autorka na můj vkus až moc věnovala osudům vedlejších postav, které snad ani nebyly tak důležité. I tak hodnotím velice kladně, příběh propracován do detailu, popsat charakter a citový život jak mladé královny tak mužů nejrůznějšího věku, to už chce opravdu asi životní zkušenosti :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Král železný, král zlatý v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených537x
ve Čtenářské výzvě41x
v Doporučených32x
v Knihotéce255x
v Chystám se číst93x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech4x