Lukáš a profesor Neptun přehled

Lukáš a profesor Neptun
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359399/bmid_lukas-a-profesor-neptun-jul-359399.jpg 5 46 46

Knížka Lukáš a profesor Neptun je o hvězdách, cizích planetách, autismu, a hlavně o Lukášovi. Je mu devět let, dva měsíce a čtyři dny, má rád astronomii a chodí do třetí třídy. Aby se mohl učit s ostatními dětmi, pomáhá mu ve škole asistentka Anetka. Jenže jednoho dne Anetka do školy nedorazí! Co teď? Začíná nejdobrodružnější den v Lukášově životě!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lukáš a profesor Neptun. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

klarca1993
08.04.2023 5 z 5

Králíczek ale Pluto bylo ze seznamu planet vyřazeno v roce 2006 - nyní se děti učí, že se jedná o hvězdu nebo "trpasličí planetu"

Králíczek
08.04.2023 3 z 5

(SPOILER) Vlastně až na stranu 8 by to bylo na 5*. Ale strana 8? Když vám kluk, který ví strašně moc o vesmíru, zná názvy všech souhvězdí, každý den pozoruje hvězdnou oblohu a tak, začne tvrdit, že Pluto je hvězda, to je na mě moc. Celou knihu jsem čekal, že to opraví, že někde získá správnou informaci a ono nic. Možná jsem taky mimozemšťan, ale myslím, že takovéhle chyby do dětských knih nepatří.


simca9342
18.02.2023 5 z 5

Následující tři knihy jsem opět nevybrala účelově, ale chtěla jsem si přečíst i další knihy od mých oblíbených autorů . Paní Štarková je jedním z nich.
Pěkný příběh ,který ukazuje jaké je to být vlastně výjimečný. Lukáš je expert na planety , vesmír a celou galaxii. Ale nechápe vtip , bere všechno vážně a má nebo musí mít rutinu. Má autismus. Každý den je všechno stejné. Se školou, učením a pochopením okolního světa mu pomáhá jeho asistentka Aneta . Když ale jednou chybí Lukáš je ztracený. Jak jeho den skončí? Kniha jako všechny ostatní knihy z edice Má to háček má vzadu vysvětlení pro pedagogy o jakou nemoc nebo diagnózu jde a jak k takovým dětem, lidem přistupovat.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

2021 - Zlatá stuha (Nakladatelský počin)
2021 - Zlatá stuha (Nakladatelský počin (nakl. Pasparta - edice Má to háček))


Kniha Lukáš a profesor Neptun v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených6x
v Knihotéce14x
v Chystám se číst46x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech4x