Maličkým přehled

Maličkým https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356819/mid_malickym-uv7-356819.jpg 4 58 58

Soubor pohádek (Povídka bez názvu, Pohádka o kohoutkovi a slepičce, O neposlušných kozlatech, Zlaté hvězdičky, Boušín, O Smolíčkovi, Pohádka o perníkové chaloupce, Pohádka o Palečkovi, Pohádka bez konce) Pohádky vybral Václav Říha-Tille. Jeho základem jsou jednak původní texty, otištěné ve Štěpnici, ročník 1855-60, jednak kritické vydání Báchorek a pověstí a Babičky, vydaných v Národní knihovně Státním nakladatelstvím krásné literatury. K vydání připravila Herta Chrobáková. Vydavatelka ponechává podle Václava Říhy pouze výběr pohádek a jejich uspořádání, text nepřevzala.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Maličkým. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Filomena1961
07.02.2023 5 z 5

Knížka obsahuje výbor známých pohádek Boženy Němcové. Víme všichni, že autorka byla skvělá vypravěčka, k tomu všemu moc pěkné ilustrace Artuše Sheinera. Vnučka na některé pohádky, kdy liška roztrhala neposlušná kůzlata a kohoutek se udávil, utrousila poznámku - to je koloběh života a víc se tím nezabývala. Pohádky se ji líbily a já je mám ráda taky.

Kontryhelka
29.01.2023 5 z 5

Milovaná paní Božena a její nádherné a nezapomenutelné pohádky. Ona byla opravdu velmi nadaná a uměla všem od nejmenších po větší čtenáře předložit takovou nádheru a krásu, která nemá obdoby. Její pohádky si našly oblibu mnoha generací a hodně dětí na její tvorbu s láskou a nostalgií vzpomíná a předává svým potomkům.


Renncha
04.10.2022 5 z 5

Krásné pohádky, četla jsem synovi

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Maličkým v seznamech

v Přečtených81x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených1x
v Knihotéce53x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit3x