Malý princ přehled

Malý princ
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537317/bmid_maly-princ-662e73faa01a0.jpg 4 16281 16281

Audioknižní verze jednoho z nejslavnějších pohádkových příběhů moderní světové literatury, který napsal Antoine de Saint-Exupéry. Malý princ je blonďatý chlapec, který opustí svůj domov na malé planetce a rozhodne se cestovat po šesti jiných planetkách, aby objevil dosud nepoznané. Každou z planet obývá jeden dospělý. Na konec se dostane na planetu Zemi, kde si ochočí lišku a také se seznámí s pilotem, který havaroval uprostřed pusté Sahary. Malý princ pomáhá pilotovi najít studnu, aby měl dost vody a dokončil opravu svého letadla. Jakmile vodu našli, tak se princ ztratí pilotovi z dohledu. V poušti narazí na žlutého hada, který malého prince uštkne, čímž se vrátí zpět na svou malou planetku s růží a třemi sopkami. Hlavní hrdina se učí na svět dívat očima dítěte a mění svůj pohled na priority v životě. Dílo obsahuje mnoho metafor a osloví vás také nadčasové příběhy všech postav plných moudrosti a laskavosti. Společně se nechejte unést nadčasovou poetikou, která k vám promlouvá svojí laskavou upřímností a předávejte ji dál všem snílkům - malým i velkým.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: audiokniha , Artwave
Originální název:

Le Petit Prince , 1943


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malý princ. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2198)

burg
včera 5 z 5

Výzva 2024 - Kniha autora z žebříčku 50 právě nejčtenějších knih na DK.
Když já vám furt nevím - ta kniha je samozřejmě geniální a považuju jí za tak zásadní dílo, že by člověk našel jen horko těžko hledal jinou knihu obdobné úrovně. Ale proč se proboha už osmdesát let všichni dozvídají, že se jedná o knihu pro děti? Já jsem jí poprvé přečetl až jako dospělý (a v rámci výzvy letos znovu, po cca deseti letech) a vůbec netuším co bych si z toho jako desetiletý špunt odnesl kromě poučky "od hadů se drž dál"
Vlastně to byla hrozně smutná kniha, ale to se asi dá snadno pochopit vzhledem k době, ve které ji autor psal. Jinak samozřejmě plný počet.

axisno
předevčírem 5 z 5

nádherná kniha plná myšlenek. Za mě nejlepší postavou byla Lištička


Januli
05.06.2024 4 z 5

Já nevím.... Jako kniha pro děti mi to teda moc nepřijde, ale jako dítě jsem ji nečetla. Teď už nemám ten dětský nadhled nebo pohled, takže těžko soudit. Pro mě to byl celkem smutný příběh, i když co kapitola to moudro a poučení. Někdo Malého prince čte několikrát, pro mě jednou a dost.

všechny komentáře

Související novinky (9)

Čtenářská výzva 2023 v číslech

02.01.2024


Pověst potížistky, Ve stínu popela a další knižní novinky (13. týden)

26.03.2023


100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (19)

Lidé cestují vlakem, sem a tam a Malý princ říká výhybkáři, se kterým se baví: Nebyli snad spokojeni tam kde byli? Výhybkář: Nikdy nejsme spokojeni tam, kde jsme.


Lidé se natlačí do rychlíků, řekl malý princ, ale potom nevědí, co hledají. A tak se rozčilují a točí se kolem dokola. A pak dodal: Nestojí to za to...


Tady je to mé tajemství, úplně prostinké: Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Ocenění knihy (1)

2020 - Zlatá stuha (Překladová část: Beletrie pro děti (Pikola, 2019))


Kniha Malý princ v seznamech

v Právě čtených171x
v Přečtených27 115x
ve Čtenářské výzvě5 404x
v Doporučených2 511x
v Knihotéce4 905x
v Chystám se číst949x
v Chci si koupit306x
v dalších seznamech152x