Mladý sokol přehled
Sabine Ebert
Meč a Koruna série
Léto 1147 Lübeck hoří, v Řezně táhne křižácké vojsko přes kamenný most, na který se pohlíží jako na zázračné dílo, a v Norimberku zůstává desetiletý král jako spoluvladař. I mladý Fridrich Švábský, který vstoupí do dějin jako Barbarossa, se vydá proti vůli svého otce s účastníky křížové výpravy do Svaté země. Knížata z Míšně, Saska a Anhaltska zatím válčí se sousedními slovanskými kmeny. Opuštěné ženy se musí samy bránit hladomoru a útočníkům. Těžce nemocný král se vrací s několika málo přeživšími zpátky do své rozhádané říše. Po jeho smrti nastane pro mladého Fridricha hodina rozhodnutí. Pomůže svému nezletilému bratranci na trůn, nebo sáhne po koruně sám?... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2019 , Ikar (ČR)Originální název:
Schwert und Krone 2: Der junge Falke, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mladý sokol. Přihlašte se a napište ho.
Ještě lepší než první díl. Bohužel 6* dát nejde. Autorka Vás zatáhne do děje kombinací dobových reálií, dobrodružství, lásky i politiky. A po přečtení si uvědomíte, jaká to vlastně byla bezvadná učebnice dějepisu. Škoda, že z této doby u nás nic rozsahem podobného není. Autorka částečně omezila počet hlavních postav. Stáhla hlavně ty "jen" literární. Velmi tím pomohla spojení kniha-čtenář.
Pokračování série o životě šlechty a poddaných z 12. století. Do tohoto dílu jsem se začetla mnohem více než do předchozího. Autor vypráví o neúspěšné křížové výpravě do Svaté Země, ze které se vrátí jen hrstka přeživších. Opět se setkáváme s především s Fridrichem Švábským, ale i s Adélou a Gundou, jejichž příběh autorka také krásně vylíčila. Těším se na další díl!
Knižní novinky (19. týden)
05.05.2019
Kniha Mladý sokol v seznamech
12. století Německo křížové výpravy Fridrich I. Barbarossa (Rudovous), 1122-1190 historické romány
2011 | Tajemství porodní báby |
2011 | Osudy porodní báby |
2013 | Sen porodní báby |
2014 | Krev a stříbro |
2012 | Kletba porodní báby |
Přidávám se k těm, kteří druhý díl považují za lepší než první.
Kniha je psaná velice čtivě, čtenář se nenásilnou formou seznámí s historickými postavami . O Barbarosovi jsem poprvé četla v knihám pana Vondrušky, ale tam to byla "jen" historická postava, ale tady nás autorka s touto významnou postavou seznamuje docela podrobně a lidsky.
Pokračuji 3. dílem a samozřejmě doporučuji všem milovníkům historických románů.