Modré z nebe přehled

Modré z nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469485/bmid_modre-z-nebe-Nfx-469485.jpg 5 61 61

Možná se i příběh vašeho života v jistý okamžik začal ubírat tím nejméně pravděpodobným směrem. Potkalo to také Pavla Čecha, který se kdysi vyučil zámečníkem – jeho další životní perspektiva se tehdy zdála jasně daná. Ale kdo ví, třeba se v nějakém paralelním světě nakonec nestal malířem a spisovatelem a je dnes slavným vynálezcem, který konstruuje podivuhodné stroje z kovu a snů. V tom našem mu k něčemu velmi podobnému stačí papír, tužka, pero a barvy – jak se můžete přesvědčit i v této knížce.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Modré z nebe. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

puczmeloun
03.03.2024 4 z 5

Obrazově krása, pohlazení po duši, spousta nápadů, určitě knihou budeme ještě mnohokrát listovat... Prostě Pavel Čech, jak ho máme rádi.

Příběhově velmi mírné, plné fantazie a snění. Je to celé spíš nosič nejpodivuhodněji-nejnesmyslnějších "vynálezů" – ty tvoří (zaslouženě) velkou část knihy. Je proto paráda, že druhá polovina knihy na ně přímo navazuje a dál je rozvíjí po svém. Jen kdyby ten konec nebyl až tak otevřený... Ale rozumím, že k této knize se to hodí.

meluzena
24.03.2023 5 z 5

Škoda že mám k dispozici jen pět hvězdiček. Na tenhle přenádherný výlet do poetického světa Pavla Čecha je to zatraceně málo.
Při čtení jsem se celou dobu usmívala - čehož jsem si všimla až když mě začaly bolet usmívací svaly :-) a tím jsem si uvědomila, jak je tohle dílo miloučké od začátku do konce.


oladnb
14.03.2023 5 z 5

Opět krásně poetické. Zcela originální jsou v knize vynálezy a přístroje všeho druhu včetně vtipných popisků. Ty bych řekla, že tvoří jádro knihy. V příběhu se objevují podobnosti z Velkého dobrodružství Pepíka Střechy - strom na kopečku, modrý kamínek i modrá kniha. Je to moc hezké, opravdu. A já děkuji a doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (17. týden)

25.04.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Modré z nebe v seznamech

v Přečtených69x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených5x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit17x