Mrtvá na pranýři přehled

Mrtvá na pranýři https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363267/mid_mrtva-na-pranyri-2sK-363267.jpg 4 20 20

Staré české přísloví praví, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. V případě násilné smrti mladé učitelky a nenápadného ředitele vlastivědného muzea se toto pořekadlo vyplnilo doslova děsivě a idylické prostředí malého šumavského městečka se promění v místo naplněné strachem a vzájemným podezíráním. Mikuláš Kameník, který se s přítelkyní Lucií přistěhoval do malé osady nad městem teprve před pár týdny, musí co nejrychleji najít rafinovaného pachatele, aby ochránil sebe i svou rodinu. Vraždy jsou totiž spáchány obzvlášť brutálním způsobem a odkazují na místní zvláštnost – Kohoutí kříže...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrtvá na pranýři. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

rafan65
10.04.2021 5 z 5

Tato detektivka je třetím pokračováním příběhu Mikuláše a Lucie. Odehrává se na šumavě kde se přestěhovali z Prahy a opět řeší příběh který je provázán z dobou tvrdé totality. Konec je docela tristní ale perfektně sedí na dnešní dobu.

bookwoman
18.08.2020 4 z 5

Klasická průměrná detektivka, rychle se četla, ale přečetla jsem už i lepší.


Stana46
20.07.2020

Po přečtení jsem si uvědomila, že způsob ukončení detektivky, používaný řadou autorů, kde příslušný detektiv v závěru seznámí zúčastněné a čtenáře s tím, kdo je pachatelem zločinu, jak a proč jej spáchal, má něco do sebe, i když se z románu nakonec vyklubal spíš politický thriller. Osoba pachatele patří mezi vedlejší osoby, nijak výrazně se v románu nevyskytuje a alespoň mne jeho totožnost překvapila a musela jsem trochu bádat, kdo že to vlastně je. Proč, tím mně jak, zavraždil dvě osoby a o život dalších osob usiloval, v podstatě vysvětleno není. Mimochodem v románu je spousta gramatických chyb. To už neexistují korektoři?

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mrtvá na pranýři v seznamech

v Přečtených25x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit1x